Smart bilforsikring

Smart bilforsikring gir deg mange gode fordeler basert på hvordan du kjører.

  • Du betaler kun for den kjørelengden du faktisk kjører.
  • Du får lavere pris hvis du har god flyt i kjøringen din.
  • Tilbakemelding på kjøringen og oversikt over hvordan bilen brukes.


Bil med Smart bilforsikring har motorstopp

Har du allerede bilforsikring hos oss?

Da kan du oppgradere gratis i mobilbanken eller nettbanken. De fleste biler fra 2004 eller nyere kan få Smart bilforsikring. Forsikringen gjelder foreløpig ikke på EL-biler.


Slik virker forsikringen

Smart bilforsikring gir deg fordeler dersom du kjører med flyt og bidrar til å redusere risikoen for skader. Med en smartplugg i bilen og en app på telefonen er du i gang med Smart bilforsikring og kan oppnå lavere pris og andre fordeler på bilforsikringen din. Du får uansett ikke høyere pris.

Du får tilsendt en smartplugg som du enkelt setter i bilen din. Den kobles via Bluetooth til en egen app som heter Spinn, og så er du klar til å kjøre.


Hvilken bilforsikring skal du velge?

Med Smart bilforsikring kan du velge mellom Minikasko, Kasko eller Toppkasko.

Minikasko
Minikasko inkluderer ansvarsforsikringen, men dekker i tillegg skader som følge av brann, tyveri og innbrudd i bilen. Du får også dekket glasskader og veihjelp. Minikasko dekker ikke skader på egen bil som følge av kollisjon og utforkjøring.

Dame med bil med smart bilforsikring har motorstopp
Kasko
Kaskoforsikringen inkluderer minikasko, men dekker i tillegg skader på egen bil som følge av kollisjon og utforkjøring. Hvis du har en nyere bil anbefaler vi kasko. Skjer det noe og du ikke har råd til å skaffe tilsvarende bil, bør du ha kasko.

To personer med smart bilforsikring har krasjet
Toppkasko
Toppkasko er en kaskoforsikring som også dekker leiebil i inntil 45 dager når din egen bil er på verksted. Er du veldig avhengig av bilen din i hverdagen bør du gå for toppkasko. Er bilen nyere enn 8 år, dekkes også maskinskade.

Person med smart bilforsikring kjører bil

Gebyr på uforsikrede kjøretøy i 2018

Husk at alle kjøretøy som har skiltene på skal ha ansvarsforsikring. Fra 1. mars 2018 får bileiere gebyr fra Trafikkforsikringsforeningen for hver dag bilen er uforsikret, så det er lurt å huske på forsikringen.

Årsavgift blir Trafikkforsikringsavgift

I 2018 blir årsavgiften omdøpt til Trafikkforsikringsavgift til staten. Det er forsikrings­selskapene som skal kreve inn den nye avgiften, sammen med betalingen for forsikring av kjøretøy.

Les mer om overgangen


Spinn-appen

For å ta i bruk Smart bilforsikring trenger du Spinn-appen på mobilen og en smartplugg i bilen.


Personvern og bruk av data

Vi tar personvern veldig alvorlig. Dataene og informasjonen vi samler inn vil vi kun bruke til å fastsette prisen på din forsikring, i tillegg til at den gir deg som sjåfør tilbakemeldinger på kjøringen din. Vi henter for eksempel ikke inn informasjon om hvor du befinner deg, eller hvor fort du kjører i forhold til fartsgrensene. Vi vil aldri bruke dataene i oppgjørssammenheng. Se video for å lære mer om personvern og Smart bilforsikring.


Teknologi, sikkerhet - og flyt

Hvert år blir mange mennesker hardt skadet eller omkommer fordi de kjører for hardt og ikke er nok oppmerksomme i trafikken.

Kjører du med flyt får du mindre bråbrems, rask akselerasjon og hard svingning. Dette indikerer at du er oppmerksom og en trygg sjåfør. Oppmerksomme sjåfører kommer sjelden ut for ulykker. Det er slik kjøring Smart bilforsikring vil belønne.

Tips til tryggere kjøring
  • Følg flyten i trafikken
  • Ha blikket på veien
  • Ikke stress
  • Konsentrer deg om kjøringen
  • Tenk over at uforutsette hendelser kan skje

Smartforsikring - en ny type forsikring

Smartforsikringer en helt ny kategori forsikringer som vil få stor påvirkning på folks liv, og forandre forsikringsbransjen. Smartforsikringer bruker teknologi for å motivere og belønne tryggere adferd.

Med smartforsikringer går vi fra å rykke inn etter en skade til å forebygge at skaden skjer, ved smart bruk av teknologi. Hver enkelt kunde vil oppleve at smartforsikringene blir billigere etter hvert som den enkelte erfarer hva som er sikker adferd gjennom feedback i appene som er knyttet til smartforsikringene. Det vil også kunne gi betydelige gevinster i forhold til skadeutbetalinger for samfunnet når mange blir smarte forsikringstakere.


Hva lurer andre på?

SpareBank 1 har de mest fornøyde forsikringskundene*. Du kan sammenligne våre priser med priser fra andre selskaper på Finansportalen.no

*Norsk kundebarometer 2017 og EPSI 2016

Forsikringen leveres av SpareBank 1 Forsikring