Barneforsikring

De som betyr mest for deg får en trygg fremtid med Norges mest anbefalte barneforsikring.

Mor og datter kysser i beige sirkel.

Norges mest anbefalte 
barneforsikring i 2022.

Gratis døgnåpen helsehjelp er inkludert.

Norges beste skadeoppgjør i 2022.

Dame ved pult.

Gratis samtaler med psykolog for barn over 16 år.


LOfavør barneforsikring

Greit å vite om barneforsikring

Slik fungerer forsikringen

 • Forsikringen kan kjøpes for barn mellom 2 måneder og 16 år, og opphører ved fylte 26 år.
 • Forsikringen gjelder ikke for sykdom eller lidelse som har vist symptomer før det er gått tre måneder etter at avtalen er akseptert av forsikringstaker.
 • Forsikringstaker mottar erstatningen hvis barnet er under 18 år på utbetalingstidspunktet. Etter barnet fyller 18 år får barnet selv erstatningen.
 • Når du kjøper barneforsikring, må du også fylle ut helseerklæring for barnet ditt. Dersom barnet er eldre enn 15 år bør barnet være med å fylle ut helseerklæringen.
  I sjeldne tilfeller der sykdomsbildet til barnet er komplisert kan vi dessverre ikke tilby barneforsikring. Da vil dere bli tilbudt en barneulykkesforsikring.
   

Hvorfor barneforsikring?

Er barneforsikring nødvendig? Blir det ikke godt ivaretatt av norsk helsevesen?

Barneforsikringer handler ikke om behandlingen av sykdom/ulykke. Det handler om situasjonen som kommer i etterkant. Barneforsikringen gjør det økonomisk enklere for barnet og familien i tiden etter sykdom eller ulykke.

Hvis barnet ditt ikke kan jobbe som voksen, blir barnet i praksis minstepensjonist og må klare seg med uføretrygd fra NAV. Denne trygden er mye lavere enn en gjennomsnittlig lønning. Derfor anbefaler vi deg en barneforsikring som også dekker uførhet, siden det vil gi barnet en bedre økonomisk situasjon også som voksen.

Les mer om uføredekningen
 Hva dekker barneforsikringen?

Barneforsikringen gir økonomisk trygghet for deg og barnet i tiden etter sykdom eller ulykke. Barneforsikringen dekker blant annet utbetaling ved utvalgte sykdommer, dagpenger ved sykehusinnleggelse, gratis helsetelefon og psykolog, ombygging av bolig og tekniske hjelpemidler.

I tillegg er det inkludert en livsforsikring og en uføreforsikring.
 

datter kysser moren sin illustrasjon

Dr.Dropin - psykolog for unge over 16 år

Har datteren eller sønnen din behov for å snakke med noen om vanskelige tanker, uro, stress eller lignende, kan samtaler med psykolog kanskje hjelpe.

Vår barneforsikring inneholder en psykologitjeneste som gir unge som er 16 år eller eldre, muligheten til å ha en videosamtale med en kvalifisert psykolog hos Dr.Dropin.

Tjenesten inneholder 5 gratis samtaler pr. år. 
 

ung gutt som prater med psykolog om vanskelige tanker

Norges mest anbefalte barneforsikring

Vårt forsikringsselskap Fremtind har Norges mest anbefalte barneforsikring. Barneforsikringen har også fått flere utmerkelser for å være blant de beste barneforsikringene.

Les om våre best i test utmerkelser.


videolege illustrasjon for barneforsikring kristisk sykdom livsforsikring uføreforsikring ulykkesforsikring og behandlingsforsikring

Dr. Dropin helsehjelp

Dr. Dropin helsehjelp er en gratis og døgnåpen rådgivningstelefon for deg med barneforsikring. Det er ingen spørsmål som er for store eller små. Profesjonelt helsepersonell kan hjelpe deg og barnet ditt med spørsmål om blant annet:

 • Feber
 • Hoste
 • Søvn
 • Medisiner
 • Bør jeg oppsøke legevakt?
   

Vilkår og produktinformasjon


av1 robot klasserom soverom seng jente

Barneforsikringen med AV1 - robot

Vi har inkludert AV1 robot i vår barneforsikring. Det betyr at barnet ditt nå kan få være med vennene sine fra sykesengen hvis barnet skulle bli langtidssykemeldt.

 

meld skade barneforsikring ikon

Har barnet ditt vært utsatt for uhell, sykdom eller skade?


Hva lurer andre på?


Forsikringsselskapet vårt er Fremtind Forsikring

Du kjøper forsikringen din hos SpareBank 1, og den dagen du må bruke den, kontakter du forsikringsselskapet vårt Fremtind Forsikring.