Gira på ny bil i sommer?

16. juni 2017

Mange ønsker å bytte bil før sommerferien. Det er noen ting du bør tenke på i forbindelse med bilbytte og billån. 

Kjøper du bil og tar opp salgspantlån (lån med sikkerhet i bilen), må du ha kaskodekning på bilen. Med kaskodekning på bilen får du også smartere bilforsikring med SPINN. SPINN er bilforsikring som gir deg fordeler dersom du kjører med god flyt slik at du bidrar til å redusere risikoen for skader.

Les mer om Smart Bilforsikring

Det kan være greit å ha en god dialog med oss slik at du kan få oversikt over totalkostnaden på billån og forsikring. Bil og bilhold utgjør en vesentlig kostnad for de fleste, så det kan være fint med noen gode råd her. Hos oss får du blant annet toppbonus 4 år raskere enn det som er vanlig i markedet.

Før et bilbytte kan det være lurt å tenke på hva du ønsker av funksjonalitet og estetikk rundt valg av bil, i tillegg hvor mye du ønsker å betale hver måned på lån og forsikring. Det er mulig å fullfinansiere et bilkjøp, men dette blir ofte til litt høyere rente enn om du har egenkapital. Det er også billigere å finansiere bilen i et egen billån som gjenspeiler bilens prisfall, enn å bake det inn i huslånet over mye lengere tid.

Det er mange biler å velge mellom, men jeg tenker at det kan være greit å ta seg god tid på et bilkjøp. Test gjerne ut flere ulike forhandlere og ulike biltyper. Tenk gjerne litt på hvilken oppfølging og servicepakke du ønsker. Ha god dialog med oss banken, slik at det meste er klart når drømmebilen dukker opp. Du kan også søke billån i nettbanken, og du signerer da enkelt med elektronisk signering på billånet.

Banken overfører pengene direkte til selger når bilen er omregistrert på deg som ny eier. Så det vil i mange tilfeller bety at du kun betaler egenkapitalen til selger når du henter bilen. Du kan også betale med straksbetaling som du finner i mobil- og nettbank. Det kan være greit å snakke litt med selgeren om dette på forhånd, spesielt der det er private oppgjør. Omregistrering av bil på nett kan være en god løsning for at selger skal få pengene sine raskt.  

Ta kontakt med oss i banken, vi hjelper deg gjerne med bildrømmen din.


Stine Grindstein
Privatmarked