Nå har du sjansen til å gjøre noen smarte grep!

I disse dager utbetales ferie- og skattepengene. For mange betyr dette ekstra penger inn på kontoen. 

Det kan være lurt å ha en plan for hva man skal bruke pengene på. Da unngår du at de forsvinner uten at du får med deg hva de faktisk har gått til.

1. Betal kredittkortgjeld
Har du dyre smålån er det viktig at disse ikke fortsetter å vokse gjennom sommeren - kvitt deg med eventuell kredittkortgjeld og forbrukslån, og betal ubetalte regninger. 

2. Skaff deg en buffer
Legg av litt på en bufferkonto i tilfelle det skulle skje noe uforutsett.

3. Sett av penger til sparing
Sparing med langsiktig horisont er alltid smart. Avhengig av alder, tidsperspektiv og risikovilje finnes det flere muligheter:

 • Sparekonto
  Med sparekonto får du god rente og pengene er raskt tilgjengelig når du trenger dem.
 • BSU (for deg under 34 med arbeidsinntekt)
  Med BSU får du vår beste rente på sparepengene dine, og du sikrer deg egenkapital ved kjøp av bolig.
 • Fond – aksje, renter eller kombinasjonsfond
  Fond er et smart valg når du skal spare langsiktig. Det finnes flere forskjellige typer fond, avhengig av hvor lenge du ønsker spare, hvor høy avkastning du forventer å få – og i hvor stor grad du tåler at sparepengene svinger i verdi i løpet av spareperioden.
 • Pensjon
  Hvis du vil ha god økonomi som pensjonist, må du spare selv. Jo før dukommer i gang, jo bedre er det. Hos oss kan du velge mellom to ulike spareformer; IPS og Pensjonskonto.

 


For enkelte kan utbetalingene utgjøre store summer og man får mulighet til å kickstarte sparingen. Les hvordan skatte- og feriepengene kan bli til millionbeløp.