I 2021 etableres SpareBank 1 Helgeland

Vi selger vår bankvirksomhet på Helgeland til Helgeland Sparebank. I lag skal vi samtidig skape en ny og sterkere lokalbank på Helgeland. 


Den nye banken vil hete SpareBank 1 Helgeland, og de fleste av våre medarbeidere fra Mo i Rana, Mosjøen, Brønnøysund og Sandnessjøen blir med kundene over til ny bank. 

Hva betyr dette for våre kunder på Helgeland? 

En gang i løpet av 2021 vil våre kunder på Helgeland bli flyttet til SpareBank 1 Helgeland. Datoen for denne flyttingen er ennå ikke bestemt. Slik det ser ut nå, vil det skje en gang etter sommeren. Kundene dette gjelder, vil få nærmere informasjon i god tid før flyttingen skjer. I den nye banken vil man få de samme produktene og løsningene som man har i dag. Rådgiverne blir de samme, men i et større og sterkere lag og med en enda tettere nærhet til beslutningene.

Alle kundene velger naturligvis selv hvor de ønsker å ha et kundeforhold. Ikke nøl med å ta kontakt med oss eller Helgeland Sparebank hvis det er noe du lurer på.

Mer drivkraft

Banksektoren er i stadig utvikling, med strengere krav fra myndighetene, økt digitalisering og ikke minst store endringer i kundenes behov. Etableringen av SpareBank 1 Helgeland er et viktig grep for å sikre at Helgeland også i framtida har en god og nær lokalbank. SpareBank 1 Helgeland blir en drivkraft for vekst overfor både privatkunder og næringslivskunder, og ikke minst gjennom bankens samfunnsengasjement. Akkurat som Helgeland Sparebank og SpareBank 1 Nord-Norge, vil den nye lokalbanken bidra til Helgeland-samfunnet gjennom gavetildelinger og sponsorvirksomhet. SpareBank 1 Helgeland vil være ekstra opptatt av å bidra til økt samarbeid i regionen, til kompetanseutvikling lokalt og til å gjøre Helgeland til et attraktivt sted å bo på – og flytte til.

Vi i SpareBank 1 Nord-Norge vil eie omtrent 20 prosent av den nye banken, og vi sikrer dermed at mer enn halvparten av SpareBank 1 Helgeland er eid av mennesker fra landsdelen.


 • En gang i løpet av 2021 vil du bli flyttet fra SpareBank 1 Nord-Norge til SpareBank 1 Helgeland. Datoen for denne flyttingen er ennå ikke bestemt. Du vil få nærmere informasjon i god tid før flyttingen skjer. I den nye banken vil du få de samme produktene og løsningene som du har i dag. Rådgiverne blir de samme, men i et større og sterkere lag og med en enda tettere nærhet til beslutningene.

 • Du beholder nettbanken du kjenner fra SpareBank 1 Nord-Norge, den eneste forskjellen er at logoen vil bli endret til SpareBank 1 Helgeland. 

 • Du beholder mobilbanken du kjenner fra SpareBank 1 Nord-Norge, den eneste forskjellen er at logoen vil bli endret til SpareBank 1 Helgeland. 

 • Du beholder betingelsene du har nå. Vilkår vil alltid avhenge av mange faktorer, men SpareBank 1 Helgeland vil gjøre det de kan for at du totalt sett skal være en enda mer fornøyd kunde de kommende årene. 

 • Forsikringene du har gjennom vårt forsikringsselskap Fremtind påvirkes ikke av denne endringen.

 • I Sandnessjøen vil du på sikt finne SpareBank 1 Helgeland i SpareBank 1 Nord-Norges nåværende lokaler. I Brønnøysund, Mosjøen og Mo i Rana vil du finne den nye banken i Helgeland Sparebanks nåværende lokaler. 

 • Den nye banken blir er en lokalbank for hele Helgeland, men hovedkontoret vil ligge i Mo i Rana. 

 • Nei, vi skal være to selvstendige banker, som i dag. Dette er ikke en fusjon. 

 • Ja, alle som ønsker å beholde sin rådgiver, gjør i utgangspunktet det. 

 • Ledergruppa blir denne: 

  • Hanne Nordgaard (adm.dir.)
  • Sverre Klausen (finans)
  • Dag-Hugo Heimstad (privat)
  • Bjørn-Tore Brønlund (bedrift)
  • Anne Ekroll (risikostyring)
  • Øyvind Karlsen (forretningsutvikling)

  I Alstahaug og kommunene rundt blir Roar Myrstad banksjef for privatkunder, mens Roger Hansen blir banksjef for bedrift.

  I Brønnøysund og omegn blir Kristian Wold Arnøy banksjef for privatkunder, mens Øyvind Løvdahl blir sjef for bedriftsmarkedet. 

  I Vefsn og omegn blir Svein Hansen banksjef privat, og Maren Remmen for bedriftsmarkedet. 

  Rolf Einar Jensen blir banksjef for Mo i Rana og omegn, mens Tor Magne Aanonli blir leder for rådgiverne med de største kundene i bedriftsmarkedet på Helgeland. Han er dermed sjefen til Løvdahl i Brønnøysund, Hansen i Sandnessjøen og Remmen i Mosjøen og sikrer at alle næringslivskundene på Helgeland får tett og god oppfølging. 

  Kenneth Nilsson fortsetter som leder for kundesenteret for bedriftsmarkedet, som bistår små bedrifter med rådgivning på hele Helgeland. 

 • Du velger alltid selv hvor du ønsker å ha et kundeforhold. 

 • Du velger selv hvor du ønsker å være kunde, men du blir overført til den nye banken hvis vi ikke hører noe fra deg. Alle kunder i Helgeland Sparebank overføres til SpareBank 1 Helgeland først. Deretter overføres kunder i SpareBank 1 Nord-Norge til SpareBank 1 Helgeland.