Kompetansestipendet

Kompetansestipendet skal løfte ansatte og bedrifter som fremmer entreprenørskap, skaperevne og kompetanseutvikling. Frist for årets stipend er 15. august. 

 

En drivkraft for kompetanse

For å skape vekst og utvikling i regionen trenger vi et sterkt og godt næringsliv. Kompetansestipendet er en synliggjøring av dette og en motivasjon til både ansatte og bedrifter på Helgeland.

Kompetansestipendet gis til ansatte og bedrifter som gjør noe ekstra for å utvikle, engasjere og utgjøre en forskjell i vårt lokalsamfunn. Både for seg selv og for bedriften. Søkeren må satse på fagutdanning, høyere utdanning og forskning, og du må også ønske å delta eller skape arenaer for samhandling og kompetansedeling. 

Video placeholder image

Meld deg på Drivkraftkonferansen

Kompetansestipendet deles ut årlig under Drivkraftkonferansen. Årets tema for Drivkraftkonferansen er miljø, bærekraft og energi. Vi inviterer til et variert program hvor vi belyser vår tids største utfordring; klimaspørsmålet. 

Årets konferanse arrangeres 25. august i Sandnessjøen.

Hvem kan søke?

Vi ser etter ansatte i bedrifter som er lærevillig, på søken etter ny kompetanse, og som kan utvikle seg videre med riktig støtte fra sin bedrift.

Om stipendet

Kompetansestipendet er på kr 30.000,- samt en oppmerksomhet. Bedrifter eller ansatte som satser på kompetanseutvikling på Helgeland.

Vårt mål

Vi ønsker å heie fram kompetanseutvikling på Helgeland, og legger vekt på at kompetansestipendet skal være et bidrag til dette.

Fikk stipend for bærekraft og kompetanse

I 2021 fikk Silje Straum Kompetansestipendet for hennes arbeid med å redusere byggenæringens utslipp, og bevare gamle bygg på en bærekraftig måte. Lokalbanken ser fram til å følge henne på veien. 

Frist for å søke på Kompetansestipendet 2022 er 15. august.

 

 

 • Silje Straum i Norconsult AS

  2021

  Oliver Johannessen i Nargtind AS

  2020

 

Kriterier for å motta stipendet

 • Banken velger ut aktuelle kandidater blant søkere som har sendt søknad via søknad
 • Prosjektet eller tiltaket har verdi over tid støtten gis til prosjekter som har betydelig egeninnsats og støtte fra egen arbeidsplass/og eller annen finansiering
 • Prosjektet skal ha et klart definert mål om kompetanseutvikling som kommer den enkelte og bedriften til gode.
 • Prosjektet har en slik allmennytte at det også kommer til nytte for Helgeland som region.