Talentstipend

Har du et talent innenfor musikk, idrett eller kultur? Eller kjenner du noen som har det?

Vi deler hvert år ut talentstipend i kategoriene idrett og kultur
Søkere må være bosatt i Vestfold eller nedre del av Buskerud, eller ha tilknytning til et idrettslag, klubb eller forening i dette området
Talentstipendet kan søkes av ungdom mellom 16 og 25 år

Talent innen kultur?

Er du en ung musiker eller kunstnerspire mellom 16 og 25 år, og er bosatt i Vestfold eller nedre del av Buskerud? Da håper vi at du griper muligheten og søker vårt Talentstipend 2021.


Talent innen idrett?

For talentstipend idrett må søker ha et spesielt talent innenfor sin idrettsgren i Norges Idrettsforbund, det være seg lagidrett eller individuell idrett.


Mer om talentstipendet

SpareBank 1 BV Talentstipend skal stimulere idrettsungdom, unge musikere og kunstnerspirer til å utvikle sitt talent og engasjement gjennom trening, utdanning og utfoldelse av kreativitet.

Vi ønsker å skape stolthet, gode forbilder og synliggjøre muligheter.

Kandidater må tørre å prøve der andre kanskje vil gi opp - og ha vilje til å stå løpet ut, selv om det ikke alltid ser like lett eller lyst ut. 

Talent innen idrett og kultur kommer i mange former, men fellesnevner for alle er evnen til å gjøre en forskjell og bidra positivt for regionen de er fra. 

 

Spørsmål og svar

 • Stipend kan søkes av ungdom fra 16 og til og med 25 år. For talentstipend idrett må søker ha et spesielt talent innenfor sin idrettsgren i Norges Idrettsforbund, det være seg lagidrett eller individuell idrett.

 • Unge talenter med tilhørighet til Vestfold og nedre Buskerud kan søke (Drammen og Kongsberg med nabokommuner). Det vil si at du ikke nødvendigvis må bo i Buskerud eller Vestfold. Du kan for eksempel være oppvokst her, men nå flyttet til et annet sted for å studere. 

  SpareBank 1 BV har kontorer i 9 kommuner i Buskerud og Vestfold, og vi deler ut stipend i dette området. SpareBank 1 har flere banker rundt omkring i landet, så undersøk gjerne hvilke stipendordninger som finnes der du bor.

 • Stipend kan søkes til:

  - studier koblet sammen med idrett eller kultur.
  - deltakelse i konkurranser/mesterskap og/eller samlinger.
  - utstyr, instrumenter eller annet relevant utstyr.
  - medisinsk og fysikalsk behandling.

 • Juryen ser etter talenter som banken kan være med å heie på. Vi ønsker å finne dem som kan gjøre noe ekstra for å  bygge opp, utvikle og inspirere i vårt lokalsamfunn. Det kan være f.eks. idrettsutøvere, musikere, kunstnere og filmskapere. Felles for alle er stå-på-viljen og evnen til å gjøre en forskjell, og bidra positivt til regionen de er fra.

  Vi forsøker gjerne å finne dem som er i utvikling, som er på trappene av noe større, og som vi tror kan slå ut i full blomst med riktig backing, innsats og motivasjon. Vi ønsker å heie frem talentene våre videre, og legger vekt på at stipendet fra banken kan være et bidrag i talentutviklingen.

  Ikke nøl med å sende inn din søknad - kanskje er det akkurat deg vi leter etter?

 • Det deles ut stipender på minimum 10.000 kroner. Det fastsettes hvert år hvor stort talenstipendet skal være, hvordan fordelingen mellom kategoriene skal være og hvor mange talentstipender som deles ut i hver kategori.

  Stipendvinnerne inviteres til en høytidelig stipendutdeling med motiverende foredrag og servering. Gjennom denne markeringen ønsker vi at talentene skal oppleve å ha fått en ny heiagjeng, både blant oss i banken og gjennom de andre stipendvinnerne.