Vi tar miljøet på alvor

Når vi ikke er på vei til et møte i en elbil eller på sykkel, kan det hende vi er i et møte på telefon eller over nett. Det er fordi SpareBank 1 Hallingdal Valdres er opptatt av miljøet i alt vi driver med.

Du kan få Miljølån med 0% rente

Miljølån belønner deg som tenker på miljøet når du bygger eller pusser opp. I prinsippet kan du få Miljølån til de samme tiltakene som du får støtte til av Enova. Og første året får du faktisk 0% rente på kostnadene til miljøtiltak. Som vi liker å si: Tenker du på miljøet, tenker vi på deg.

miljølån

Vi samarbeider med Otovo - norges ledende leverandør av solceller

Otovo har på kort tid blitt en av de ledende leverandørene av kortreist, grønn energi i Norge. Vi er stolt tilbyder av Sollån til Otovo sine kunder. Ta en tur på Otovo sine nettsider og se hvor enkelt det har blitt å få ditt eget solkraftverk på taket.

På en vanlig arbeidsdag...

Har vi videomøter

Veldig mange av møtene hos oss foregår ved hjelp av videokonferanseutstyr. Da slipper vi både belastningen på miljøet ved kjøring, og vi sparer verdifull reisetid. Og siden kroppsspråket representerer kanskje opp mot 50% av kommunikasjon mellom mennesker, er det også fint å kunne se hverandre.

Kjører vi elbiler

Noen ganger må vi kjøre for å treffe hverandre eller kunder. Derfor har vi gått til innkjøp av én elbil i Hallingdal og én i Valdres. Bilene er flittig i bruk blant alle ansatte i konsernet. For å oppfordre ansatte til å velge elbil også privat, tilbyr vi rimelig lån til elbiler for ansatte.

Tilbyr vi ladestasjoner

Kunder og ansatte kan få ladet sine biler på de fleste av kontorene våre. Flere av kontorene har godkjente type 2 ladestasjoner for lading av elbil. 

Sorterer vi søppel

Vi jobber med å innføre kildesortering av avfall tilpasset mottakssystemet for avfall på hvert kontorsted, slik at alle våre kontorer skal kildesortere sitt avfall. Vi jobber også målrettet for å redusere bruk av papir.