Kundeservice forsikring
Vi hjelper deg gjerne med det du lurer på – kanskje du finner svaret allerede her?
Hva lurer du på?
-
Rettshjelpforsikring er en refusjonsordning som omfatter utgifter til advokat, sakkyndig bistand, vitner og/eller rettsgebyrer når du er part i en tvist.
-
Hvilken forsikring gjelder i utlandet?
- Egen bil: Bilforsikringen vår gjelder også på reise i utlandet.
- Leiebil: Her gjelder utleieselskapets forsikring. Følg godt med når du inngår leiekontrakten. Har du reiseforsikring har du egenandelsforsikring på leiebilen hvis det skulle skje noe.
Tyveri og innbrudd- Anmeld tyveri, innbrudd og hærverk på en politistasjon.
- Noter ned navn og telefonnummer på eventuelle vitner.
- Dokumenter det som har skjedd, hva som er stjålet og hvor det skjedde.
- Egen bil: Innbrudd og tyveri fra egen bil meldes til oss. Kontakt oss gjerne for praktisk og umiddelbar hjelp, ellers kan du vente til du kommer hjem.
- Leiebil: Ring nummeret som er oppgitt i leiekontrakten. For skade på leiebil gjelder forsikringen som følger bilen. Egenandelen dekkes gjennom reiseforsikringen. Private gjenstander dekkes også av reiseforsikringen.
Veihjelp- Vi hjelper deg med veihjelp uansett hvor du er i Europa.
- Har du leiebil, kan det være at du har en egen avtale. Ring i så fall nummeret du har fått oppgitt i leiekontrakten.
Tips med bil i utlandet
Før du reiser, sjekk hva du trenger av ID for å kjøre i landet og gjeldene trafikkregler. De kan variere mye fra reglene i Norge. I enkelte land trenger du Grønt kort. Det kan du få ved å henvende deg til oss.
Her finner du en oversikt over internasjonale nødnummer (pdf)
-
1. Stopp vannet og redd eiendeler
Finn hovedstoppekran og steng vannet. Fjern mest mulig av vannet, for å begrense skaden. Flytt gjenstander bort eller opp fra vannet.
2. Kontakt oss
Ring oss på (+47 915) 02300 så fort som mulig etter at skaden er oppdaget. Vi bistår deg hvis du trenger akutt hjelp. Og gir deg praktiske råd om du trenger det. Ikke begynn med reparasjoner før du har kontaktet oss. Vi vil hjelpe deg med det.
3. Hva skjer etterpå?
Ved små skader på hus, kan vi som oftest behandle saken ganske raskt over telefon. Det er mulig vi ber deg om å sende bilder av skaden. Ved større skader sender vi en takstinspektør eller håndverker til deg. De takserer skaden og kan gi deg en pris på reparasjon.Greit å tenke på
Ved installasjon av FG-godkjent vannstopper slipper du egenandel på inntil 4.000 kroner, hvis vannstopperen har forhindret en større skade.
-
1. Varm og tin opp rør
Frosne rør kan varmes opp med en hårføner direkte på det frosne stedet. Hold deg hjemme under opptiningen, slik at du raskt oppdager en vannlekkasje. Ikke bruk skibrenner eller varmepistol.2. Kontakt oss
Dersom du ikke klarer å tine røret på egenhånd, kontakt oss for råd og veiledning.Greit å tenke på
Ved installasjon av FG-godkjent vannstopper slipper du egenandel på inntil 4.000 kroner, hvis vannstopperen har forhindret en større skade.
-
1. Tenk sikkerhet først
- Ring brannvesenet.
- Uten fare for eget liv, prøv å slukke brannen.
- Ved behov for ambulanse – ring 113.
2. Kontakt oss
Ring oss på (+47 915) 02300 så fort som mulig etter at skaden er oppdaget. Vi bistår deg hvis du trenger akutt hjelp og gir deg praktiske råd om du trenger det. Ikke begynn med reparasjoner før du har kontaktet oss. Vi vil hjelpe deg med det.3. Hva skjer så?
Ved små skader på hus, kan vi som oftest behandle saken ganske raskt over telefon. Det er mulig vi ber deg om å sende bilder av skaden.Ved større skader sender vi en takstinspektør eller håndverker til deg. De takserer skaden og kan gi deg en pris på reparasjon.
-
1. Begrens skadeomfanget
- Hold folk unna bygninger som kan rase sammen, eller gjenstander som kan løsne.
- Om mulig, reparer ytre skader på tak og vegger for å hindre at vann trenger inn.
2. Kontakt oss
Ring oss på 915 02300 så fort som mulig etter at skaden er oppdaget. Vi bistår deg hvis du trenger akutt hjelp. Og gir deg praktiske råd om du trenger det. Ikke begynn med reparasjoner før du har kontaktet oss. Vi vil hjelpe deg med det.
3. Hva skjer etterpå?
Ved små skader på hus, kan vi som oftest behandle saken ganske raskt over telefon. Det er mulig vi ber deg om å sende bilder av skaden. Ved større skader sender vi en takstinspektør eller håndverker til deg. De takserer skaden og kan gi deg en pris på reparasjon.Greit å tenke på
Som huseier er du pliktig til å gjøre forebyggende tiltak for naturskader som er sannsynlige der du bor. Pass på å sikre løse gjenstander.
-
Mye kan skje med huset ditt. Sopp, råte, vannskader, skadedyr og andre bygningsskader kan bety store utgifter for deg som huseier.
Er du usikker kan du ta kontakt med oss på 915 02300 med en gang du oppdager noe du tror kan være en skade på huset. Vi vil da vurdere skaden og fortelle deg om denne erstattes av forsikringen din.
Vær oppmerksom på at noen skader (og bygninger som garasje og anneks) krever tilleggsvalg-/forsikringer i husforsikringen.
Les: Hva dekker husforsikringen?
