Forsikringene du bør ha

Har du kjøpt bolig, stiftet familie eller rett og slett ønsker en stabil økonomi i fremtiden, vil en forsikring tilpasset din livssituasjon gi deg en tryggere hverdag.

  • Det finnes en kombinert innbo- og reiseforsikring for deg under 29 år.
  • Innboforsikring er noe du bør ha til din egen bolig.
  • Har du stiftet egen familie, er livsforsikring en sikkerhet i hverdagen.
  • Skulle du bli uføretrygdet, kan du få økonomisk sikkerhet ved hjelp av forsikring.

Er du under 29 år?

Når du flytter hjemmefra, og melder flytting til Folkeregisteret, er du ikke lenger dekket av forsikringen til foreldrene dine. Enten du studerer og bor på hybel, leier leilighet eller kjøper din første bolig, bør du ha en innboforsikring som sikrer tingene dine.

Legger du sammen verdien på for eksempel sykkelen, sportsutstyret, TV-en, PC-en, smykkene og klærne dine, kan de være verdt mer enn du tror. De fleste unge trenger også reiseforsikring. En reiseforsikring dekker tingene du har med deg på tur, og i tillegg er du forsikret mot skader og sykdom på reisen.

Siden du helt sikkert har nok å tenke på med jobb, studier, finansiering, flytting eller andre voksenting, har vi samlet det du trenger for å sikre deg selv og tingene dine, både hjemme og på tur, i én innbo- og reiseforsikring for unge. 

Dekker kun for deg

Innbo- og reiseforsikring for unge gjelder for deg, og dekker ikke samboer eller barn. Verdier i hjemmet er forsikret for inntil 300.000 kroner. Du kan selvfølgelig også velge innboforsikring og reiseforsikring hver for seg.


Har du egen bolig?

Ditt hjem er din trygge ramme. Det er der du samler livet ditt med alt fra gamle barnebilder til den nyinnkjøpte sofaen. En innboforsikring dekker tingene du har innenfor husets fire vegger.

Forsikringen har ubegrenset forsikringssum, noe som gir deg trygghet for at du får tilbake det tingene dine er verdt.

Tips

Bor du i egen bygning som enebolig, rekkehus eller liknende som huser alle møblene, klærne og tingene dine? Da er husforsikring det rette for deg. 


Har du stiftet familie?

Har du noen gang tenkt på hva som skjer med familiens økonomi hvis du går bort? En livsforsikring er en sikkerhet for dine etterlatte og utbetales som en engangssum ved dødsfall.

Hvis du dør kan det få store konsekvenser for familiens inntekt. Livsforsikring gir de som sitter igjen muligheten til å ha samme levestandard som før. De kan betjene boliglånet, unngå å måtte flytte og barna kan fortsette med sine fritidsaktiviteter og gå på samme skole.

En livsforsikring sørger for at økonomien ikke er det som setter en stopper for at livet går videre.  

Inntektene reduseres mer enn utgiftene

Visste du at hvis du dør, reduseres familiens utgifter med 20 %, mens inntektene ofte reduseres med mye mer?


Visste du at...

  • 9 % av alle yrkesaktive mellom 18 og 66 år er uføre? 
  • 40 % av yrkesaktive kvinner og 35 % av yrkesaktive menn mellom 35-65 år blir uføre?

Vil du sikre deg økonomisk om du blir ufør?

Se for deg at du skulle bli syk eller ikke kan jobbe lenger, og du begynner å leve på uføretrygden fra NAV.

Du vil ikke lenger få utbetalt den samme månedslønnen, når du ikke kan jobbe på grunn av sykdom eller ulykke. NAV dekker ikke hele inntekten du hadde da du jobbet - kanskje må du klare deg med halvparten. 

Da kan det være lurt å tenke på om du klarer å leve det livet du har i dag med betydelig mindre lønn? En uføreforsikring kan ikke gjøre deg frisk, men gir deg trygghet for inntekt og kan gi deg økonomisk ro.