BSU+

Spar mer og spar smart til bolig.

Du får den samme gode renten som på vanlig BSU-konto.
Du kan spare 30.000 kroner per år og 300.000 totalt.
Velg selv hvor mye og når du ønsker å spare.

Hva er BSU+? 

BSU+ er for deg som vil spare mer til bolig enn maksbeløpet for vanlig BSU.

Sparingen gir ikke skattefradrag, men du får samme gode BSU rente.

Du velger selv når og hvor mye du vil spare, og pengene må brukes på bolig, enten som egenkapital eller for å betale ned på boliglånet.

En BSU+ kan du bestille selv fra du er 18 år, og du kan spare til og med det året du fyller 33 år.

Vil du hjelpe barna med å nå boligdrømmen?

Med BSU+ kan du spare med ekstra god rente til barnas bolig. Barnet ditt kan kun bruke pengene til å kjøpe bolig eller nedbetale på lån. Vi anbefaler å spare til BSU+ så lenge barnet ikke har egen inntekt over ca 75 000 kroner. 

  • Du bestemmer selv hvor mye og når du vil spare. 
  • Du oppretter kontoen i barnets navn.
  • Begge foreldrene/vergene må signere kontoavtalen.

Hva er BSU+? 

BSU+ er for deg som vil spare mer til bolig enn maksbeløpet for vanlig BSU.

Sparingen gir ikke skattefradrag, men du får samme gode BSU rente.

Du velger selv når og hvor mye du vil spare, og pengene må brukes på bolig, enten som egenkapital eller for å betale ned på boliglånet.

En BSU+ kan du bestille til og med det året du fyller 33 år.

Rente og vilkår

  • Du kan spare inntil 30.000 kroner per år og 300.000 kroner totalt
  • Du må ha åpnet vanlig BSU i banken
  • Du kan spare til og med det året du fyller 33 år
  • For å åpne BSU, BSU+ eller BSU LO Favør kreves det at du har en brukskonto i SpareBank 1 Modum, der lønn eller annen inntekt blir satt inn.

  

Alder

Du kan spare i BSU+ fra du er 18 år og til og med det året du fyller 33 år, eller til du har nådd totalbeløpet på 300.000 kroner. Er du under 18 år anbefaler vi å ta kontakt med banken for å finne en kontotype som passer ditt spareformål. Vi gjør oppmerksom på at opprettelse av enkelte kontotyper trenger godkjenning av dine foreldre/verger selv om kontoen skal stå i ditt navn.

Opprettelse

Er du allerede kunde hos oss og sparer i ordinær BSU hos oss kan du nå opprette en BSU+. Er du ikke kunde hos oss, og eller har BSU-konto i en annen bank som du trenger hjelp til å flytte over hjelper vi deg gjerne med dette. BSU+ kan opprettes kun 1 gang per kunde

Bruk

Pengene du sparer er øremerket bolig. De kan brukes til egenkapital ved boligkjøp, nedbetaling av boliglån eller kjøp av byggetomt. De kan brukes til bygging av garasje tilknyttet bolig såfremt denne ansees som ny. Forutsetningen er at garasjen erverves til eget bruk, og at anskaffelsen av garasjen foretas i sammenheng med ervervet av den nye boligen. Dette ansees uansett å være tilfellet hvis anskaffelsen av garasjen skjer innen fem år etter boligkjøpet. Pengene kan ikke brukes til oppussing av bolig. Du er selv ansvarlig for hva du bruker BSU-pengene på. Dersom BSU-pengene brukes på formål som ikke er godkjent i henhold til Skatteetatens bestemmelser, er det du som er pliktig til å opplyse Skatteetaten. Ikke godkjent bruk av BSU-penger vil medføre at du må tilbakebetale det du har fått i skattefradrag på sparingen.

Sparebeløp og renter

Du kan spare inntil 30.000 kroner i året og maksimalt 300.000 kroner totalt. Renter du sparer opp underveis kommer i tillegg til dette. Du binder deg ikke til noe fast sparebeløp. Du kan sette inn penger når du vil, eller velge en fast spareavtale. Det faste trekket på spareavtalen kan du selv regulere opp eller ned. Fra fylte 34 år vil renten på BSU+ konto reduseres.

Skatt

BSU+ gir ikke skattefradrag på årlig oppspart beløp.


Hvor mye egenkapital trenger du?

Hovedregelen er at du må ha spart opp 15% av det du betaler for boligen du ønsker å kjøpe. 85 % kan du låne i banken.

Dette betyr at dersom du skal kjøpe en bolig til 2 millioner kroner, må du selv ha spart opp 300.000 kroner. Sparer du fullt på BSU og BSU+, vil du totalt ha cirka 600 000 kroner i opptjent egenkapital når du skal kjøpe bolig.

Er dere to som skal kjøpe sammen, vil dere med to fulle BSU-kontoer og to fulle BSU+ kontoer kunne ha spart opp over 1 000 000 kroner, eller nok egenkapital til en bolig til vel 6,5 millioner kroner.


Lånekassen

Dersom du er student eller planlegger å studere, vil formuen og inntekten din være med på å
avgjøre hvor mye lån du får omgjort til stipend.


Boliglån for deg under 34 år

Er du under 34 år kan du søke om vårt aller beste boliglån - uavhengig av om det er den første, andre eller tredje boligen du skal kjøpe. 


Hva lurer andre på?Sammenlign priser

Du kan sammenligne våre priser med priser fra andre selskaper på Finansportalen.no