Kontrakt med håndverker

Skal du engasjere håndverkere? Pusse opp, bygge på eller male huset? Her finner du mal på kontrakt med håndverker. En god kontrakt kan spare deg for mange bekymringer!


Kvalitetssikret kontrakt

990 kroner
  • En advokat fra Advokatfirmaet Legalis AS ser over og kvalitetssikrer kontrakten.
  • Digital signering er ikke inkludert. 
  • Redusert timepris (kr 1900,-) om du har ønske eller behov for hjelp, i tillegg til kvalitetssikringen.
  • Du må være kunde i banken for å skrive kontrakt.

Tjenesten leveres sammen med Advokatfirmaet Legalis AS. Du starter utfylling av skjema i nettbanken hos oss, og vil overføres til Advokatfirmaet Legalis AS for kvalitetssikring og betaling av kontrakten. Du får mer informasjon om dette underveis i prosessen.

Så enkelt kommer du i gang

Snakk om det!

Drøft med håndverkeren du har engasjert om de tilbyr en standard avtale eller ikke. Dere må bli enige om hvordan en slik avtale skal settes opp.

Sett i gang

Når du har engasjert en håndverker, som ikke tilbyr en kontrakt må du sette opp dette. Du kan lagre skjemaet underveis og gjøre avklaringer med håndverker om du trenger det.

Trenger du hjelp?

Har du spørsmål til Advokatfirmaet Legalis AS når du setter opp kontrakten, kan du kontakte dem. Det er lurt å avklare spørsmål på forhånd. Ring telefon 21 41 67 80 eller send e-post til sparebank1@legalis.no.

Kontrakt med håndverker

Kontrakten oppbevares trygt hos Advokatfirmaet Legalis AS. Du har enkel tilgang fra Mine saker på Legalis.no


Spørsmål om håndverkerkjøp, bilkjøp og kontrakter

Det er dessverre en god del større håndverkeroppdrag som ender med krøll. Dette er noe begge parter må ta ansvar for. En klar avtale om hva som skal gjøres, med hvilke materialer, til hvilken pris og til hvilken tid, er helt avgjørende. Uten dette vil det ofte være forskjellige oppfatninger om hva jobben går ut på, selv om man tror det er enighet om alt. Avtalen bør ha klare bestemmelser om erstatning ved forsinkelse.

Her kan du lese veiledning for å engasjere håndverkere, kjøpe bil og handle på nett.

Ta deg tid til en skikkelig prosess, slik at du ikke ender opp med katta i sekken. Gå grundig gjennom salgsopplysningene og spør selger når du lurer på noe. Svar av betydning bør du få skriftlig for å unngå senere uenighet om hva som ble sagt. Undersøk kilometerstand, årsmodell og at lys og annet virker. Du bør alltid prøvekjøre bilen. Sjekk at bilen er EU-godkjent og at det ikke er noen som har pant i den. Sist men ikke minst: Skriv alltid kjøpekontrakt! 

Mobil, PC og hvitevarer er eksempler på forbrukerkjøp av kostbare varer. Det hender jevnlig at varen etter kjøpet fremstår som mangelfull. Du må da reklamere til selger og kreve at mangelen blir fikset. Selger har rett til å foreta reparasjon, men ikke mer enn to ganger for samme mangel. Hvis reparasjonen tar mer enn en uke, har du rett til å låne tilsvarende ting i mellomtiden. Dersom selger ikke klarer å rette mangelen, kan du velge mellom å kreve prisavslag og å heve kjøpet.

Du bør være forsiktig før du handler i ukjente nettbutikker. Butikkens nettside skal inneholde geografisk adresse, e-post og organisasjonsnummer. Dårlig språk og automatiske oversettelser tilsier ofte at det er useriøse butikker. En merkelig nettadresse kan også avsløre noe. Hvis du handler uten å være helt trygg, bruk kredittkort for sikkerhets skyld.

Forbrukertilsynet har en liste over useriøse nettbutikker de kjenner til – sjekk gjerne denne.

Les mer om sikkerhet på nett og hvordan du kan unngå å bli lurt. 

Har du spørsmål om Håndverkertjenesteloven og kjøp av håndverkertjenester? Som kunde hos oss kan du få god veiledning av advokatene i Advokatfirmaet Legalis AS. Du betaler ikke for den første oppstartssamtalen, deretter har du redusert timeprisom du trenger mer bistand.


Flere temaer for juridisk hjelp:

Fremtidsfullmakt
Hvem skal ivareta dine interesser, den dagen du ikke klarer det selv?
Samboerkontrakt
Alle samboere trenger en samboerkontrakt.
Arv og testament
Bestem hvem du gir bort deler av arven din til.
Husleiekontrakt
Skal du leie ut bolig? Husk leiekontrakt!
Privat låneavtale
Skal du låne bort penger til en venn, eller noen i familien?

Juridiske problemstillinger?

I tillegg til kontraktene kan du få hjelp med andre juridiske problemstillinger. Som kunde får du redusert timepris hos Advokatfirmaet Legalis AS. Timepris: kr 1900,-

Telefon Legalis

21 41 67 80

E-post Legalis

sparebank1@legalis.no

Avtal møte med Legalis

Møtebooking

ADVOKATFIRMAET LEGALIS AS
Faglig tyngde og personlig oppfølging.

Advokatfirmaet Legalis AS kombinerer det beste av mennesker, juridisk kompetanse og innovasjon for å gi deg den beste oppfølgingen i en ofte krevende situasjon. Advokater i Oslo, men hjelper klienter over hele landet.

Les mer på legalis.no