Norgesferie på budsjett

23 juni 2017

Ferie. For mange er dette ensbetydende med sydentur, sommer,sol og varme.  Men det må nødvendigvis ikke være det, og det finnes mange gode alternativer til utlandsturer.

Norge er et yndet feriemål for både nordmenn og utlendinger.

Planlegger du godt, så trenger det ikke å bli så dyrt heller. Går du for bilferie – ta med deg kjølebag med god niste, så blir det ikke like fristende å stoppe på kafeer langs veien. Med primus og en liten grill kan du også forberede middag om du skal kjøre lange strekninger.

En natt i det fri?

Overnatting på hotell kan være kostbart. Men det finnes gode og vel så attraktive alternativer. Mange campingplasser i Norge har etter hvert fått god standard på utleiehytter og fellesarealer. Booker man på forhånd får man som regel en god pris, og det kan bli et rimelig alternativ for en familie.

Er du ute etter en annen opplevelse kan telt være tingen. Følg litt med på både finn.no og andre nettsteder for friluftsliv så finner du fort gode tilbud på både brukt og nytt til en overkommelig pris. Med telt så trenger man sjelden å booke plass på forhånd, da kan du reise mer etter været. Er du ekstra frisk så kan dere også overnatte i den frie naturen, det er helt gratis – bare pass på at du ikke camper ulovlig!

Ser du etter en aktiv ferie i den norske fjellheimen så finnes det et hav av alternativer. Forslag til fotturer, veibeskrivelser og aktiviteter finner du på ut.no eller på dnt.no. Her finner du også god informasjon om hytter og fasiliteter, samt tips og råd til forberedelser før turen.

 

La et av målene på ferieturen være en opplevelse!

Det finnes mange spektakulære reisemål i Norge: Preikestolen, Vigelandsparken, Lofoten og lokale attraksjoner som Atlanterhavsvegen og Trollstigen er reisemål som ikke koster noe i seg selv og kan være vel verdt et besøk.

For mange er norske fornøyelsesparker målet for ferieturen. Dette kan være kostbart for en familie. Vårt tips er å booke det meste på forhånd. Hos de fleste kan du booke og betale både inngangsbilletter, parkering og show man ønsker å se. Det er også noen parker der man kan bestille overnatting og få rabattert inngang til parken.

Blir magen sulten i løpet av en lang dag i parken, ta også her med nistepakke, da slipper man å måtte benytte seg av serveringsstedene som ofte er dyrt.

 

Gode råd for kutte kostnader på ferieturen

  • Lag et budsjett for ferien
  • Smør med niste både til bilturen og dagen i fornøyelsesparken
  • Sjekk overnattingsmuligheter på forhånd og book gjerne på nett
  • Sørg for å ha reiseforsikring for familien i orden
  • Ha med to kort, et reservekort og et vanlig visakort.
  • Sørg for å ha både bil og ferieutstyr i orden

Kort oppsummert; ferie i Norge byr på mange spennende opplevelser. Planlegg godt på forhånd og ha gjerne noen reisemål for turen. Lag en pakkeliste for turen, ha korte stopp underveis og ha opplevelser som faller i smak for hele familien. Og det aller viktigste til sist, husk å ha det gøy!

 

Nyttige linker for turen:

God ferie :)

 


Bjarne Fonn
Privatmarked