Ungt entreprenørskap (UE)

Har du startet en Elevbedrift, Ungdomsbedrift eller Studentbedrift? Vi oppfatter ungdom som en verdifull ressurs og samarbeider med Ungt Entreprenørskap (UE) i Oppland. For å lykkes i næringslivet er det viktig å ha god økonomisk oversikt. 

Elektronisk opprettelse av kundeforhold
Fri etablering og gratis bruk av nettbank bedrift.
Mulighet for VippsGo og Vipps Bedrift


Slik blir din UE-bedrift kunde hos oss

Det er enkelt å opprette driftskonto og etablere nettbank hos oss. Kundeetableringen skjer via denne nettsiden og det er ikke behov for å komme innom banken.
Banken gir 500kr i støtte ved opprettelse av kundeforhold og innsendt godkjent forretningsplan.

Les mer om de forskjellige bedriftene under.

Elevbedrift ungdomsskolen

Konto for elevbedrifter ordnes ved at ansvarlig lærer kontakter banken og avtaler møtetidspunkt. Både økonomiansvarlig og daglig leder i elevbedriften må møte opp i banken for opprettelse av konto.

Elevene må ha BankID for å kunne bruke nettbank og mobilbank.

Ungdomsbedrift i den videregående skolen

Ungdomsbedrifter kan enkelt etablere seg som kunde hos oss ved å fylle inn skjemaet nedenfor. Det er nødvendig at bedriftens signaturberettigede har BankID for å fullføre kundeetableringen samt få tilgang til nettbank og mobilbank.Kontoen disponeres av to personer i fellesskap, daglig leder og økonomiansvarlig. Det betyr at når den ene av dere har lagt opp en betaling i nettbank bedrift/mobilbank bedrift, så må den andre godkjenne den registrerte betalingen. Før dere starter kundeetableringen må dere ha følgende tilgjengelig:

  • Utskrift fra Enhetsregisteret.
  • Navn og kontaktinformasjon på ansvarlig lærer.
  • Navn og kontaktinformasjon på daglig leder og økonomiansvarlig.

Når bestillingen er behandlet vil de som skal signere motta en SMS og en e-post som viser hvordan de kan signere på kundeopprettelsen med sin personlige BankID. Når avtalen er signert vil banken etablere kontoavtalen og eventuelt nettbank bedrift og varsle om at disse er klare til bruk.

Studentbedrifter på høgskole og universitet

Ungdomsbedrifter kan enkelt etablere seg som kunde hos oss ved å fylle inn skjemaet nedenfor. Det er nødvendig at bedriftens signaturberettigede har BankID for å fullføre kundeetableringen samt få tilgang til nettbank og mobilbank.

Kontoen disponeres av to personer i fellesskap, daglig leder og økonomiansvarlig. Det betyr at når den ene av dere har lagt opp en betaling i nettbank bedrift/mobilbank bedrift, så må den andre godkjenne den registrerte betalingen. 

Før dere starter kundeetableringen må dere ha følgende tilgjengelig:

  • Utskrift fra Enhetsregisteret.
  • Navn og kontaktinformasjon på ansvarlig lærer.
  • Navn og kontaktinformasjon på daglig leder og økonomiansvarlig.

Når bestillingen er behandlet vil de som skal signere motta en SMS og en e-post som viser hvordan de kan signere på kundeopprettelsen med sin personlige BankID. Når avtalen er signert vil banken etablere kontoavtalen og eventuelt nettbank bedrift og varsle om at disse er klare til bruk.

Hold oversikt og orden på økonomien i din UE-bedrift

Fordeler for din elev-, ungdoms-  og studentbedrift hos oss: 
  • Gratis opprettelse av driftskonto
  • Gratis tilgang til nettbank bedrift og mobilbank bedrift
  • Gratis å betale regninger i nettbank bedrift
  • Gratis bruk av fakturatjenesten i nettbank bedrift 

Slik får du BankID

Fra du er 15 år kan du få BankID. For å få BankID hos oss må du komme innom et av våre kontorer med legitimasjon. Gyldig legitimasjon for å få BankID er norsk fødselsnummer og pass . Dersom du ikke kan møte opp i kontoret,
ta kontakt på telefon 02095. BankID er personlig og fungerer i alle banker, uavhengig av hvilken bank du har din avtale hos.Har du en super idé og trenger penger til å komme i gang?
- prøv frunder fra SpareBank 1

frunder er en folkefinansieringstjeneste som gjør det lett å samle inn penger til gode ideer og samfunnsnyttige formål.Vi mener at dette er en god løsning og mulighet for UE bedrifter som trenger penger til et å lage en prototype, eller UE bedrifter som har som formål å gi overskuddet til en veldedig organisasjon.Se mulighetene!

Entreprenørskap er evnen til å se muligheter og gjøre noe med dem. Det handler om å tørre og ville omsette ideer til praktisk handling. Evnen til entreprenørskap kan trenes, og UE jobber derfor for at flest mulig elever og studenter skal få entreprenørskapsopplæring.

Les mer om UE på ue.no