5 eksempler på når det er lurt å utsette betalingen

Alle vet hvor viktig det er å betale regningene i tide, fordi alternativet er å ende opp med å betale dyre gebyrer. Slik var det i alle fall før «Utsett betaling». Her får du svaret på hvordan og når det er lurt å benytte seg av betalingsutsettelsen.

SpareBank 1 lanserte nylig "Utsett betaling". Løsningen gjør at alle fakturaer med KID, både elektroniske og papir, kan utsettes i mobilbanken i tre måneder. I stedet for å velge å betale regningen, kan du enkelt trykke knappen som sier «utsett betaling».

Slik fungerer betalingsutsettelsen:

  • Du kan utsette totalt 4 regninger i måneden.
  • Hver regning kan være på inntil 25.000 kroner.
  • Å utsette en regning koster 299 kroner per betaling
  • Du må betale den nye regningen innen 3 måneder.
  • Hvis du ikke betaler den nye regningen, får du purring med 14 dagers frist.

– Som bank ønsker vi å hjelpe deg gjennom økonomisk utfordrende perioder. Utsett betaling er en trygg og ryddig betalingsutsettelse, som også gjør det enklere for deg å strukturere økonomien din, sier Endre Jo Reite, privatøkonom i SpareBank 1.

Her er noen eksempler på situasjoner hvor Utsett betaling kommer godt med.

1. Du har variabel inntekt

Mange nordmenn velger et utradisjonelt arbeidsliv, for eksempel som frilansere eller i sesongstyrte yrker. Dette er gjerne fleksibelt og spennende, men kan også føre til at inntekten svinger.

– Det er selvsagt veldig viktig at du setter av penger på sparekontoen i de periodene inntekten tillater det, slik at du er godt rustet for de månedene med lavere lønn. I tillegg kan det være smart å benytte seg av Utsett betaling. På den måten får du hele tre måneder på å betale, og i mellomtiden er det SpareBank 1 som tar regningen for deg, sier Endre Jo.

2. Du fikk plutselig uforutsette utgifter

Har du prestert å få en skikkelig skattesmell? Kanskje har vaskemaskinen takket for seg, samtidig som bilen brått trengte en kostbar reparasjon? De fleste av oss har opplevd situasjoner som dette, og det er ingen tvil om at de er fryktelig irriterende midt oppi alle de faste utgiftene.

– Uforutsette utgifter trenger ikke bety at du skal ta opp kreditt eller lån. Med Utsett betaling kan du skyve på for eksempel mobilregningen eller barnehageavgiften, slik at du kan ta deg av det mer akutte, forklarer Endre Jo.

3. Du har noen måneder uten inntekt

Enkelte livssituasjoner byr på utfordringer som tvinger oss til å være utenfor arbeidslivet en stund. Noen må eksempelvis ta ulønnet foreldrepermisjon for at hverdagen skal gå opp, mens andre har et opphold fra arbeidslivet mellom to jobber.

– Utsett betaling bidrar til at inntektsfallet blir enklere å håndtere, i og med at du kan utsette totalt fire regninger på inntil 25.000 kroner hver, fastslår Endre Jo.

4. Du har glemt å justere regningskontoen

Faste utgifter bør trekkes automatisk fra en regningskonto, slik at du ikke står i fare for å glemme betalinger. Alt vil være i sin skjønneste orden – så lenge du sørger for nok penger på regningskontoen.

– Det du må være bevisst på, er å justere kontoen når summen på regningene er høyere enn vanlig. Kanskje har husleien økt, eller mobilbruken gått litt over styr? Hvis du ikke har beregnet at de faste utgiftene er høyere, vil Utsett betaling være en god redning.

5. Du har fått «alle» regningene på en gang

Det er lett å bli svett når innboksen er smekkfull av alskens fakturaer. For de fleste av oss er dette et typisk scenario på våren, årstiden mange kaller høysesong for regninger. Også tiden før jul kan være brutal, med julegaver og viktige innkjøp på rekke og rad.

– Mange er redde for å miste kontrollen når de velger betalingsutsettelse. Derfor er Utsett betaling laget slik at betalingene du utsetter aldri kommer som en overraskelse på deg. Nye fakturaer ligger godt synlig i e-faktura-oversikten, og du kan legge klar betalingen tre måneder før den skal trekkes. Utsett betaling er like trygt som det er lettvint, understreker Endre Jo Reite.

Lær mer om smart og trygg betalingsutsettelse