-
1. Sikre skadestedet
- Kontakt politi på 112 og brannvesen på 110, om nødvendig.
- Hold folk unna bygninger som kan rase sammen.
- Flytt gjenstander bort eller opp fra vannet.
- Vær oppmerksom på vann og elektrisitet – ta ut sikringer for etasjen det gjelder.
2. Kontakt oss
Ring oss på oss på (+47 915) 02300 så fort som mulig etter at skaden er oppdaget. Vi bistår deg hvis du trenger akutt hjelp. Og gir deg praktiske råd om du trenger det. Ikke begynn med reparasjoner før du har kontaktet oss. Vi vil hjelpe deg med det.
3. Hva skjer så?
Ved små skader på hus, kan vi som oftest behandle saken ganske raskt over telefon. Det er mulig vi ber deg om å sende bilder av skaden. Ved større skader sender vi en takstinspektør eller håndverker til deg. De takserer skaden og kan gi deg en pris på reparasjon.Greit å tenke på
Som huseier er du pliktig til å gjøre forebyggende tiltak for naturskader som er sannsynlige der du bor. Etter loven er alt som er forsikret mot brann også forsikret mot naturskade.
-
Dersom bygningene og tingene dine er forsikret mot brann, har du naturskadeforsikring gjennom Norsk Naturskadepool. Naturskader er skader som forårsakes av naturen selv - uten direkte menneskelig innvirkning.
Følgende hendelser blir definert som naturskade:
- Storm
- Vind
med hastighet 20,8 m/s eller høyere. - Flom
defineres som bekker, elver og innsjøer som går over sine bredder. I tillegg kan villbekker dannet av naturlig avrenning i skrånende terreng være karakterisert som flom. - Skred
er plutselig utløsning av stein-, jord-, leire- eller snømasse. - Stormflo
er økt vannstand som følge av perioder med lavt lufttrykk og kraftig vind fra en retning som medfører oppstuving av vann. - Jordskjelv
- Vulkanutbrudd
Skade som skyldes frost, tele, tørke, nedbør, snøtyngde eller isgang anses ikke som naturskade.
Norsk Naturskadepool
Norsk Naturskadepool er en ordning som administrerer naturskader på bygninger og løsøre. Alle de norske skadeforsikringsselskapene er medlem av ordningen. Felles for alle naturskader er at hver skadehendelse har en egenandel på 8000 kroner. Egenandelen er den samme selv om det er flere objekter som er skadet i samme hendelse og disse er forsikret i ulike forsikringsselskap.
For kunder som har opptjent egenandelsfordel i SpareBank 1 vil egenandelen utgjøre inntil 4000 kroner. Naturskadeordningen omfatter ikke motorvogn, småbåter, skip og endel andre objekter.
Les mer om hva som defineres som naturskade og selve ordningen. -
1. Anmeld
Først må du anmelde tyveriet til politiet. Trenger du veiledning kan du ringe politiet på 800 40 008.
2. Kontakt oss
Ta kontakt med oss før du reparer eventuelle skader på bilen.
Dette trenger vi for å hjelpe deg:
- Politianmeldelse
- Kvitteringer for stjålne eller ødelagte gjenstander
Ring oss på (+47 915) 02300
3. Hva skjer etterpå?
Har du all nødvendig dokumentasjon tilgjengelig når du kontakter oss, blir vi raskt enige ved første telefonsamtale.
Greit å tenke på
Ikke la verdifulle ting ligge i bilen, pass også på at annen bagasje ikke er synlig. Parker bilen på et trygt sted.
Hvis bilen er meldt stjålet til politiet og til oss, tar det 21 dager før bilen anses som borte. Det vil si at det er først nå du kan få utbetalt erstatning. De 21 dagene gir politiet tid til å spore opp bilen.
-
Veihjelp er inkludert hvis du har delkasko, kasko eller toppkasko, i hele Europa. Egenandelen ved veihjelp er 500 kroner, med mindre noe annet fremkommer i forsikringsbeviset ditt. Du kan ringe oss ved små og store problemer du har på veien. F.eks. ved punktering, tom for drivstoff/batteri, motorstopp eller utforkjøring.
1. Vær trygg
- Plasser bilen slik at den ikke skaper farlige situasjoner i trafikken.
- Sett på varsellys. Ta på deg refleksvest.
- Sett ut varseltrekant.
2. Ring oss og bestill veihjelp
Ring oss på (+47 915) 02300. Vi har åpent 24 timer i døgnet.
3. Ta vare på kvitteringer
Ta vare på kvitteringer og dokumentasjon for eventuelle ekstrautgifter du har hatt i sammenheng med havariet.
4. Hva skjer etterpå?
Kontakt oss og vi hjelper deg med erstatning. Ofte kan vi avklare saken direkte på telefon.Greit å tenke på
I alle våre forsikringer som har kasko, del- og minikasko, inngår veihjelp i Norge og i Europa.
Med toppkasko inngår også leiebil hvis du skulle trenge det i sammenheng med veihjelp og reparasjon.
-
1. Vær forsiktig
- Ikke sjekk skaden før uværet har passert!
- Hvis lynet har slått ut det elektriske anlegget, se etter om det kan være ulmebrann. Se og lukt etter røyk.
- Ikke begynn med reparasjon på egenhånd – kontakt oss.
2. Dokumenter skaden
For å hjelpe deg er dette relevant for oss:- Sjekk hva det koster å reparere skaden, og få en bekreftelse på dette fra reparatør. Gjør dette før du kontakter oss.
- Kvitteringer for ødelagte apparater.
3. Kontakt oss
Fortell oss om hva som har skjedd. Vi vurderer om vi må sende en takstinspektør.
4. Hva skjer etterpå?
Har du all nødvendig dokumentasjon tilgjengelig når du kontakter oss, blir vi som oftest enige i første telefonsamtale.Les: Dekker innboforsikringen lynnedslag?
