Nå får du Vipps også fra SpareBank 1 Nordvest

Mens du tidligere måtte forholde seg til både Vipps og mCASH, finner du nå all funksjonalitet under merkevarenavnet Vipps.

Linda Nordal Sandvik

I løpet av de siste to årene har mer enn 2,4 millioner nordmenn blitt Vippsere, mens drøye 500.000 nordmenn har benyttet mCASH. Og svært mange benyttet begge disse løsningene. Like etter nyttår kom nyheten om sammenslåing, og dermed et samarbeid mellom mer enn hundre norske banker. Nå tas tjenesten ett steg videre.

Med VippsGO vil lag og foreninger, butikker og bedrifter få muligheten til å selge sine varer og tjenester gjennom mobiltelefonen. Handels- og tjenestenæringen på nordvestlandet blir invitert inn i en digital tidsalder.

Effektiv betaling

– Heretter får du Vipps også fra SpareBank 1 Nordvest, sier Linda Nordal Sandvik, fagansvarlig for betaling i SpareBank 1 Nordvest.– Det gjelder både de eksisterende produktene Vipps bedrift og Vipps faktura, samt det nye produktet VippsGo.– VippsGO er i realiteten funksjonaliteten fra mCASH tatt et steg videre. Vi bygger nettbutikkfunksjonalitet inn i løsningen. Det er ikke snakk om å gjøre de fysiske butikkene om til nettbutikker, men du får tilgang til produktkatalogene og kan betale via mobiltelefonen. Det gjør handelen mer effektiv både for bedriften og kundene, forklarer Linda.

Enklere for kundene

Linda er svært glad for effekten av sammenslåingen.– Norsk banknæring har tradisjon for å løse utfordringer i fellesskap. Vi har samarbeidet blant annet om BankAxept og BankID. Nå gjør vi det igjen. Ved å slå sammen Vipps fra DNB, og mCASH fra oss i SpareBank 1, bygger vi et selskap med unik kompetanse på området digital betaling. Men viktigst av alt er at vi gjør det så mye enklere å være kunde, fastslår Linda Nordal Sandvik.

Digitaliserer handel- og tjenestenæring

Når en butikk, frisørsalong eller restaurant oppretter mobilbutikk i VippsGO, kan kundene velge produkter og betale direkte via mobiltelefonen. I VippsGO-applikasjonen får forbrukerne se bilder og informasjon om produktene, før de sender en bestilling til butikken. Så snart butikken registrerer denne, er handelen gjennomført.– Med VippsGO tar vi den norske handels- og tjenestenæringen inn i en digital fremtid. Det er lett for alle å bli med, og applikasjonen gjør det lettere og raskere for kunden å betale for tjenestene eller varene de måtte ønske. I praksis betyr det at mobilen blir det nye kasseapparatet, der hverken kort eller kontanter er nødvendig, forklarer Linda.

Les mer om og bestill VippsGO