Visma og Vipps erstatter papir-fakturaen


Visma og Vipps inngår samarbeid om Vipps Faktura for å gjøre betalingsprosessene for bedrifter og privatpersoner enklere og mer effektive.

Kunde av Vismas økonomisystemer er en av de største gruppene fakturautstedere i Norge, og sender ut om lag 40 millioner fakturaer til privatpersoner per år. Fremover vil disse også kunne bruke Vipps Faktura for å gjøre betalingsprosessen raskere og enklere.

Fakturautstedere som benytter Vismas økonomisystemer vil fremover kunne velge at en faktura eksponeres for privatpersoner i Vipps appen, og disse vil få muligheten til å betale regningen i Vipps-appen med noen får tastetrykk.

- Vi gleder oss til å kunne tilby kundene våre muligheten til å bruke Vipps Faktura slik at de kan ta betalt på en enklere å smartere måte. Gode faktureringsrutiner gjør at de får raksere betalt, i tillegg til å spare tid, miljø og levere en bedre tjeneste til kundene, sier Hanoa.

Det sendes fortsatt ut 165 millioner papir og pdf-fakturaer til privatpersoner hvert år, og avtalen med Visma markerer for alvor at denne ineffektive og dyre praksisens levetid er begrenset.

- Allerede neste år er ambisjonen å erstatte 15 millioner papir og pdf-fakturaer med Vipps Faktura, og det tror vi vil skje fordi brukerne ønsker det. Erfaringene vi har gjort oss med Vipps Faktura hittil viser at kundene foretrekker en enkel betalingsløsning som Vipps, sier Vipps-sjef Rune Garborg.

Løsningen hjelper også forbrukerne med å unngå unødvendige gebyrer, ettersom det meste av purringer og inkassokrav skyldes forglemmelser eller at en faktura ikke kommer frem.

- Visma ønsker å ligge i forkant av forbrukertrendene, og forenkling av betaling er et område der både fakturautstederne og forbrukerne stiller store krav til oss. Vi lytter til våre kunder, og med Vipps Faktura kan vi tilby den enkleste løsningen for fakturabetaling, sier Eilert G. Hanoa, Director Software Unit, Visma SMB Division.

- Dette er et gjennombrudd i å digitalisere og forenkle fakturabetalinger i Norge. Vi har en klar ambisjon om å få slutt på papirfaktura, og med Visma på laget er vi et langt skritt videre. I verdens mest digitaliserte land er det oppsiktsvekkende at papirfakturaen fremdeles er i bruk, og det er et særnorsk fenomen at papirfaktura har så stor utbredelse. Det er på høy tid at noen "disrupter" denne praksisen, og det tenker vi å gjøre noe med, sier Garborg.

 

 

For mer informasjon, vennligst kontakt:

Eilert G. Hanoa, Director Software Unit, Visma SMB Division, + 47 928 32 905

Rune Garborg, Sjef i Vipps, + 47 916 33 220

Om Vipps:

Vipps er i løpet av to år blitt Norges mest populære betalingsapp med ca. 2,7 millioner brukere, om lag 50 000 brukersteder, og en merkevarekjennskap på 100% i den norske befolkningen. I dag kan du bruke Vipps til vennebetaling, på nett, fakturabetaling, i butikk og med Vippsnummer for bedrifter. Selskapet eies av 106 norske banker og har 110 banker som distribusjonspartnere. Selskapet ble etablert 1. oktober, har 40 medarbeidere og er lokalisert i Bjørvika.

Om Visma:

Visma gjør virksomheter mer effektive. Konsernet leverer programvare, innkjøpslønsinger, innfordringstjenester, butikkdataløsninger, samt IT-relatert utviklings- og konsulentvirksomhet. Visma forenkler og automatiserer virksomhetsprosesser innenfor både privat og offentlig sektor.

760 000 nordeuropeiske kunder benytter Vismas produkter og tjenester, og ytterlige 300 000 bruker Visma som hosting-partner. Konsernet har 6 600 ansatte og hadde i 2016 en omsetning på NOK 7 855 mill. Se visma.no og visma.com