Om banken

SpareBank 1 BV er et regionalt finanskonsern og er gjennom SamSpar ett av seks medlemmer i SpareBank 1-alliansen.
SpareBank 1 er Norges nest største finansaktør.


Om SpareBank 1 BV

SpareBank 1 BV er Buskerud og Vestfold regionens egen sparebank. Vi bygger vår virksomhet på nærhet til kundene, god tilgjengelighet, dyktighet, produktbredde og helhetlig økonomisk rådgivning.

Sammen skal vi skape VERDI for deg, din bedrift og vår region.

Alle beslutninger om bankens kunder taes i vår egen region, og vårt mål er å være en ledende bank for kunder i vårt geografiske nedslagsfelt.

SpareBank 1 BV er gjennom SamSpar ett av seks medlemmer i SpareBank 1-alliansen. SpareBank 1 er Norges nest største finansaktør.

Raske svar

I de aller fleste tilfeller får du svar på dine henvendelser umiddelbart. I større og tyngre saker blir beslutningen også tatt på huset, etter svært kort behandlingstid. Nettopp denne snarveien vet vi du vil sette pris på.

Tilgjengelighet fra 7 til 24 - 365 dager i året

Kundesenter privat 915 02480 og Kundesenter bedrift 915 02479 er åpent 365 dager i året. Hvor enn du er i verden, snakk med oss via 915 02480 (privat), 915 02479 (bedrift), nettbank eller direkte via Facebook. Visste du forresten at vi har Norges best likte mobilbank?

Alt på ett sted - sikkert, raskt og enkelt

Vi hjelper deg med finansiering, betaling, sparing, forsikring og eiendom. Det lønner seg å ha forsikring på bilen din der du finansierer den, og forsikring på huset ditt der du har boliglån. Skal du selge eller kjøpe bolig, kan våre meglere på samme sted ordne dette. Sikkert, raskt og enkelt. 

Samfunnsansvar

Som lokalt og selvstendig finanskonsern har vi også et spesielt ansvar for å stimulere til vekst og trivsel i vår region. 

Som sparebank kan vi sette av en betydelig del av overskuddet til næringsutvikling og allmennyttige formål. Vi ønsker å gi vårt bidrag tilbake til lokalsamfunnet du og vi er en del av.

Derfor gir vi hvert år flere millioner kroner til lokale organisasjoner og tiltak som hver for seg bidrar til å gjøre regionen vår til et enda bedre sted å bo.

Datterselskaper

Finanskonsernet har, med sine datterselskaper, i overkant av 330 ansatte. 

Konsernet omfatter også følgende datterselskap:

 • EiendomsMegler 1 BV AS
 • SpareBank 1 Regnskapshuset BV AS
 • Z-Eiendom AS
 • Imingen Kongsberg AS
 • Imingen Sandefjord AS
 • Imingen Horten AS

Bankens organisering

SpareBank 1 BV er organisert etter en modell som tar utgangspunkt i bankens 61 500 privatkunder og 6 100 bedriftskunder, hvor makten i størst mulig grad ligger hos kontor og rådgivere. Banken er organisert i hovedområdene under, hvor hvert område igjen er bygd opp med ulike underavdelinger:

 • Privatmarked
 • Bedriftsmarked
 • Forretningsstøtte
 • Forretnings- og organisasjonsutvikling
 • Økonomi og finans 
 • Risikostyring og juridisk

Gjennom SpareBank 1-alliansen og egne datterselskap sikrer SpareBank 1 BV seg tilgang til konkurransedyktige produkter innen finansiering, sparing, forsikring og betaling.

SpareBank 1 BV er tilstede gjennom ulike kontorløsninger i kommune- og administrasjonssentre i bankens markedsområde. Dette i kombinasjon med 24/7/365 tilgjengelighet, konkurransedyktige betingelser og ansatte som kjenner lokalmarkedene særdeles godt, gjør oss til et naturlig førstevalg for mange i vår region.

Banken har avtale med SpareBank 1 Boligkreditt om formidling av lånesøknader. Dette er et heleid selskap av bankene i SpareBank 1-alliansen som utsteder både obligasjoner med fortrinnsrett (OMF) og senior gjeld.