Dagpengene på forskudd

Er du permittert på grunn av koronakrisen? Da kan du søke om forskudd på dagpengene.

Hvorfor kan du få forskudd på dagpenger fra NAV? 

Hvis du blir permittert under koronakrisen, kommer privatøkonomien under umiddelbart press. NAV bruker også lengre tid enn normalt på å behandle søknader om dagpenger, slik at det kan ta lengre tid før du får disse pengene tilgjengelig.  

For å bidra i denne situasjonen var SpareBank 1 Nord-Norge tidlig ute med å tilby dagpengene på forskudd, mens NAV behandlet saken. I praksis innvilget vi en kredittramme på kontoen du vanligvis får lønna inn på. Denne rammen, eller kontokreditten, betyr at du kan overtrekke kontoen med 10.000 eller 20.000 kroner i løpet av 30 dager, mens du venter på dagpengene fra NAV.  I tillegg får du det nødvendige pusterommet til å planlegge og tilpasse privatøkonomien din.

Nå tilbyr også NAV forskudd på dagpengene som vil gi deg penger til å dekke nødvendige, løpende utgifter mens du er permittert. Vi har derfor valgt å ta ned vår løsning.

Vilkår for kontokreditt

Vi tar ingen gebyr for å etablere kontokreditten. Du betaler 3 prosent rente hvis du bruker kreditten, og bruker du hele beløpet på 20.000 kroner koster det 50 kroner. Etter 30 dager trekkes kreditten automatisk tilbake. Hvis det ikke er nok penger på konto vil du få et overtrekksgebyr på 18 prosent rente.

Priseksempler på kontokreditt:

Nom. rente 3,00 %. Eff. rente 3,00 %, 20.000 kroner o/30 dager. 
Kostnad 50 kroner, totalt 20.050 kroner.

Nom. rente 3,00 %. Eff. rente 3,00 %, 10.000 kroner o/30 dager. 
Kostnad 25 kroner, totalt 10.025 kroner

Hvordan fungerer kontokreditt?

Hvis du har et permitteringsvarsel, kan dokumentere at du venter på dagpenger og fyller øvrige kriterier, så kan du søke om kreditt.

Hvis du ikke bruker kreditten, vil den ikke koste deg noe. Hvis du bruker kreditten, betaler du 3 prosent rente av det beløpet du har brukt.

Hvis du ikke bruker kreditten, vil den ikke koste deg noe.

Kreditten avsluttes automatisk etter 30 dager. Da må saldoen være på minst det beløpet du har brukt av kreditten. Hvis ikke får du overtrekk på kontoen, og du vil bli belastet 18 prosent rente. Ta kontakt med oss så hjelper vi deg med å finne en løsning hvis du har behov for det.

Tilbudet er foreløpig kun til deg som er kunde i banken.

Ja, dette er et av våre bidrag for å lette på din økonomiske situasjon i koronakrisen, så den vil være midlertidig. Siden kreditten bare er tilgjengelig i 30 dager, anbefaler vi at du venter med å søke til du vet at du trenger disse pengene.

Video placeholder image

Avdragsfrihet på lån

Er du permittert eller har mistet inntekten på grunn av koronakrisen? Nå kan du søke om å utsette avdragene på lånene dine, slik at du i en periode bare betaler renter og omkostninger. Vi har fjernet gebyret for å få avdragsutsettelse.

Vi er her - ta kontakt!

Kontakt oss på telefon 915 02244 eller chat, våre dyktige rådgivere står klare for å hjelpe. For å stoppe spredningen av korona oppfordrer vi alle til å gjennomføre møter på telefon eller video. Ønsker du å booke kundemøte, trykk her

Noe gikk galt. Vennligst prøv igjen senere!

Nyttig å vite under koronakrisen

Her finner du mye nyttig informasjon rundt korona. Enten det gjelder reiser til utsatte områder, uro på børsen, tiltak vi gjør ovenfor kunder og bedrifter eller hvordan du kan komme i kontakt med oss.