Digital samboerkontrakt

Hva gjør en digital samboerkontrakt?

En samboerkontrakt veileder dere til å ta gode valg for å sikre begges interesser. Her kan dere enkelt opprette en gyldig samboerkontrakt uten å måtte oppsøke advokat. 

Dette får dere:

  • En fullverdig og kvalitetssikret samboerkontrakt.
  • Orden på hvem som eier hva reduserer risiko for konflikt hvis dere skulle gå fra hverandre. 
  • Full kontroll på hvilke utgifter dere ønsker å dele. 
  • Tilgang til Min side hos Justify der dere kan endre og tilpasse samboerkontrakten i ettertid. 

Priser og vilkår

699 kr
  • Prisen dekker begge samboerne i forholdet.
  • Signering gjør du enkelt med BankID.
  • Du kan prøve ut tjenesten før du bestemmer deg om du ønsker å kjøpe.

Tjenesten leveres av Justify AS. 

Så enkelt kommer du i gang

Snakk om det!

For å ha en felles enighet og unngå misforståelser senere, er det lurt å ha en felles oversikt over eiendeler, innskudd og felles utgifter.

Sett i gang

Den digitale samboerkontrakten er lagt opp slik at du og samboeren din enkelt kan gå gjennom den på egenhånd.

Signer med BankID

Når jobben er gjort, signerer du enkelt med BankID. En e-post sendes også til samboeren din for signering. 

Lev lykkelig videre

Deres digitale samboerkontrakt oppbevares trygt hos Justify. Du har enkel tilgang via Mine sider. 

Vurder også å skrive testamente!

Husk at dere som samboere ikke har de samme rettighetene ved dødsfall som de som er gift. Hvis dere ikke har felles barn arver ikke samboeren din noe etter deg. Derfør bør dere skrive et gjensidig testament.

Vanlige spørsmål om samboerkontrakt

Dersom dere eier en bolig sammen, kan dere oppgi hva boligen ble kjøpt for og hvor mye hver av dere har bidratt med i egenkapital, eventuell oppussing eller ekstra nedbetalinger på felles lån.

Basert på dette, vil Justify kalkulere deres eierandeler i boligen. Dersom dere har ulike eierandeler vil dere få mulighet til å avtale hvordan eierandelen kan justeres i kontrakten.

Samboerkontrakten inneholder utfyllende informasjon om hva tinglysning betyr, og hva som er forskjellen på tinglyste og avtalte eierandeler. Ved behov kan du under utfylling av samboerkontrakt skrive melding til Justify. Justify vil da ta kontakt med deg.

Med Justify får dere en samboerkontrakt som definerer hvordan ting skal fordeles i et eventuelt brudd. Under opprettelse av samboerkontrakten vil dere kunne se hva som er beste praksis for oppgjør i et brudd, samt foreta egne tilpasninger hvis ønskelig.

I et samlivsbrudd vil en samboerkontrakt være et meget godt verktøy for å unngå konflikt rundt mye av det praktiske.

Ved inngåelse av ekteskap vil samboerkontrakten tjene som en oversikt over hva hver av dere eier og tok med dere inn i ekteskapet. I utgangspunktet bestemmer hver av dere fortsatt over egne eiendeler i ekteskapet.  

Ved et eventuelt brudd vil ekteskapsloven ha regler for deling av formuen. Oppdateres samboerkontrakten før ekteskapsinngåelse, har man et praktisk øyeblikksbilde over økonomi og eiendeler som kan ha betydning ved et brudd.

Med en samboerkontrakt er dere godt dekket mens dere fremdeles er i live. Men det kan være verdt å tenke over at samboere ikke har de samme arverettighetene som ektefeller ved død.

Derfor er det anbefalt at samboere også oppretter testament. Med Justify kan dere enkelt sette opp et fullferdig testament. Les mer om testament.

Tjenesten er utviklet av Justify AS, og tilbys til SpareBank 1 SR-Bank sine kunder. Justify AS og søsterselskapet Justify Advokatfirma AS er ansvarlig for tjenesten. For support og andre henvendelser vedrørende denne tjenesten, vennligst chat med Justify AS på www.justify.no.