Trangt økonomisk? Utsett betalingen - trygt og enkelt

Kom det litt for mange regninger samtidig? Kanskje dukket det opp en uforutsett utgift som gjør at andre betalinger må ligge? Regninger som ikke betales med en gang kan skape økonomisk trøbbel. Dette er den viktigste grunnen til at SpareBank 1 lanserer et produkt for betalingsutsettelse.

Unge studenter så vel som godt etablerte familier kan fra tid til annen oppleve at det er utfordrende å få betalt alle regningene. Mange tyr derfor til dyre forbrukslån for å gjøre opp for seg, eller lar regningene gå til forfall – for deretter å betale de dyre gebyrene.

– Utsett betaling er et enkelt og ryddig produkt for deg som vil utsette en eller flere regninger i noen få måneder, men som ikke ønsker å øke lån for å få det til. Du beholder oversikten, og får ikke mer i kreditt eller lån enn det du trenger. Samtidig sikrer du at regningene ikke bakes sammen og skyves foran deg i lang tid, sier Endre Jo Reite, privatøkonom i SpareBank 1.

Full oversikt

Banken tar regningen for deg. SpareBank 1 er den første norske banken som tilbyr en slik løsning. Alle fakturaer med KID, både elektroniske og papir, kan utsettes i mobilbanken i tre måneder. SpareBank 1 betaler den opprinnelige fakturaen på vegne av kunden. Deretter utstedes det en ny, rentefri eFaktura på samme beløp, med et administrasjonsgebyr. Denne fakturaen har forfall tre måneder senere.

– Den nye regningen vil du alltid kunne se i eFaktura-oversikten, forfallsregisteret eller menyen til mobilbanken. Den vil altså ikke komme som en overraskelse to uker før forfall, understreker Endre Jo.

- Hjelpe deg over de små kneikene

Du kan ikke velge utsett betaling på den nye regningen. Dersom du ikke gjør opp for deg innen 3 måneder, får du purring med 14 dagers frist. Regningen går til inkasso hvis du ikke betaler til forfall, som en hvilken som helst annen regning.

– Som bank har vi ansvar for å bidra til at folk lærer å strukturere økonomien sin. Løsningen vil hjelpe deg over de små kneikene – ikke dra deg over høye fjell, sier Endre Jo.

Dette er kriteriene for betalingsutsettelse:

  • Du kan ha max 4 utsatte betalinger samtidig.
  • Du kan utsette betalinger som er mellom 10.000 og 25.000 kroner.
  • Å utsette en regning koster 299 kroner per betaling.

Lær mer om hvordan du kan utsette en betaling.