Greit å vite
En lynavleder begrenser skaden på huset ditt hvis det skulle slå ned. Trekk ut kontakter under tordenvær og når du reiser bort på ferie.
-
Har du vært uheldig og ødelagt mobilen eller nettbrettet ditt? Her kan du enkelt melde skaden.
-
Ja, både standard og topp innboforsikring dekker ødelagt mat i fryser/kjølesskap på grunn av temperaturendring.
Les: Hva dekker innboforsikringen?
Har du hatt uhell med fryser/kjøleskap?
Greit å tenke på
Ved installasjon av FG-godkjent vannstopper slipper du egenandel på inntil 4.000 kroner, hvis vannstopperen har forhindret en større skade.
-
1. Meld fra
- Meld fra til det lokale politiet.
- Ta vare på anmeldelsen du får.
- Noter ned navn på eventuelle vitner.
- Rekker du ikke å melde hendelsen til det lokale politiet, sørg for å få en bekreftelse fra reiseleder eller hotell.
2. Finn frem dokumentasjon
For å hjelpe deg er dette relevant for oss:- Politianmeldelse, eller annen dokumentasjon – om du ikke har fått meldt det til politiet på stedet.
- Navn på eventuelle vitner.
Når du kommer hjem, lag en liste på stjålne gjenstander og finn kvitteringer.
3. Kontakt oss
Ring oss på (+47 915) 02300 hvis du trenger praktisk og umiddelbar hjelp.
Ellers kan du vente med å kontakte oss til du kommer hjem.4. Hva skjer etterpå?
Har du all nødvendig dokumentasjon tilgjengelig når du kontakter oss, blir vi som oftest enige i første telefonsamtale. Vi forteller deg hva du eventuelt trenger å sende av dokumentasjon.Greit å tenke på
Ikke legg verdisakene dine på kafébordet.
Tenk på hva du tar med deg ut. Særlig til stranden og når du går ut om kvelden.
Unngå å ha dyre gjenstander lett tilgjengelig og synlig – som dyre klokker, ringer og smykker.
-
Ring oss på +47 915 02300 og forklar situasjonen, og vi hjelper deg med praktisk og umiddelbar hjelp.
Vi forteller deg også hvilken dokumentasjon du trenger for å få erstatning.
-
1. Ved akutt hjelp
Ring vår globale partner SOS International på telefon +47 22 96 50 45, så ordner de det praktiske.
2. Ved mindre sykdommer eller skader
- Oppsøk lege hvis du mener du trenger det.
- Ha alltid reiseforsikringskortet med deg.
- Husk å ha med pass eller ID.
- Ta vare på legeerklæring og kvitteringer for medisiner og andre utgifter.
Har du ikke reiseforsikringskortet? Hvis du har vår mobilbank eller LOfavør-appen, finner du kortet ditt her.
3. Kontakt oss
Kontakt oss for erstatning når du kommer hjem.
Det kan hende du kan få erstatning for feriedager som du har gått glipp av på grunn av skaden eller sykdommen. Dette må bekreftes av lege på stedet.
4. Hva skjer etterpå
Har du all nødvendig dokumentasjon tilgjengelig når du kontakter oss, blir vi som oftest enige i første telefonsamtale. Vi forteller deg hva du eventuelt trenger å sende av dokumentasjon.Greit å tenke på
Spør gjerne apoteket der du er om hva du kan gjøre for behandling av mindre plager.
Du finner reiseforsikringskortet i vår mobilbank eller LOfavør-appen.
Ta alltid vare på alt du har av utlegg i forbindelse med skade og sykdom.
-
- Meld fra til det lokale politiet.
- Ta med politianmeldelsen og oppsøk deretter nærmeste ambassade eller generalkonsulat. De kan utstede et nødpass, så du kommer hjem.
På regjeringen.no finner du en oversikt over alle norske ambassader og konsulater.
-
Når avgangen er forsinket
- Ta kontakt med transportøren – de kan ofte hjelpe deg der og
da. - Ta vare på kvitteringer på utlegg, billetter og bekreftelse på forsinket transport.
- Du trenger ikke å melde hendelsen til forsikringsselskapet før
du kommer hjem.
Medfører en forsinket avgang ekstra overnatting, kan du få dette
dekket av forsikringsselskapet.Når du kommer for sent til forhåndsbestilt transport
- Ta kontakt med fly, tog- eller busselskapet som er årsaken til at du ikke rakk frem.
- Ta vare på kvitteringer på utlegg, billetter og bekreftelse på forsinket transport.
- Kontakt forsikringsselskapet for erstatning når du kommer hjem eller hvis du trenger hjelp.
Medfører forsinkelsen ekstra reiseutgifter for å innhente fastlagt reiserute, kan dette dekkes av forsikringsselskapet.
Er all nødvendig dokumentasjon tilgjengelig kan forsikringsselskapet ofte avklare saken direkte.
Er all nødvendig dokumentasjon tilgjengelig kan vi ofte avklare saken direkte.
- Ta kontakt med transportøren – de kan ofte hjelpe deg der og
-
1. Avbestilling av reise, hotell og andre reservasjoner
Kontakt flyselskapet, hotellet, reisebyrået eller der du har gjort reservasjonen, og avbestill.Ta vare på bekreftelse for eventuelle avbestillingsgebyr du må betale.
2. Be om legeerklæring og annen dokumentasjon
Skyldes avbestillingen egen sykdom, skaff en legeerklæring som bekrefter dette.Hvis det skyldes annen sykdom i familien, barn eller eneste reisefølge, få en bekreftelse på dette.
Hvis avbestillingen skyldes andre årsaker enn sykdom, som for eksempel branntilløp, ulykker og skader, ta vare på alt som forklarer hvorfor reisen måtte avbestilles.
Usikker på om du er dekket?
