Kompetansestipendet

God næringsutvikling og et mangfold av ​bedrifter og arbeidskraft er viktig for bærekraftig samfunnsutvikling.​ For å skape vekst må Helgeland utvikle og tiltrekke seg kompetanse. Helgelandsløftet og Kompetansestipedet er et bidrag til det arbeidet.

Kan jeg søke Kompetansestipend?

Jobber du i bedrift på Helgeland, og ønsker å utvikle kompetansen din/ deres gjennom innovasjon, forskning, kursing eller videreutdanning? Da kan du søke Kompetansestipendet. 

Kompetansestipendet skal stimulere til kompetansefremmende tiltak, og skal favne bredt i mange bransjer på Helgeland. Mottakere kan være alt fra prosjektarbeider til fisker, tømrer, arkitekt, ingeniør mm. Det viktigste er at både bedrift og ansatte satser på kompetanseutvikling som kommer Helgeland til gode. 


Tidligere vinnere

Jakter bærekraftig kompetanse i Europa

I 2023 delte vi ut Kompetansestipendet til Ingri Gryteselv Løkholm og Alcoa Mosjøen, som skal bidra til det grønne skiftet ved å sende Løkholm og flere ansatte i Alcoa ut i det store skrapmarkedet i Europa for å høste erfaringer og kompetanse om resirkulering av metall.

Kjøler ned med bærekraftig kompetanse

Lokalbanken støtter og heier på bedrifter som satser på kompetanseutvikling og bærekraftige løsninger. I 2022 delte vi ut Kompetansestipendet til helgelandsbedriften PTG Helgeland, som ønsket å sende flere av sine ansatte på kurs innen kjøleteknikk, for å bidra sterkere til det grønne skiftet. 

Hvem kan søke?

Søker kan enten være en bedrift som har et kompetanseprosjekt for sine ansatte, eller ansatte eller grupper av ansatte som går sammen, men har bedriftens støtte til å gjennomføre prosjektet.

Om stipendet

Kompetansestipendet er på kr 30.000 og gis til bedrifter eller ansatte som satser på kompetanseutvikling på Helgeland. Stipendet deles ut årlig under Drivkraftkonferansen. 

Vårt mål

SpareBank 1 Helgeland skal hjennom Kompetanestipendet stimulere til samfunnsutvikling og kompetansefremmende tiltak innen innovasjon, kunnskap og forskning på Helgeland.

Kriterier for å motta stipend

Viktig å vite før du skriver søknaden:
 • Banken velger ut aktuelle kandidater blant søkere som har sendt søknad via søknadsskjema.
 • Prosjektet eller tiltaket må har verdi over tid. 
 • Støtten gis til prosjekter som har betydelig egeninnsats og støtte fra egen arbeidsplass og/ eller annen finansiering.
 • Prosjektet skal ha et klart definert mål om kompetanseutvikling som kommer den enkelte og bedriften til gode.
 • Prosjektet skal ha en slik allmennytte at det også kommer til nytte for Helgeland som region.
Krav til mottaker
 • Mottaker av stipendet må dokumentere utgiftene før utbetaling av stipend.
 • Mottaker må skrive en sluttrapport som leveres sammen med dokumentasjon av utgifter.
 • Utbetalingsanmodning, med dokumentasjon og sluttrapport, sendes til helgelandsloftet@sbh.no.
 • Mottaker må stille til fotografering, og samtykke til at de vil brukes til markedsføring av Kompetansestipendet og Helgelandsløftet. 
 • Ingri Gryteselv Løkholm og Alcoa Mosjøen

  2023

  PTG Helgeland

  2022

  Silje Straum i Norconsult AS

  2021

  Oliver Johannessen i Nargtind AS

  2020