Endelig 18!

Men hva innebærer det egentlig å være 18 år og myndig? Det betyr blant annet at du nå bestemmer over egne penger. Kult, og litt skummelt. Vil du vite mer om dine nye økonomiske muligheter?

Bankkort og Mastercard Ung

Nå som du har fylt 18 kan du bestille deg nye kort, hvis du vil. Det er som oftest lurt å ha både et vanlig bankkort og et kredittkort, fordi de har hver sine fordeler. Et vanlig bankkort er fint til daglig bruk, mens kredittkort anbefales blant annet ved handel på nett for å sikre seg mot svindel. Ved fornuftig bruk av kredittkortet koster det deg ingenting ekstra. Les mer om bankkort og Mastercard Ung.


Kuttekalkulator

Med større frihet kommer også større ansvar. Mange av oss bruker mye penger på ting som kino, kaffe, snus, takeaway, brus og lignende. Pass på å etablere gode vaner først som sist. Her kan du prøve selv og se hva du kan spare.

Hva er din boligdrøm?

Skal du låne 1.500.000 kroner, må du ha 225.000 kroner i egenkapital. Det er mye penger. Hvis du er helt rå, setter du av litt penger etter sommerjobben, etter bursdag og jul. Kanskje blir du mer motivert til å spare ennå mer etter hvert som kontoen fylles opp. Litt sparing er uansett bedre enn ingenting. Vi heier på deg og din boligdrøm!

Visste du at...

  • hvis du har både Spotify, Netflix og TV2 Sumo koster det deg 3.804 kroner i året? 
  • fem take-away kaffe i uka koster deg 9.600 kroner i året?
  • en boks snus om dagen koster deg 34.675 kroner i året? 
  • For denne summen - 48.079 kroner - kan du fylle opp BSU-kontoen din, OG ta en uke på hotell i sydligere strøk! 

Hvordan sikre deg og tingene dine?

Nå som du er 18 og voksen, kan det hende at du ikke lenger er forsikret av dine foreldre. Har du tenkt over hvor mye tingene dine, som PC, mobil, klær, sykkel, sportsutstyr, smykker etc, er verdt til sammen? Eller hva skjer om du blir syk eller skader deg når du er på reise? Med vår innbo- og reiseforsikring har vi samlet det du trenger for å sikre deg selv og tingene dine, både hjemme og når du er ute og reiser. 

Opptatt av klima og miljø?

Stadig flere unge i dag er opptatt av miljø og klima. Dette synes vi er bra. Sjekk ut hvordan du kan gjøre tiltak som er gode for både lommeboken og miljøet.