Les mer om avbestilling her.3. Kontakt oss
Meld avbestilling på nett, eller ring oss på (+47 915) 02300 for erstatning. Vi utbetaler vanligvis erstatningen raskt til din konto.Greit å tenke på
Husk å avbestille reisen så fort du vet at du ikke kan reise. Sjekk om reiseselskapet dekker noe ved avbestilling.
Mange aktører forsøker å selge deg ekstra avbestillingsforsikring når du kjøper en reise – husk at du alltid er dekket gjennom reiseforsikringen hos oss.
-
1. Dokumenter skaden
For å hjelpe deg er dette relevant for oss:
- Ta bilder av skaden.
- Kvitteringer og beskrivelse av skadet gjenstand.
- Sjekk hva det koster å reparere skaden, få en bekreftelse på dette fra reparatør.
Mobil og nettbrett
Ødelagt mobiltelefon og nettbrett inngår ikke i reiseforsikringen din. Innenfor Norden dekkes disse ofte av innboforsikringen. Har du innboforsikring hos oss, kan du enkelt melde denne type skade her.
2. Kontakt oss
Kontakt oss på (+47 915) 02300 for erstatning når du kommer hjem, eller hvis du trenger øyeblikkelig og praktisk hjelp.
3. Hva skjer så?
Har du all nødvendig dokumentasjon tilgjengelig når du kontakter oss, blir vi som oftest enige i første telefonsamtale. Vi forteller deg hva du eventuelt trenger å sende av dokumentasjon.
-
Her kan du enkelt melde skaden hvis bagasjen din blir forsinket. Forsinket fly? Les her
1. Meld fra til flyselskapet
- Oppsøk skranken til flyselskapet for å melde ifra.
- Få en bekreftelse på forsinkelsen – en såkalt PIR-rapport.
2. Kjøp det du trenger
Blir bagasjen mer enn fire timer forsinket etter adkomst, kan du handle det nødvendige av klær og toalettsaker. Inntil 5000 kroner per person. Gjelder ved utreise.Ta vare på kvitteringer og bagasjetaggen.
3. Kontakt forsikringsselskapet
Meld skaden på www.meldeskade.no eller kontakt forsikringsselskapet (Fremtind) for erstatning når du kommer hjem. Du kan alltid ringe hvis du trenger praktisk og umiddelbar hjelp – hele døgnet (+47 915) 02300.4. Hva skjer etterpå?
Har du all nødvendig dokumentasjon tilgjengelig når du kontakter oss, blir vi som oftest enige i første telefonsamtale. Vi forteller deg hva du eventuelt trenger å sende av dokumentasjon.Greit å tenke på
- Kontakt ansvarlig transportør. Ofte kan de ordne mye med en gang.
- Husk alltid å få en bekreftelse på forsinket bagasje (PIR-rapport).
- Ta alltid godt vare på bagasjetaggen i tilfelle bagasjen din blir borte.
- Bagasje regnes som tapt etter 21 dager. Hvis dette skjer, ring oss!
-
1. Dokumenter hendelsen
Skriv ned hva som har skjedd, hvor og når. Ta vare på alle kvitteringer for utgifter du har hatt i tilknytning til skaden. Er du uenig i hva som kommer frem i skadeskjemaet, merk og beskriv dette i punkt 14.
2. Ring oss, meld skade eller bestill veihjelpVi hjelper deg hele døgnet. Kontakt oss før du starter reparasjon av skaden. Vi samarbeider med kvalitetssikrede partnere.
Ring oss på: (+47 915) 02300
3. Hva skjer etterpå?Har du all nødvendig dokumentasjon tilgjengelig når du kontakter oss, blir vi raskt enige ved første telefonsamtale.
Greit å tenke på
Om du mener skaden skyldes hærverk, anmeld forholdet til politiet. Husk og ta vare på anmeldelsen.
I våre forsikringer som har kasko, del- og minikasko, inngår veihjelp i Norge og i Europa. Med toppkasko er leiebil også inkludert i bilforsikringen.
-
Skadeforsikringer registrert på avdøde løper inntil de blir sagt opp. Før skifteattesten er klar kan avdødes kontoer benyttes til å betale fakturaer for blant annet forsikringer, husleie, strøm, telefon, restskatt og begravelse. Send oss en melding i mine forsikringer, mobilbanken eller nettbanken, eller kom innom nærmeste lokalbank, så hjelper vi deg.
Ved eierskifte må ny eier kjøpe egen forsikring, og fullmektig på dødsboet gir oss da beskjed om å annullere forsikringene på avdøde.
Les mer om hva du må gjøre med et dødsbo
-
Det kan skje hvis bilforsikringen avsluttes etter at månedens regning er sendt. Den sendes som regel en måned før forfallsdato. Det som er betalt for mye trekkes fra på neste måneds regning.
-
Reiseforsikringen har en ubegrenset samlet sum for reisegods dersom årsak er
- Tap av eller skade på innsjekket bagasje
- Tyveri
- Ran
Eventuelle andre årsaker, se punkt 7 i vilkårene. Egne sumbegrensninger for enkeltgjenstander.
Vilkår
Her kan du laste ned fullstendige vilkår som gjelder hvis du kjøper forsikring i dag.
Har du reiseforsikring hos oss fra før, må du logge inn og sjekke vilkårene som gjelder for deg.
-
1. Vær trygg
- Plasser bilen slik at den ikke skaper farlige situasjoner i trafikken.
- Sett på varsellys
- Ta på deg refleksvest
- Sett ut varseltrekant
2. Varsle politietHar du kjørt på og skadet dyr, skal du melde fra til politiet på 02800. Politiet vil varsle viltnemnda. Meld også fra om dyret forsvinner. Merk hvor du er og hvor dyret forsvant.3. Ring oss, meld skade eller bestill veihjelpRing oss på: (+47 915) 02300. Vi hjelper deg hele døgnet.Greit å tenke på
Vær særlig oppmerksom i grålysningen om morgenen og i skumringen om ettermiddagen. Da vandrer elgene og risikoen for sammenstøt er størst.
