Talentstipend

Har du et talent innenfor musikk, idrett eller kultur? Eller kjenner du noen som har det?

Vi deler hvert år ut talentstipend i kategoriene idrett og kultur
Søkere må være bosatt i Vestfold eller nedre del av Buskerud, eller ha tilknytning til et idrettslag, klubb eller forening i dette området
Talentstipendet kan søkes av ungdom mellom 16 og 25 år

Talent innen kultur?

Talent innen idrett?

For talentstipend idrett må søker ha et spesielt talent innenfor sin idrettsgren i Norges Idrettsforbund, det være seg lagidrett eller individuell idrett.

Mer om talentstipendet

SpareBank 1 BV Talentstipend skal stimulere idrettsungdom, unge musikere og kunstnerspirer til å utvikle sitt talent og engasjement gjennom trening, utdanning og utfoldelse av kreativitet.

Vi ønsker å skape stolthet, gode forbilder og synliggjøre muligheter.

Kandidater må tørre å prøve der andre kanskje vil gi opp - og ha vilje til å stå løpet ut, selv om det ikke alltid ser like lett eller lyst ut. 

Talent innen idrett og kultur kommer i mange former, men fellesnevner for alle er evnen til å gjøre en forskjell og bidra positivt for regionen de er fra. 

 

Spørsmål og svar

 • Stipend kan søkes av ungdom fra 16 og til og med 25 år. For talentstipend idrett må søker ha et spesielt talent innenfor sin idrettsgren i Norges Idrettsforbund, det være seg lagidrett eller individuell idrett.

 • Unge talenter med tilhørighet til Vestfold og nedre Buskerud kan søke (Drammen og Kongsberg med nabokommuner). Det vil si at du ikke nødvendigvis må bo i Buskerud eller Vestfold. Du kan for eksempel være oppvokst her, men nå flyttet til et annet sted for å studere. 

  SpareBank 1 BV har kontorer i 9 kommuner i Buskerud og Vestfold, og vi deler ut stipend i dette området. SpareBank 1 har flere banker rundt omkring i landet, så undersøk gjerne hvilke stipendordninger som finnes der du bor.

 • Stipend kan søkes til:

  - studier koblet sammen med idrett eller kultur.
  - deltakelse i konkurranser/mesterskap og/eller samlinger.
  - utstyr, instrumenter eller annet relevant utstyr.
  - medisinsk og fysikalsk behandling.

 • Juryen ser etter talenter som banken kan være med å heie på. Vi ønsker å finne dem som kan gjøre noe ekstra for å  bygge opp, utvikle og inspirere i vårt lokalsamfunn. Det kan være f.eks. idrettsutøvere, musikere, kunstnere og filmskapere. Felles for alle er stå-på-viljen og evnen til å gjøre en forskjell, og bidra positivt til regionen de er fra.

  Vi forsøker gjerne å finne dem som er i utvikling, som er på trappene av noe større, og som vi tror kan slå ut i full blomst med riktig backing, innsats og motivasjon. Vi ønsker å heie frem talentene våre videre, og legger vekt på at stipendet fra banken kan være et bidrag i talentutviklingen.

  Ikke nøl med å sende inn din søknad - kanskje er det akkurat deg vi leter etter?

 • Det deles ut stipender på minimum 10.000 kroner. Det fastsettes hvert år hvor stort talenstipendet skal være, hvordan fordelingen mellom kategoriene skal være og hvor mange talentstipender som deles ut i hver kategori.

  Stipendvinnerne inviteres til en høytidelig stipendutdeling med motiverende foredrag og servering. Gjennom denne markeringen ønsker vi at talentene skal oppleve å ha fått en ny heiagjeng, både blant oss i banken og gjennom de andre stipendvinnerne.