Statistikk og personvern på alle våre nettsider

Lurer du på hvordan ditt personvern blir ivaretatt når du bruker nettsidene våre? Din sikkerhet er viktig for oss. Vi vil at du skal føle deg trygg når du bruker våre nettsider. 

Bruk av analyseverktøy gjør oss bedre

Derfor vil vi fortelle deg at vi samler inn opplysninger om besøkende på sparebank1.no, for å se hvordan kundegrupper (ikke enkeltpersoner) leser nettsidene våre. Disse opplysningene henter vi ved hjelp av informasjonskapsler og ulike analyseverktøy, som for eksempel Google Analytics. Formålet med informasjonen vi samler inn er å lage statistikk, som igjen kan gi deg skreddersydd informasjon og markedsføring. Statistikken gir oss svar på:

  • hvor mange som besøker ulike sider
  • hvor lenge besøket varer
  • hvilke nettsteder brukerne kommer fra
  • hvilke nettlesere som benyttes

Dette gjør informasjonskapsler med din data

Informasjonskapsler (cookies) er små tekstfiler som våre nettsider lagrer på din datamaskin. Filene kan kun leses av SpareBank 1 og deg selv, og brukes for eksempel for å se om du har besøkt nettstedet tidligere, tidspunktet for besøket og hvilket nettsted du kom fra.

I de tilfeller Google Analytics benyttes, blir informasjonen om ditt bruk lagret på Googles servere i USA.

Informasjonskapselen samler blant annet inn IP-adressen din, men vi har valgt å legge inn en kode som fjerner de siste sifrene fra IP-adressen din før informasjonen lagres av Google. Dette gjør at analyseverktøyet kan anslå din geografiske plassering, men adressen kan ikke benyttes for å identifisere deg.

Du kan hindre at informasjonskapsler lagres på datamaskinen ved å endre innstillingene i nettleseren din. Vær imidlertid oppmerksom på at om du gjør dette vil du kanskje ikke være i stand til å benytte nettstedets funksjonalitet i sin helhet. På nettvett.no kan du lese mer om hvordan du administrer informasjonskapsler i nettleseren din.