Leier ut boligen i uvisse

300 000 nordmenn vurderer korttidsutleie av boligen sin, men vet ikke om forsikringen dekker tyveri eller skader påført av leietaker. Det kan være et sjansespill.


Robbie Williams - Trondheim 1. august

The Heavy Entertaiment show! Vi har sikret oss billetter til sommerens utsolgte konsert med Robbie Williams.

Sted: Granåsen Arena 
Pris: 875,- kroner per billett

Billettbestilling til Robbie Williams går nå via SMS:
Send SMS til 02455 med kodeord ROBBIE og fullt navn slik det står på ditt kredittkort. Du vi få svar innen kort tid. Ditt kort vil bli belastet for 2 billetter à kr 875,- Billettene vil bli sendt til deg pr. post. Dette er et tilbud til deg som har kredittkort fra SpareBank 1, LOfavør eller BN Bank

13.10.2016: Å leie ut hele eller deler av boligen sin for en kortere periode blir stadig mer populært. Over 100 000 nordmenn har prøvd korttidslutleie på Airbnb eller finn.no, mens over 300 000 vurderer kortidsutleie.

Tallene kommer fram i en ny undersøkelse Respons har utført for SpareBank 1. Det er en klar overvekt av unge som har prøvd eller vurdert kortidsutleie. En av ti mellom 18 og 25 år har leid ut boligen sin på Airbnb eller lignende.

- Et sjansespill

Samtidig viser undersøkelsen at mangelen på kunnskap om forsikring, dekning og ansvar for skader ved kortidsutleie er stor.  De aller fleste vet ikke hvilken dekning innboforsikringen eller vertsgarantien i Airbnb gir ved tyveri og hærverk. Og av de som tror de vet det, er det mange som tar feil, viser undersøkelsen.

- Det kan være et sjansespill. Det er ingen tvil om at døgnbasert utleie kan være en enkel og smart måte å spe på inntektene sine. Samtidig gjelder det å ta sine forholdsregler. Vi får jevnlig henvendelser fra kunder som har opplevd tyveri eller skade på innboet sitt etter å ha leid ut boligen for noen dager, sier Nils Tore Nilsen, leder for personmarkedet i SpareBank 1 Forsikring.

Tyveri ikke dekket

- Mange er ikke klar over at en vanlig innboforsikring ikke dekker tyveri når boligen leies ut. Det er også stor forskjell på hvorvidt hærverk på innbo og bygning dekkes av de ulike forsikringsselskapene. Det kan gjøre det vanskelig for kundene å få oversikt over hva de er dekket for ved døgnbasert utleie, påpeker Nilsen.

Når vi spør kundene, bekymrer de seg aller mest for skadeverk som at dusjspeil knuser eller parketten blir ødelagt. Men det er tyveri som utgjør den største faren ved å leie ut. De fleste er fornuftige og tar forholdsregler for å unngå tyveri, og låser gjerne inn verdisaker som PC, iPad, pass og smykker. Men større verdisaker som TV og møbler settes ikke bort.


Døgnforsikring

SpareBank 1 var tidlig ute med å lansere en skreddersydd døgnbasert forsikring for utleie av egen bolig. Allerede i juni kunne kundene kjøpe seg dekning ved slik utleie. Denne forsikringen kan kjøpes av alle, uavhengig av hvor de har sine andre forsikringer.

- Dette er ikke ment som en erstatning for vanlig innboforsikring, men som et supplement for å være sikker på at man er dekket hvis uhellet skulle være ute når man leier ut på døgnbasis, sier Nilsen.

Døgnforsikringen har ingen egenandel og dekker tyveri og hærverk inntil 100 000 kroner. Prisen er 30 kroner pr døgn, og betales trygt og enkelt med mCASH.

Hovedfunn fra undersøkelsen

  • Over 100.000 har prøvd korttidsutleie av boligen sin på Airbnb eller finn.no mens over 300.000 vurderer korttidsutleie.
  • Over 50.000 nordmenn har tenkt å leie ut boligen sin i høstferien.
  • Det er en klar overvekt av unge som har prøvd eller vurdert korttidsutleie, og som har tenkt å leie ut boligen sin i høstferien.
  • De langt fleste vet ikke hvilken dekning innboforsikringen og vertsgarantien i Airbnb gir ved tyveri og hærverk.
  • 73 prosent vet ikke om innboforsikringen dekker tyveri og hærverk.
  • 77 prosent vet ikke om vertsgarantien i Airbnb dekker tyveri og hærverk.

Om undersøkelsen

Den elektroniske spørreundersøkelsen er gjennomført av Respons Analyse i perioden 30. august – 16. september 2016 med et landsrepresentativt utvalg på 2.210 personer.

Oslo Sommertid, Marcus & Martinus, Isac Elliot med flere - 2. juli

Oslo Sommertid sikret seg Skandinavias største tenåringsidoler Marcus & Martinus og Isac Elliot. Velkommen til en dag skreddersydd til de unge.

Sted: Voldsløkka Spesial
Spesialpris: 725,- kroner per billett


Den Store Sommerfesten - Justin Bieber, Martin Garrix, Nico & Vinz med flere - Stavanger 7. juni

7. juni kommer to av verdens største artister til Stavanger, og byen gjøres om til en stor og pulserende sommerfest. Få med "fast track" når du kjøper via SpareBank 1, så får du egen inngang og egne innganger til mat og drikke.

Sted: Forus Travbane 
Pris: 799,- kroner per billett


John Fogerty - Trondheim 2. juli

Her har du en unik mulighet til å oppleve John Fogerty - en artist i verdensklasse fra Rock and Roll Hall of Fame og Songwriters Hall of Fame. Vi har sikret oss billetter til sommerens utsolgte konsert.

Sted: Sverresborg Arena
Pris: 795,- kroner per billett


TOTO with Special guests RETURN - Hamar 5. august

TOTO for første gang til Hamar! Toto gjør en sjelden festivalopptreden og de har med seg Special guests RETURN! 

Sted: Tjuvholmen Arena
Spesialpris: 650,- kroner per billett


Brit Floyd - Tromsø 30. september

Gjør deg klar for Brit Floyd, verdens råeste Pink Floyd-tribute. 30. september inntar de Fløyhallen i Tromsø, og lover sin største og mest ambisiøse produksjon noensinne.

Sted: Fløyhallen
Spesialpris: 500,- kroner per billett