-
Har du fått glasskade eller steinsprut er det ingen egenandel dersom nåværende glassrute kan repareres, men erstatningen er begrenset til 1000 kroner. Dersom glassruten må skiftes ut med en helt ny rute må du betale egenandel.
Hvilket verksted skal jeg bruke?
Her finner du nærmeste glassverksted. Kontakt verkstedet direkte for bestilling av time. Verkstedet ordner alt det praktiske (skademelding og evt. egenandel) med forsikringen.Du kan også ringe oss på (+47 915) 02300 for bestilling av reparasjon. Du blir satt direkte over til våre samarbeidspartnere fra telefonmenyen.
Greit å tenke på
I alle våre forsikringer som har kasko, del-/minikasko, inngår reparasjon av glasskade.
Reparasjon eller skifte av rute går ikke utover bonus du har opptjent.
-
1. Meld fra til politiet
Du kan anmelde saken på politiets nettsider. På nettsidene kan du også finne kontaktinformasjon, adresse og åpningstider til din nærmeste politistasjon.2. Meld saken til oss
Det er den som eier/har kjøpt forsikringen som må logge seg på og melde saken.Greit å tenke på
Det er leit når sykkelen blir stjålet. Her er noen tips du kan tenke på når du kjøper deg ny sykkel:
Registrer sykkelen i Bikemember, dette gir redusert egenandel. Bruk en sykkellås som er forsikringsgodkjent (FG godkjent). Lås til faste punkter på folksomme og opplyste steder.
Har du kjøpt en ekstra dyr sykkel bør du vurdere en egen sykkelforsikring.
-
1. Sikre verdier
Ved innbrudd, sikre verdiene dine for ytterligere skade eller tyveri. Reparer vinduet, døren eller der tyven har tatt seg inn.2. Anmeld til politiet
Du må personlig anmelde tyveriet eller innbruddet på en politistasjon. Tyveri av sykkel og mobiltelefon kan anmeldes direkte på politiets nettsider.3. Finn frem dokumentasjon
For å hjelpe deg er dette relevant for oss:- Politianmeldelse
- Liste og dokumentasjon over stjålne gjenstander
- Kvitteringer for eventuelle utgifter
4. Kontakt oss
Ta kontakt med oss og meld inn hendelsen, selv om du ikke har full oversikt over alt som er borte. Du kan sende oss mer informasjon etter hvert.5. Hva skjer så?
Har du all nødvendig dokumentasjon tilgjengelig når du kontakter oss, blir vi som oftest enige raskt. Vi forteller deg hva du eventuelt trenger å sende av dokumentasjon.I noen saker sender vi en takstinspektør til deg for å få bedre oversikt over skadene.
Greit å tenke på
Ved å sikre boligen din med FG-godkjent tyverialarm tilknyttet alarmsentral, får du sikkerhetsrabatt på husforsikringen og redusert egenandelen. Det er smart å ta bilder eller filme det du eier for eventuelle fremtidige erstatninger.
-
- Sjekk hva det koster å reparere skaden, og få en bekreftelse på dette fra reparatør. Gjør dette før du kontakter oss.
- Finn frem det du har av kvitteringer eller annen dokumentasjon på gjenstanden.
- Skade på mobil og nettbrett dekkes av innboforsikring topp eller LOfavør innboforsikring.
2. Kontakt oss
Meld inn skaden.
3. Hva skjer etterpå?
Har du all nødvendig dokumentasjon tilgjengelig når du kontakter oss, blir vi som oftest enige ganske raskt.Greit å tenke på
Nettbrett og mobil kan ofte repareres og det koster mindre enn å kjøpe ny, som for eksempel å bytte glass.
-
Det er innboforsikringen som dekker tingene dine ved vannskade. Les Hva dekker innboforsikringen?
Hvis du har har fått vannskade, bør du gjøre følgende:
1. Stopp vannet og redd eiendeler
- Finn hovedstoppekran og steng vannet
- Fjern mest mulig av vannet, for å begrense skaden
- Fjern eiendeler slik at de ikke blir ytterligere skadet
2. Dokumenter skaden
For å hjelpe deg er dette relevant for oss:- Liste over ødelagte gjenstander
- Kvitteringer for eventuelle utgifter i forbindelse med hendelsen
- Ta vare på de skadede gjenstandene til du har snakket med oss
3. Kontakt oss
Meld skaden til oss. Vi bistår deg også hvis du trenger akutt hjelp og gir praktiske råd gjennom hele prosessen.Bor du i borettslag må du også melde ifra til styret. De melder saken til sameiet/borettslaget sitt forsikringsselskap.
4. Hva skjer etterpå?
Ved små skader, kan vi som oftest behandle saken raskt. Det er mulig vi ber deg om å sende bilder av skaden. I enkelte saker sender vi en takstinspektør eller håndverker til deg for å få bedre oversikt.Greit å tenke på
Ved installasjon av FG-godkjent vannstopper slipper du egenandel på inntil 4.000 kroner, hvis vannstopperen har forhindret en større skade.
-
1. Tenk på sikkerheten først
Sett på varsellys. Ta på deg refleksvest. Sett ut varseltrekant.Ved personskade: Ring ambulanse 113
Ring politiet: 112
2. Dokumenter hendelsen
Noter navn og telefonnummer til eventuelle vitner. Fyll ut skademeldingsskjema. Konsentrer dere om hva som har skjedd, ikke hvem som har skyld. Hvis du ikke har skadeskjemaet i bilen, beskriv og tegn så nøyaktig som mulig hva som har skjedd og noter all kontaktinformasjon. Ta gjerne bilder av skaden og kollisjonsstedet. Tilkall politi ved konflikter:Meld fra til politiet: 02800
Er du uenig i hva som kommer frem i skadeskjemaet, merk og beskriv dette i punkt 14.
