Slik handler du smart på Black Friday

De neste dagene er det Black Friday,Black Week og Cyber Monday det vil handle om på nett og i vanlig handelsstand. Her kommer noen tips på hvordan du kan ta styringen selv, og benytte deg av bølgen av tilbud. 


  • Benytt denne uka til å skrive handleliste til jul. Hvert år ser vi eksempler på at folk lar seg rive med og de handler tilbud som tilsynelatende var gode eller ting de nødvendigvis ikke behøver. Hva har du virkelig behov for? Hva kan du droppe? Er gavene nyttige? Er det dette de ønsker seg? Gode forberedelser er god økonomi.
  • Sett en kjøpsgrense. Tenk gjennom hvor mye du vil bruke på Black Friday eller på julehandelen. På den måten har du en plan og god kontroll, så slipper du å våkne angrende dagen derpå.
  • Kjøp praktiske, nyttige gaver av god kvalitet. Disse varer lenger, og kan være like aktuelle om 10 år. Slike gaver sparer ikke bare din lommebok. De sparer også miljøet.
  • Følg med på favorittene. Er det tilbud i favorittbutikken din kan det være en fordel å melde seg på nyhetsbrevene deres denne uka. Kanskje begynne å følge de på sosiale medier? Da får du med deg om noen velger å tyvstarte salget. Det skjer stadig oftere. I tillegg velger mange butikker å følge opp med Cyber Monday, som er julehandelstart på nett.
  • Betal med kredittkort når du handler på nett. Uansett sum, så er det alltid smartest å bruke kredittkort når du handler på nett. Da har ingen direkte tilgang til brukskontoen din, og du har bedre rettigheter om noe skulle gå galt.
  • Husk at kredittkortbeløpet skal betales tilbake, og det mest økonomiske er naturligvis å betale tilbake hele beløpet innen den rentefrie perioden er over. Hvis ikke kan julegavene bli fryktelig dyre, og da ble ikke Black Friday så smart likevel.

Lykke til med en smart julehandel!