10 tips for hverdagsøkonomien under koronakrisen

 

Nå, kanskje mer enn noen gang, er det viktig å skape et samfunn der folk har lyst til å bo og jobbe i. Nå er det viktigere enn noen gang at vi sammen lykkes med det.


  • Grupper opp alle utgifter over minst tre måneder fra kontoutskriften for å se hva pengene går til. Gå gjennom abonnementene dine. Kanskje det er noen du klarer deg uten? SpareBank 1 Modum har en egen løsning i mobil-/nettbank hvor du enkelt får oversikt og kan avslutte abonnementer du ikke trenger.

  • Får du penger til gode er disse gode å ha med seg. Planlegg hvordan de skal brukes. Vurdèr å justere ned skattetrekket hvis du blir permittert lenge og tjener en del mindre enn du pleier. Det er dumt å betale for mye skatt og få igjen på skatten neste år når det er nå du trenger pengene.

  • Hos SpareBank 1 Modum kan du søke om avdragsfrihet på alle typer lån. Les mer

  • Vurdèr å midlertidig stoppe faste spareavtaler hvis du ser at dette blir trangt økonomisk.

  • Ser du at det blir vanskelig å betale strømregningen eller studielånet innen fristen? Ta kontakt med kreditorene og be om betalingsutsettelse, så slipper du dyre gebyrer og ekstra renter. Sjekk også om du har den beste avtalen for telefon, strøm og lignende.

  • Sett opp en detaljert handleliste for en uke. Her kan du spare mye. Vær også kreativ med middagene og bruk det du allerede har.

  • Ventetiden for behandling av søknader og utbetaling av dagpenger fra NAV er lengre som følge av koronakrisen. Du som er rammet av permittering og har lønnsinngang i SpareBank 1 Modum kan søke om kostnadsfrikontokreditt på inntil 20.000 kroner i en måned. Les mer

  • Dette er ikke tiden for impulskjøp og utskeielser.

  • Du kan ende opp med å få god tid hjemme dersom du er permittert. Bruk tid på å rydde i boden, kanskje er det noe du ikke bruker som du kan selge på finn.no eller lignende.

  • Det er mange butikker i våre nærområder som blant annet har ordninger for hjemkjøring. For en luksus! Å bevare lokal handel er veldig viktig og vil komme alle til gode når vi skal tilbake til normalen igjen! For det skal vi!

Pensjonssparing i urolige tider

De siste ukene har nyhetsbildet i stor grad vært preget av virusfrykt, børsras og røde tall. Slike hendelser skaper naturlig nok usikkerhet hos mange, og du lurer kanskje på hva du skal gjøre med pensjonssparingen din?

Denne orienteringen er generell og gjelder for de fleste pensjonsavtaler, med det tas forbehold om at din arbeidsgiver kan ha avtalt regler for sin tjenestepensjon som avviker fra dette.