3. Ring oss, meld skade eller bestill veihjelp
Vi kan bistå deg hele døgnet. Enten du trenger øyeblikkelig eller praktisk hjelp, melde inn skade eller bestille veihjelp.Ring oss på (+47) 915 02300
4. Hva skjer etterpå?
Har du all nødvendig dokumentasjon tilgjengelig når du kontakter oss, blir vi raskt enige ved første telefonsamtale.
Greit å tenke på
I våre forsikringer som har kasko, del- og minikasko, inngår veihjelp i Norge og i Europa.
Med toppkasko er leiebil også inkludert i bilforsikringen.
Det er påbudt å ha refleksvest og varseltrekant i bilen. I tillegg er det lurt å ha skademeldingsskjema, lommelykt, penn og papir.
-
Egenandel er det beløpet du må betale selv når du bruker forsikringen din. En høyere egenandel gir lavere pris på forsikringen. De fleste sparer på å velge en høyere egenandel, siden det som regel er flere år mellom hver gang du må bruke forsikringen.
Hvis du har kjøpt forsikring og du lurer på hvilken egenandel du har, kan du logge inn på mine forsikringer, mobilbanken eller nettbanken og se under aktuell forsikring.
-
Nei, dessverre, på hytta må du ha en egen innboforsikring.
Les mer om hva som er dekket i innboforsikringen.
-
Du er midlertidig forsikret mens vi behandler helseopplysningene dine. Det vil si at du er forsikret for uforutsette hendelser, som ikke har sammenheng med helsetilstanden før du signerer avtalen.
-
Det kan være vanskelig å sette en verdi på hele innboet, og ofte er det mer enn man tror. Hos oss slipper du å velge forsikringssum. Innboforsikringen er ubegrenset og gjør at du kan få full erstatning etter en totalskade.
-
Hvis du oppdager at du har skrevet feil verdi, gir du oss beskjed om hva som er riktig. Da ser vi på saken på nytt og gjør en ny vurdering av erstatningen.
-
Hvis du skal ha penger tilbake, tar det cirka 2-3 virkedager fra saken er ferdig behandlet til du har pengene på konto. Hvis pengene skal overføres til en konto hos oss, kan de komme samme dag.
I noen oppgjørssaker får du en mail med informasjon samme dag som saken er ferdig behandlet.
-
Behandlingstiden varierer ut fra hvilken forsikring du bruker. Har du alt av papirer klart når du kontakter oss, blir vi som regel raskt enige om erstatningen.
-
Hvis sykkelen blir stjålet utenfor boligen din, fra fellesrom, fellesbod, felles garasje eller andre steder er det innboforsikringen som gjelder. Hvis den blir stjålet utenfor Norden, går det på reiseforsikringen.
Les: Hvilken forsikring dekker sykkelen?
Du får tilbake inntil 40.000 kroner for sykkelen, og det samme gjelder for tilhenger til sykkel og barnevogn. Har du en dyr sykkel bør du vurdere en egen sykkelforsikring.
Les: Hva dekker reiseforsikringen og hva dekker innboforsikringen
-
Når du skal velge forsikringssum bør du blant annet tenke på hvor mye lån du har, om du er gift eller samboer og har barn. Er du usikker på hvor stort beløp du skal velge, bør du kontakte oss for en prat.
-
Hvis det skjer en skade som fører til vannlekkasje/vannskade er selve huset eller bygget dekket av husforsikringen. Det vil si tak, vegger og gulv. Blir møbler eller hvitevarer ødelagt, er det innboforsikringen som vil dekke dette.
Les: Hva dekker husforsikringen? og Hva dekker innboforsikringen?
-
Det enkeleste er å melde inn skaden på nettet.
Hvis du ønsker å prate med noen kan du også ringe oss.
-
Har du hytte- eller husforsikring topp er du dekket mot skade på bygningen som har oppstått på grunn av skadedyr. Hvis du i tillegg har tilleggsforsikring for sopp og råte er du også dekket mot skade som har oppstått på grunn av innsekter, sopp og råte.
Innboforsikring topp dekker også bekjempelse av visse typer sjenerende dyr.
Les: Hva dekker innboforsikringen? og Hva dekker husforsikringen?
-
Ja, innboforsikringen dekker tyveri, skader eller uhell på mobil, pc og nettbrett. For å også være sikret mot skader som skjer utenfor boligen din, må du velge toppforsikringen.
Standard innboforsikring
dekker som hovedregel tingene dine ved brann, tyveri og vannskade.Topp innboforsikring
dekker i tillegg fysisk skade på tingene dine hvis du har hatt uhell/uflaks.
Når du tenker på å bruke innboforsikringen på mobil, pc eller nettbrett, er det alltid smart å sjekke at det lønner seg med tanke på hva du må betale i egenandel.
Les: Hva dekker innboforsikringen?Har du skade/uhell?
-
Reiseforsikring gjelder for barn inntil 20 år som har folkeregistrert adresse hjemme.
Les mer om Innbo- og reiseforsikring for unge
-
Hvis du har båtforsikring med toppkasko og båten er yngre enn 10 år får du dekket:
- Skade på båt og motor hvis kjølesystemet slutter å virke.
- Plutselige skader på deler som motor, gir, aksling, elektronisk motorstyring og bensinsystem.
- I noe tilfeller må båten demonteres og undersøkes for å finne ut om vi dekker skaden. Vi betaler kostnaden for dette hvis den er større enn egenandelen din.
Har du hatt skade på båten?
-
Hvis du har uførepensjon må du være minst 50 % sykemeldt eller arbeidsufør for å få utbetalinger på forsikringen.
Har du uførekapital må du være minst 50 % varig arbeidsufør for å få utbetaling.
Vi har også eldre uføredekninger der vilkårene for utbetaling er annerledes. Mer informasjon om hva som gjelder for deg finner du på forsikringsbeviset ditt.
