Velkommen til SpareBank 1 Helgeland

18. oktober 2021 ønsket vi kunder fra SpareBank 1 Nord-Norge velkommen inn i SpareBank 1 Helgeland - en sterkere og bedre lokal bank på og for Helgeland. 

Dette må du vite om overgangen

Ble du flyttet fra SpareBank 1 Nord-Norge over til SpareBank 1 Helgeland 18. oktober? Vi har samlet den viktigste informasjonen for deg:

Vi har sendt ut nytt bankkort til kommende kunder per post. Kortet kan tas i bruk 16. oktober, samtidig som det gamle kortet sluttet å fungere. PIN-koden er den samme som ditt gamle kort. 

For å ta i bruk ditt nye bankkort må det aktiveres. Det kan du gjøre bed å bruke kort i butikk, eller i nett-/mobilbanken. Husk å oppdatere kortinformasjon på alle dine apper og profiler.

De nye kortene har ikke bilde. Om du likevel ønsker bankkort med bilde, må du møte ved ditt nærmeste SpareBank 1 Helgeland-kontor med gyldig pass. 

Det blir ingen endringer for deg når det gjelder kredittkort, du vil finne det som før i nett- og mobilbanken. 

Selve kontonumrene for innskudd, lån og garantier er endret, men betingelsene er de samme.  Innestående på innskuddskonto og restbeløp på lån blir automatisk overført til dine nye kontoer.  Du kan også se nytt kontonummer på ditt nye kort som er tilknyttet kontoen.  

Husk likevel å endre kort- og kontoinformasjon på apper og tjenester, som Vipps, nav.no, Norsk Tipping, strømmetjenester, Easypark osv. 

Slik endrer du kontonummer hos NAV

Faste utbetalinger og overføringer fra dagens kontoer (f.eks e-fakturaer, avtalegiro, abonnement) blir endret av oss slik at de går som normalt fra din nye konto. 

Når det gjelder faste innbetalinger til dagens kontoer, for eksempel lønn, pensjon etc., må du selv gi beskjed om at du har fått nytt kontonummer. Innbetalinger vil automatisk videresendes til din nye konto i inntil 13 måneder.

Du vil beholde betingelsene du har på dine lån og innskudd også etter overgang til SpareBank 1 Helgeland. 

I mobilbanken må du endre bank første gang du logger deg inn, ved å velge SpareBank 1 Helgeland istedenfor SpareBank 1 Nord-Norge. 

Se oppskrift for iPhone her

Se oppskrift for Android her

Nettadressen til SpareBank 1 Helgeland er www.sbh.no

Husk å endre fra SpareBank 1 Nord-Norge til SpareBank 1 Helgeland første gang du er på sparebank1.no og endre eventuelle bokmerker i nettleseren din. 

Vi flytter hele kundeforholdet ditt til oss. Forsikringene du har i Fremtind, gjennom SpareBank 1 Nord-Norge, blir derfor også overført til oss. Fremtind er leverandør av forsikringer for alle SpareBank 1-bankene. 

  • Sandnessjøen: Du finner SpareBank 1 Helgeland på samme sted hvor du tidligere har besøkt SpareBank 1 Nord-Norge. 
  • Mo i Rana: Du finner oss i midlertidige lokaler i O. T. Olsens gate 7. Høsten 2022 flytter vi til gågata og Smørøyet etter oppussing. 
  • Brønnøysund: Du finner oss i nyoppussede lokaler i Storgt. 73-75.
  • Mosjøen: Du finner oss i nyoppussede lokaler i Strandgata 31–33.

Se kontoroversikt og åpningstider her


En sterk Lokalbank for hele Helgeland

En sterk lokalbank er bra for Helgeland - både for folk, frivillige, bedrifter og for alle små og store lokalsamfunn i regionen. 18. oktober 2021 samlet vi SpareBank 1 Nord-Norge avd. Helgeland og SpareBank 1 Helgeland til en samlet lokalbank i regionen. 

Velkommen til en lokal verdiskaper som gir gaver og spons til hele Helgeland - velkommen til SpareBank 1 Helgeland. 

Video placeholder image

Hva betyr dette for deg som kunde?

Vi blir en sterkere og bedre lokal bank på og for Helgeland. Vår visjon er at vi skal være en drivkraft for vekst - og det skal komme helgelendingene til gode. ​På produktsiden blir mye som før, selv om logo endres.

Hva betyr dette for Helgeland?

Helgeland får en større og sterkere lokalbank med større markedskraft og mer muskler. Vi deler årlig ut mange millioner kroner til som skaper trivsel og vekst på Helgeland. Vi skal være like bra som de nasjonale, men gi tilbake til de lokale.

En framtidsrettet lokal bank

SpareBank 1 Helgeland er en selvstendig bank i SpareBank 1-familien, som er lokalt eid og med lokal styring. Våre ansatte leverer etter vår visjon om å være en drivkraft for vekst med alt det innebærer: Vi er Lokalbanken som gir tilbake av vårt overskudd, sponser bredt på hele Helgeland og har nærhet til beslutninger enten du trenger et boliglån eller du har din egen bedrift. 

Vi vil kontinuerlig utvikle oss og tilpasse oss det kundene og markedet etterspør: Med overgangen til SpareBank 1, har vi allerede sikret at vi blir en sterkere og bedre Lokalbank for Helgeland med aktiv og fysisk tilstedeværelse her på Helgeland, men også digitalt.  

Gjennom vårt strategiske samarbeid med SpareBank 1 Nord-Norge har vi blitt medeier i EiendomsMegler 1 Nord-Norge og Regnskapshuset Nord-Norge, og er med det blitt et fullservice finanshus der kundene får alt på ett sted; bank, eiendomsmegling og regnskapshus. SpareBank 1 Nord-Norge blir fra nå en av våre eiere, og sammen med det lokale eierskapet på Helgeland har lokalbanken nå over femti prosent nordnorsk eierskap.   


Vil du vite mer?

Lurer du på noe i forbindelse med overgangen til ny bank? Her har vi samlet en rekke spørsmål og svar. 


Daglig bruk

Lån

Forsikring

Fond og sparing

Spons/gave