6 tips – slik shopper du smart og trygt på Black Friday

Black Friday startet som en tilbudsdag for fysiske butikker i USA. I Norge er det flest nettbutikker som har hevet seg på trenden.

Med Black Week og Cyber Monday påfølgende mandag, må du regne med å bli fristet hele uka gjennom.

Om du vil komme ut av det hele med økonomien i god behold, er det greit å plukke med seg noen tips – og å ta noen forholdsregler. 

 

1. Ikke alle Black Friday-tilbud er like gode. Hvert år ser vi eksempler på folk som har latt seg rive meg, og handlet tilbud som tilsynelatende var gode – men som viste seg å ikke være det. Ikke ta for god fisk at før-prisen stemmer, men sjekk sider som prisjakt.no for å sammenligne priser mellom butikkene. 

2. Lag en handleliste. Med mindre du har rom for å shoppe bare for å shoppe, er det en god idé å lage en liste over hva du faktisk trenger. Hva har du virkelig behov for, og hva ville du kjøpt dersom det ikke var tilbud? Da blir det lettere å sile ut de tilbudene som virkelig er for deg. Du slipper dessuten å sitte igjen med tre jakker, en undervannsdrone og skjegget i postkassa, når det du egentlig trengte var bukser og løpesko. 

3. Sett en kjøpsgrense. Har du 2 000 kroner å bruke, eller kanskje 10 000? Bestem deg på forhånd, så slipper du å våkne angrende dagen derpå, og lure på om du må leve på nudler resten av måneden. 

4. Gjør unna julegavehandelen. Jula kommer hvert år, og med den også behovet for å handle julegaver. Planlegger du litt i forkant, slipper du unna desember-rushet. Hvor godt hadde ikke det vært, for en gangs skyld? Ikke bare blir du tidlig ferdig med julehandelen, du kan også risikere å imponere med skikkelig fine gaver under treet (som du ikke har betalt altfor mye for).

5. Følg med på favorittene. Er det visse nettbutikker du vet det er stor sjanse for at du vil handle i? Meld deg på nyhetsbrevet deres i forkant, og følg dem på sosiale medier. Da får du det også med deg når enkelte velger å tyvstarte salget. Det skjer stadig oftere, nemlig. 

6. Betal med kredittkort når du handler på nett Uansett sum, er det alltid smartest å bruke kredittkort når du handler på nett. Da har ingen direkte aksess til brukskontoen din, og du har bedre rettigheter om noe skulle gå galt, som at det er noe feil med varen, eller at den aldri kommer frem. 

 

Betal alt du kjøper på nett med kredittkortet

Du har hele tiden full oversikt og kontroll i din nett- og mobilbank, og kan enkelt overføre mellom kort og konto eller betale inn ekstra når det måtte passe.

Enten du skal betale for buss, parkering, spill eller noe annet, må du legge inn kortopplysningene dine. Du har aldri noen garanti for hvor sikre appene er, eller hvor mye du kan stole på aktørene som står bak.

 

 

Har du ikke kredittkort hos oss?

Er du ikke kunde hos oss? Da kan du søke om kredittkort her