-
Hvis bilen kjøres av noen under 23 år må vi få beskjed om dette, slik at det står i forsikringsavtalen for bilforsikringen. Det er større sjanse for at det skjer et uhell når fører er under 23 år og det vil påvirke prisen. Erstatningen kan bli redusert dersom vi ikke kjenner til dette når det skjer en skade.
Er du usikker på hva som står i forsikringsavtalen din kan du sjekke dette i mine forsikringer, mobilbanken eller nettbanken.
-
Du kan justere opp kjørelengden for bilforsikringen i mine forsikringer, mobilbanken eller nettbanken. Det er viktig å følge med på at du ikke kjører lenger enn den kjørelengden du har satt. Erstatningen kan bli redusert dersom du kar kjørt lengre enn avtalt og det skjer en skade.
Les mer om kjørelengde
-
Bonus på bilforsikringen kan arves eller deles mellom gifte, samboere og partnere.
-
Forsikringen gjelder til du sier den opp eller til du fyller 80 år.
-
Det er fordi summen for de sju første månedene er for 30 dager, mens summen for de neste fem er for 31 dager. Du betaler altså for en dag mer de siste fem månedene. Til sammen blir det 365 dager.
-
Skadeforsikringer (kjøretøy, bolig, og dyr)
Forsikringene betales på forskudd. Hvis du får månedlige regninger, er den ene den du glemte å betale for og den andre for neste måned.
Personforsikringer
Forsikringene betales samme måned på en fast dato. Er regningen sendt til inkasso må du betale den og gi oss beskjed om at du vil starte forsikringen igjen. -
For å være dekket mot skader som kommer av tak som ikke er tett, må du ha topp husforsikringen.
-
Hvor mye penger som blir tilbakebetalt kommer blant annet an på hvor høy egenandel du har, om du har bonusfordeler, grunnlaget for erstatning, eventuelt aldersfradrag eller våre rabattavtaler med ulike leverandører.
-
Ja, innboforsikringen dekker bunaden, men når du bruker den utenfor boligen er den ofte ikke godt nok forsikret. Hvis du har en dyr bunad anbefaler vi deg å kjøpe en egen bunadsforsikring (verdisakforsikring) som gjelder uansett hvor du er i verden.
Les: Hvilken forsikring dekker bunaden?
-
Innbo er ting du eier og bruker hjemme, og som du ofte tar med deg når du flytter. Eksempler på innbo er møbler, klær, elektrisk utstyr, bøker, sykler, verktøy osv. Ting som står lagret i kjeller, loft og garasje regnes også som innbo.
Innboforsikring dekker verdien på innboet hvis det skulle skje noe, mens husforsikring dekker selve bygningen og det som er montert fast i bygningen.
Du kan velge mellom standard og topp innboforsikring. Standard innboforsikring dekker innboet ditt ved brann, vannskade og tyveri, mens topp innboforsikring i tillegg dekker uhell og har høyere erstatningssummer.
Les: Hva dekker innboforsikringen?
Har du hytte eller fritidshus trenger du en egen innboforsikring på denne.
-
Det er som hovedregel ingen egenandel på reiseforsikringen.
Fra og med tredjegangs skade på mobiltelefon eller nettbrett innenfor et kalenderår, er egenandelen 3.000 kroner.
For oversikt over dekninger se Hva dekker reiseforsikringen?
-
Reisekortet ditt finner du i både nettbanken, mobilbanken og i forsikringstjenesten.
Logg inn så kan du laste ned, skrive ut, få det tilsendt på epost eller få tilsendt i posten. Etter du er logget inn finner du reisekortet og informasjon under Forsikringsoversikt - Mine forsikringer: Reise - Til reisekortet.
Du kan også kontakte oss for å få tilsendt et nytt.
-
Både reiseforsikringsbeviset og reisekortet ditt finner du ved å logge inn i mine forsikringer, mobilbanken eller i nettbanken.
Logg inn så kan du laste ned, skrive ut, få det tilsendt på epost eller få tilsendt i posten. Etter du er logget inn finner du reisekortet og informasjon under Forsikringsoversikt - Mine forsikringer: Reise - Til reisekortet.
-
Hvis du avbestiller reisen på grunn av sykdom gjelder reiseforsikringen. Hvis du bare ombestemmer deg, vil du ikke få igjen penger på reiseforsikringen.
Særskilt for Covid-19!
Avbestilling av utenlandsreiser bestilt før 12. mars dekkes så lenge UD sitt reiseråd er gjeldende til reisedestinasjonen. Avbestilling av innlandsreiser dekkes ikke som følge av Covid-19 tiltak/restriksjoner.
-
Reiseforsikringen dekker ikke overnatting og transport på grunn av streik. Vi anbefaler deg å ta kontakt med flyselskapet for informasjon. Du har blant annet rett til dette:
Er flyet ditt innstilt, har du rett til:
- mat og overnatting hvis du trenger det
- å få pengene tilbake eller endre reiserute
- en fast erstatning på 250-600 euro, avhengig av hvor du skal fly
Hvis flyselskapet kan dokumentere at innstillingen kommer av en ekstraordinær hendelse, har du ikke rett til erstatning.
Er flyet ditt forsinket, har du rett til:
- Mer enn 2 timer: mat og overnatting hvis du trenger det.
- Mer enn 4 timer: få tilbake penger for reisen hvis forsinkelsen gjør at du ikke får reist.
-
Har du enebolig, tomannsbolig eller rekkehus får du erstattet ting du har i garasjen. Bor du i leilighet dekkes tyveri og hærverk i loft- og kjellerboder med inntil 100.000 kroner hvis du har standard innboforsikring og inntil 200.000 kroner hvis du har topp innboforsikring. Har du felles garasje får du ikke erstattet tingene du har der.
