Avtalen som gir deg fordeler på absolutt alt

Mer igjen for sparepengene, gode forsikringer, lavere egenandeler og bedre lånevilkår på bil og bolig. Medlemmer av et LO-forbund merker det på kontoen sin.Har du tenkt på at du burde ta en totalgjennomgang av økonomien din, og virkelig rydde opp i sysakene? Få orden på forsikringene dine og få system på sparingen? Det anbefales!

– Vi sier at alle bør ta en full gjennomgang cirka én gang i året, sier Merete S. Lunde.

Hun er finansrådgiver i SpareBank 1 Østfold Akershus, og mener det kan være penger å spare på en gjennomgang. Og for medlemmer av et LO-forbund, er det ekstra å hente. Særlig om de går for en «totalpakke» gjennom LOfavør-ordningen.

– Vi rådgivere kan vise kunden fordelen med å samle alt hos oss. Spesielt medlemmer av LO-forbund har gode og gunstige avtaler på alt vi har, forteller hun, og fortsetter:

– De får rett og slett fordeler på alt! Det å være LOfavør-kunde er nok i seg selv for å få gode ordninger.

Merete nevner i fleng:

  • Lavere rente på boliglån.
  • Lavere rente på billån.
  • Bedre rente på BSU og andre sparekontoer.
  • Toppdekning til standarddekning-pris på forsikringer.
  • Lavere egenandeler på forsikring.
  • Samlerabatt på forsikringer.
 
Vendepunkter i livet

For å få maksimal utnyttelse av alle fordelene som ligger i LOfavør-avtalen, anbefaler hun at du tar et møte med en rådgiver. For ja, dersom du ønsker det får du selvsagt din egen kontakt i banken når du benytter deg av LOfavør-avtalen.

– Et viktig tidspunkt for å ta kontakt med rådgiveren din er når det skjer ting. Det kan for eksempel være et samlivsbrudd, at man får redusert stilling eller mister jobben. Da tar vi selvsagt et møte, sier Merete.

Rådgiverne er ofte de første som får vite om slike ting.

– Det er sårbare situasjoner. Da er det godt å ha en rådgiver som hjelper deg å tenke på økonomien. Vi må hjelpe dem til å komme seg igjen.

Men det finnes selvsagt mindre alvorlige og triste anledninger til å kikke på totaløkonomien med en rådgiver. Som for eksempel hvis du skal kjøpe ny bolig eller bil, venter familieforøkelse eller du har lyst til å spare ekstra til noe spesielt.

– Tenk over hva som er fremtidsdrømmen, oppfordrer hun."De har rett og slett fordeler på alt!"

Merete S. Lunde, finansrådgiver


 

Hun og de andre rådgiverne hjelper nemlig svært gjerne til i gode tider også.

– Vi setter opp fine budsjetter, spesielt til ungdommer, men også til eldre og de midt i livet.

Før du avtaler et møte, kan det være lurt å tenke gjennom situasjonen din. Hva vil du snakke om?

– Da er jeg som rådgiver også bedre forberedt, og du får bedre nytte av møtet. Vet jeg på forhånd at vi skal snakke om arveregler og skatt, kan jeg forberede meg før vi møtes. Tenk gjennom hva du har lyst til å ta opp, oppfordrer Merete.


Fordi det er smart

– Én ting er at vi bør være flinke til å ta kontakt, men gjør vi det?

– Folk er dessverre skremmende dårlige, spesielt til å følge opp pensjonssparingen sin. Og der er kvinner er dårligst, medgir
Merete, og oppfordrer folk til å være flinkere til å følge med.

Lag deg en vane med å kontakte banken jevnlig for å vite at du alltid har de beste og riktige avtalene for deg. Sjekk for eksempel at betingelsene er på plass for både lån og forsikringer. Er det riktig kjørelengde på bilen? Har du fått noen ekstra eiendeler som krever bedre innboforsikring? Sparer du nok til pensjon?

– Jeg har ikke hele kundemassen inne hvert år, men jeg har jo jevnlig kontakt med kundene mine i løpet av året. Det er mye vi får avklart på telefonen også."LOfavør-kunder betaler for standardprodukt på forsikring, men får topp-produkt til samme pris."
Merete S. Lunde, finansrådgiver
 

En annen ting, er å samle alle forsikringene i SpareBank 1 Østfold Akershus. Og det er smart, ifølge Merete.

– Da får du samlerabatt. LOfavør-kunder betaler dessuten for standarddekning på forsikring, men får toppdekning til samme pris.

Det kan med andre ord være lurt å sjekke hvilke avtaler du kan få gjennom en totalpakke fra LOfavør med SpareBank 1 Østfold Akershus. På alt fra lønnskonto via sparekonto til forsikringer og billån. For de er gode!

– Du skal merke forskjellen på om du har LOfavør eller ikke, forsikrer Merete S. Lunde.

 

Merete S. Lunde
Senior finansrådgiver

Finansrådgiver i SpareBank 1 Østfold Akershus, Merete S. Lunde, garanterer at du virkelig vil merke forskjellen dersom du har LOfavør-avtale med banken. Hun anbefaler en totalløsning på både konto, lån og forsikringer.