Pensjonskonto

Pensjonskonto er enkel sparing til pensjon. Bare skriv inn alderen din så er du i gang. Du kan også se hva andre sparer.

Sparing til pensjon er enklere enn du tror

Når du starter pensjonssparing hos oss, får du automatisk alderstiplasset investeringsprofil. Det betyr at vi ser på fordelingen mellom rente og aksjesparing og justerer ned risikoen etterhvert som du blir eldre. Dette skjer ved at andelen aksjefond reduseres, og andelen rentefond økes. Du har større sjanse for god avkastning når du er ung, samtidig som du sikrer gevinsten når du nærmer deg pensjonsalder.

Nedtrappingen starter automatisk når du passerer 40 år og varer frem til du fyller 67 år. 

Priser og vilkår

  • Ved 100 % aksjer koster forvaltning 1,50 % av saldo
  • Ved 20 % aksjer koster forvaltning 0,62 % av saldo
  • Administrasjon av avtalen koster 0,1 % av saldo

Du kan også tilpasse pensjonssparingen selv

Hvis du vil påvirke pensjonssparingen din, kan du selv velge fordelingen mellom aksjesparing og rentesparing. Sjekk hva som passer for deg, du finner mer om historisk avkastning og priser for disse produktene her.

For deg som er opptatt av trygghet og ønsker lav risiko på sparepengene dine.

For deg som er opptatt av trygghet og avkastning og ønsker moderat risiko på sparepengene.

For deg som er opptatt av forventet avkastning på sparepengene, men ønsker noe mindre risiko. Sparesaldoen kan svinge mye underveis i sparingen.

For deg som er opptatt av høy avkastning på sparepengene, og er villig til å ta høy risiko. Sparesaldoen kan svinge underveis i sparingen.


Fullstendige vilkår for Pensjonskonto

Vi prøver å gjøre det enkelt å forstå produktene våre her på nettsiden, men selvfølgelig kan det være noe du ikke fant svar på likevel. Er det ord og uttrykk du lurer på hva betyr? Se ordliste på finansnorge.no.

Du kan du laste ned fullstendig vilkår for Pensjonskonto her.

Produktet leveres av SpareBank 1 Forsikring


Hva lurer andre på?