Er leasing noe for deg?

28. april 2017

Gjennom en leasingavtale leier du en bil for en tidsbestemt periode, gjerne 3 år, før bilen leveres tilbake til bilforhandleren. Privatleasing passer best for deg som ønsker å bytte bil hvert tredje år og som
ser nytten av bruksretten, men ikke har behov for eiendomsretten for bilen.

Privatleasing gir deg tilgang til ny og driftssikker bil i til en kjent månedlig kostnad i perioden. Ved utløpet av leasingperioden leveres bilen tilbake til bilforhandleren, slik at risikoen for verditapet på bilen i perioden flyttes over til bilforhandleren. 

Det er fire variabler som vil påvirke din månedspris ved en privatleasing avtale: nybilpris, forskuddets størrelse, rente og ikke minst hvilken restverdi bilforhandleren stiller.

Viktige momenter å være oppmerksom på i en privatleasingperiode er å avtale reell antall km du kommer til å kjøre i perioden, da overkjørte km faktureres i etterkant av leasingperioden. Videre så kan du bli fakturert for all skader på bilen utover normal slitasje, noe som også ville påvirket din bruktpris om du skulle solgt bilen selv.

Fordelene med å privatlease bil er stor forutsigbarhet over månedlige kostnader, slipper å binde opp for mye kapital og at du slipper å ta risikoen ved verdifall på bilen.

For å inngå en privatleasing så skal du gå ut og få tilbud på den bilen du ønsker, men samtidig forespørre hvilken restverdi de er villig til å stille på bilen. Deretter bør du ta med dette tilbudet til din bankrådgiver som vil fikse resten for deg. Lykke til


Lars Egil Aas
SpareBank 1 Finans Midt-Norge