Er du litt usikker på hvilken vei du skal gå?

Dette går fint, vi er her for deg! Det å velge å starte sin egen bedrift og bli din egen sjef kan være litt komplisert, så la oss hjelpe deg på veien for å komme i gang med å gjøre drømmen virkelig.

Illustrasjon av mann som ser på mobil og er usikker

Rådgiver

Hvis du ønsker å få kontakt med en rådgiver med en gang, så er vi her for deg.

Du kan enten avtale møte med en rådgiver eller ringe for å snakke med en kundebehandler. Har du mange spørsmål anbefaler vi å avtale et møte.

Nyttige lenker

Altinn.no - gir oversikt over støtteordninger.

Brønnøysundregistrene.no - gir oversikt over ulike former for å registrere en virkomshet på og mulighet til å registrere bedriften din. 

Innovasjonsnorge.no - kan gi etablerertilskudd til nye bedrifter og enkeltpersonforetak.

Skattefunn.no - kan gi støtte i form av skattefradrag på 18-20 prosent av kostnader til utvikling av nye eller bedre varer, tjenester eller produksjonsprosesser.

Skatteetaten.no - har nyttig informasjon om de skattemessige aspektene ved det å drive en bedrift.

Budsjettmodell med likviditet (mal i Excel) - her finner du oppsett og eksempel på forenklet budsjettmodell for aksjeselskap og likviditetsbudsjett.

bekreft ikon

Steg 1: Få ned idéen

Når man har en god idé kan det være mye som spinner i hodet. For å hjelpe deg med å konkretisere tankene dine har vi laget en mal til deg som kan hjelpe deg på vei. Last gjerne ned Idé-malen vår.

Ikon nettbank bedrift

Steg 2: Lag en forretningsmodell

Har du ikke gjort dette før anbefaler vi å komme innom oss for rådgivning eller benytte deg av Business Model Canvas-metoden. Da får du hjelp til selvhjelp så du kan kartlegge kundesegmenter, verdiløfte, kanaler, kunderelasjoner, inntektsstrøm, ressurser, kjerneaktiviterer, partnere og kostnader.

To personer snakker. Ikono

Steg 3: Lær å fortelle idéen din

Du får gjerne bruk for å kunne presentere idéen din når du minst venter det. Øv inn en heistale hvor du bruker 15 sekunder på hver av disse temaene; problemet dere vil løse, teamet som skal gjøre det, hvordan dere skal løse problemet og markedspotensialet.

Sparegris. Ikon

Steg 4: Økonomi, drift og administrasjon

Økonomi og drift kan være kjedelig, men det er helt nødvending å ha orden på for at firmaet ditt skal klare seg.

Hvordan lykkes med å bli din egen sjef

Det er en del å tenke på når man skal starte bedrift. Her finne du noen tips og råd.