Oppfyll boligdrømmen med BSU

Det er fullt mulig å komme inn på boligmarkedet på egenhånd. Det handler om å bruke de spareknepene og mulighetene som finnes, som å spare i BSU.

Høye boligpriser, krav om minst 15 prosent egenkapital og fem ganger inntekt som lånegrunnlag har gjort det vanskeligere enn noen gang for unge å kjøpe sin første bolig. Men, frykt ikke. Det ER mulig å komme inn i dagens boligmarked på egenhånd, også uten foreldrehjelp. Det handler om å bruke de mulighetene som finnes. Ved å spare en sum hver måned i BSU bygger du opp egenkapital til din første bolig. Også handler det om tålmodighet og disiplin.

Her er 5 råd til deg som må klare deg selv når du skal kjøpe din første bolig

1. Utnytt BSU fullt ut. Det betyr at du sparer maksimalbeløpet på 27.500 kroner hvert år. I tillegg lar du rentene stå urørt på BSU-kontoen.

2. Spar skattefradraget. Staten sponser deg med inntil 60.000 kroner i skattelette om du utnytter BSU-rammen på 300.000 kroner fullt ut. Spar disse pengene også og sett dem på sparekonto. Skattefradraget er forbeholdt de som ikke eier egen bolig fra før av.

3. Spar ekstra og begynn tidlig. Det er lov å spare mer i løpet av året enn de 27.500 kronene i BSU.

4. Bo hjemme. De som bor hjemme som studenter eller når de jobber bor som regel billig. Den gevinsten kan du putte rett på konto.

5. Jobb mer og tjen mer. Uken har mer enn 37,5 timer. Jobb ekstra eller ved siden av studiene. Utnytt helger og ferier til jobbing. For å få fullt fradrag for din BSU-sparing, må du ha inntekt over 75.000 kroner.
 


Sammenlign priser

Du kan sammenligne våre priser med priser fra andre selskaper på Finansportalen.no