Smart bilforsikring

Smart bilforsikring gir deg enda flere fordeler sammenlignet med tradisjonell bilforsikring.

  • Nyhet! Maks 10 % bonustap ved skade.
  • Slipp bekymringen for kjørelengden, og betal kun for det du kjører.
  • Lavere pris hvis du har god flyt i kjøringen. Uansett ikke høyere.
  • Bli en bedre sjåfør, med live tilbakemeldinger og kjørescore.


personer med bilforsikring har krasjet

Nyhet! Maks 10 % bonustap

Vi var først ute med markedets raskeste bonusopptjening, som gir deg toppbonus inntil 4 år raskere enn det som er vanlig i markedet.

Nå senker vi bonustapet til maks 10 % per skade. 

Slik virker Smart bilforsikring

Smart bilforsikring gir deg fordeler dersom du kjører med flyt og bidrar til å redusere risikoen for skader. Med en smartplugg i bilen og en app på telefonen er du i gang med Smart bilforsikring og kan oppnå lavere pris og andre fordeler på bilforsikringen din. Du får uansett ikke høyere pris.

Du får tilsendt en smartplugg som du enkelt setter i bilen din. Den kobles via Bluetooth til en egen app som heter Spinn, og så er du klar til å kjøre.


Hvilken bilforsikring skal du velge?

Minikasko
Minikasko inkluderer ansvarsforsikringen, men dekker i tillegg skader som følge av brann, tyveri og innbrudd i bilen. Du får også dekket glasskader og veihjelp. Minikasko dekker ikke skader på egen bil som følge av kollisjon og utforkjøring.

Dame med bil med smart bilforsikring har motorstopp
Kasko
Kaskoforsikringen inkluderer minikasko, men dekker i tillegg skader på egen bil som følge av kollisjon og utforkjøring. Hvis du har en nyere bil anbefaler vi kasko. Skjer det noe og du ikke har råd til å skaffe tilsvarende bil, bør du ha kasko.

To personer med smart bilforsikring har krasjet
Toppkasko
Toppkasko er en kaskoforsikring som også dekker leiebil i inntil 45 dager etter skade som dekkes av forsikringen. Er du veldig avhengig av bilen din i hverdagen bør du gå for toppkasko. Er bilen nyere enn 8 år, dekkes også maskinskade.

Person med smart bilforsikring kjører bil

Smart bilforsikring - en ny type forsikring


Personvern og bruk av data

Vi tar personvern veldig alvorlig. Dataene og informasjonen vi samler inn vil vi kun bruke til å fastsette prisen på din forsikring, i tillegg til at den gir deg som sjåfør tilbakemeldinger på kjøringen din. Vi henter for eksempel ikke inn informasjon om hvor du befinner deg, eller hvor fort du kjører i forhold til fartsgrensene. Vi vil aldri bruke dataene i oppgjørssammenheng. Se video for å lære mer om personvern og Smart bilforsikring.

Spinn-appen

For å ta i bruk Smart bilforsikring trenger du Spinn-appen og en smartplugg i bilen.

Har du hatt uhell eller skade på bilen?


regler for deg med bil illustrasjon

Nye regler for deg med bil

gebyr på uforsikrede kjøretøy illustrasjon

Gebyr på uforsikrede kjøretøy

Husk at alle kjøretøy som har skiltene på skal ha ansvarsforsikring. Fra 1. mars 2018 får nå bileiere gebyr fra Trafikkforsikringsforeningen for hver dag bilen er uforsikret, så det er lurt å huske på forsikringen.

Les mer om gebyret og reglene her.

Årsavgift har blitt Trafikkforsikringsavgift illustrasjon

Årsavgift har blitt Trafikkforsikringsavgift

I 2018 ble årsavgiften omdøpt til Trafikkforsikringsavgift til staten. Det er forsikrings­selskapene som skal kreve inn den nye avgiften, sammen med betalingen for forsikring av kjøretøy.

Les mer om trafikkforsikringsavgiften her.

salgsmelding avslutter forsikring illustrasjon

Salgsmeldingen avslutter forsikringen

Bilforsikringen til selger vil automatisk avsluttes fra den dagen Statens Vegvesen registrerer melding om eierskifte (salgsmelding). For deg betyr det at du som kjøper bil er nødt til tegne ny forsikringsavtale for å unngå dagsgebyr fra Trafikkforsikringsforeningen

Les mer om reglene for salgsmelding og trygg bilhandel.


Hva lurer andre på?

Best i test på skadeforsikring

Norsk kundebarometer kåret i 2018 SpareBank 1 til bransjevinner i kategorien skadeforsikring, og eneste blant de 4 forsikringsselskapene i testen med 5 stjerner. Vi har de mest fornøyde og lojale forsikringskundene, for andre år på rad. Våre kunder er også de mest fornøyde kundene etter skadeoppgjør ifølge EPSI 2017.

Du kan sammenligne våre priser med priser fra andre selskaper på Finansportalen.no

Forsikringen leveres av SpareBank 1 Forsikring