-
Ja, innboforsikringen har enkelte begrensninger på gjenstander og samlinger:
Dekning Forsikringssum Enkeltgjenstand Inntil 300.000 kroner Maleri-, kunstsamlinger o.l. Inntil 500.000 kroner Sprit- og vinsamling Inntil 500.000 kroner Gull og smykker Inntil 300.000 kroner Annet edelt metall Inntil 300.000 kroner Øvrige samlinger Inntil 300.000 kroner Ønsker du høyere summer kan disse utvides hvis du trenger det. Ta kontakt med oss så kan vi tilpasse dette.
-
Ved akutt sykdom, alvorlige ulykker eller behov for hjemreise når du er i utlandet, kan du kontakte alarmsentralen SOS International på telefon +47 22 96 50 45 eller sos@health.sos.eu. De samarbeider med godkjente leger og sykehus over hele verden, og hjelper deg der du er.
-
For å kunne bruke behandlingsforsikringen trenger du en henvisning fra legen din. Deretter kan få veiledning, melde sak og laste opp henvisningen din. Det er den som eier/har kjøpt behandlingsforsikringen som må logge seg på og melde saken.
Hvis du trenger å snakke med oss om behandling, kan du ringe (+47) 21 02 54 52.
Les: Hva dekker behandlings-/helseforsikringen?
-
Når vi har fått nødvendig medisinsk informasjon om sykdommen eller ulykkesskaden.
-
Svaret på undersøkelsen blir sendt til henvisende lege, som har ansvar for å vurdere videre behandling. Dersom det skrives ut ny henvisning må du selv sende denne til oss.
-
Helse-/behandlingsforsikringen dekker blant annet:
- Billeddiagnostikk innen 10 virkedager, for eksempel MR og CT
- Legespesialist innen 10 virkedager
- Andregangsvurdering
- Operasjon eller sykehusbehandling innen 15 virkedager
- Rehabilitering etter sykehusopphold
- Medisiner under sykehusopphold
- Reiser og losji
- Psykologisk førstehjelp
-
Helseforsikringen dekker ikke psykolog- og psykiatritjenester. Unntaket er ved behov for psykologisk førstehjelp.
Ved psykiske reaksjoner som skyldes plutselig og uforutsett hendelse dekker forsikringen:
- Psykologkontakt innen 24 timer (første konsultasjon)
- Inntil 3 påfølgende konsultasjoner hos psykolog
Forsikringen dekker deg, din partner og dine barn i den faste husstand, i felles konsultasjon(er), forutsatt at dere var involvert i samme hendelse.
Har du behov for psykologisk førstehjelp?
Ta kontakt med oss her -
Det avklares i første samtale hvor tett oppfølging som ønskes av deg.
-
- Helseforsikringen/behandlingsforsikringen dekker refusjon av utgifter til reise og losji som er medisinsk nødvendig. Dersom behandlingsstedet anser det som medisinsk nødvendig å ha med ledsager så refunderes også ledsagers kostnader til reise og losji.
- Reiseutgifter erstattes dersom reiseavstanden mellom fast bostedsadresse i Norge, Sverige eller Danmark og behandlingsstedet er over 5 mil en vei. Det forutsettes at det rimeligste alternativet for transport og losji benyttes.
Se også:
Hva dekker helseforsikringen?
Hvordan bruker jeg helseforsikringen? -
Det utbetales i løpet av noen dager fra vi har fått informasjonen vi trenger.
Se også:
Hva dekker helseforsikringen?
Hvordan bruker jeg helseforsikringen?
-
Nei, det er viktig at alle behandlinger blir bestilt av SpareBank 1 Forsikring. Selskapet betaler kun for timer som er bestilt av oss.
-
Behandlingsforsikringen dekker ikke dette. Unntak er dersom det er behov for fysioterapi i forbindelse med rehabilitering etter operasjon som er bestilt og betalt av forsikringen, da kan for eksempel fysioterapi være dekket.
-
For å ha månedlig betaling må du ha avtalegiro. Dersom du ikke har opprettet avtalegiro blir regningen automatisk gjort om til kvartalsvis betaling.
-
For enkel oversikt over hva som er inkludert, se reiseforsikring dekningsoversikt.
-
Forsikringene er midlertidig i kraft fra den dagen forsikringstaker aksepterer forsikringen, og den settes i ordre. Ansvaret gjelder fullt ut for alle de søkte forsikringsdekningene, dersom det senere ikke fremkommer opplysninger av egenerklæring om helse som fører til at selskapet vil endre eller avslå forsikringen(e).
-
G eller grunnbeløpet i folketrygden er beløpet alle ytelser i folketrygden regnes ut fra. Beløpet bestemmes hvert år i Stortinget, og er 101.351 kroner per 01.05.2020.
-
Skadeforsikringer
Send oss en melding i nettbanken eller kontakt oss så hjelper vi deg. Vi trenger å vite avtalenummeret og hvilken forsikring det gjelder.Hvis en forsikring skal flyttes til annet selskap, får vi beskjed fra selskapet som overtar forsikringen, så da trenger du ikke å gjøre noe.
Har du solgt kjøretøyet, vil forsikringen automatisk avsluttes den dagen Statens Vegvesen registrerer melding om eierskifte (salgsmelding).
Reiseforsikring
Reiseforsikringen er som alle forsikringer inngått som en ettårsavtale. Du kan når som helst gi oss beskjed om at du ønsker å avslutte avtalen, så vil avtalen avsluttes ved hovedforfall. Ved overgang/flytting av forsikringer til et annet forsikringsselskap vil nytt forsikringsselskap overta avtalen. Dette gjøres som regel ila. en måned fra vi mottar varsling om flytting.
Personforsikringer
For å si opp en personforsikring trenger vi en skriftlig beskjed fra den som eier forsikringen. Du kan logge inn og sende oss en melding eller kontakte oss. Det samme gjelder hvis du skal flytte forsikringen til et annet selskap.
Ring oss eller bli kontaktet
Ring forsikringsrådgiver eller fyll ut skjema så tar vi kontakt med deg.
Se også vår forsikringsordliste for spørsmål og svar.