Bytte bolig - selge eller kjøpe først?

Du har en bolig og ønsker å kjøpe en ny. Som oftest går det bra, men hvis du blir sittende igjen med både den gamle og den nye boligen, tikker taksameteret fort. Hvordan kan du unngå en slik situasjon?   


Bør du kjøpe ny bolig før du selger den gamle?

I utgangspunktet er det et godt råd å selge boligen du har før du kjøper ny. Da vet du akkurat hvor mye du har å kjøpe for. Dette er likevel avhengig av boligmarkedet akkurat der og da, og vi anbefaler at du tar kontakt med oss for å høre hva som er smart å gjøre i din situasjon i ditt boligområde. Start gjerne med en verdivurdering av boligen din. 


Låne, kjøpe, selge. Vi hjelper deg. 

Du får en god boliglånsrente, og du kan låne inntil 85 % av kjøpesummen. Trenger du å låne mer, er det nødvendig med ekstra sikkerhet i annen bolig, hytte eller lignende. Vi har ulike typer boliglån, avhengig av hvilket behov du har. Sitter du for eksempel med to boliger i en periode, kan vi hjelpe deg med mellomfinansiering.

Har du god sikkerhet i boligen, kan flexilån være noe for deg. Da får du raskt tilgang på penger og kan for eksempel kjøpe bil, starte et oppussingsprosjekt eller gjøre en investering uten at du trenger å søke om lån på nytt. 

 

 


Hva bør du tenke på når du er på visning?