Spar tusenlapper på boliglån med LOfavør

Neida, du er ikke for sent ute hvis du kjøper din første bolig etter fylte 34. Med LOfavør-boliglån kan du spare flere tusenlapper i året.

Det er ofte snakk om de gode vilkårene boligkjøpere under 34 år får gjennom førstehjemslån. Men hva med deg som har ventet litt lenger? Har du rett og slett ventet for lenge?

– Nei, jeg synes ikke det. Du er fortsatt ung!

Det sier Jørn Tore Nilsen, finansrådgiver i SpareBank 1 Østfold Akershus, og roer dermed nervene på de som måtte være bekymret. Særlig medlemmer av et LO-forbund kan få gode betingelser på boliglånet gjennom bankens LOfavør-ordning.

– Det er stor forskjell på ordinært lån og det du får med LOfavør-avtale.

Du kan faktisk spare mellom 5000 og 8000 kroner i årlige renter på et lån på én million.

– Det er en veldig god verdi i seg selv. LOfavør-betingelsene er veldig gode. LO-medlemmer har bankfordeler gjennom hele livet, opplyser finansrådgiveren.


"Det er stor forskjell på ordinært lån og det du får med LOfavør-avtale."
Jørn Tore Nilsen, finansrådgiver

 


Billigere inngangsbillett

Uansett om du får LOfavør-betingelser, er det et par ting som må være på plass før banken kan hjelpe deg med boliglånet.

– Du må ha minst 15 prosent egenkapital. Den kan være i form av egne midler, eller vi kan vurdere realkausjonister.

Det vil si at banken tar pant i et objekt nummer to, som for eksempel foreldrenes bolig, hvis den som skal kjøpe bolig fortsatt kan støtte seg til foreldrene sine.Betingelsene kan likevel være avgjørende. Med LOfavør får du en billigere inngangsbillett, garanterer Jørn, og viser til både lavere rente og oppstartsgebyrer. Men det vil alltid være en vurdering. Det er ikke fastpris.


Ta kontakt for råd

Hva om man ikke har noen av disse tingene på plass, hvordan bør man da planlegge og etter hvert gå frem?

- Da må du tenke over om du har mulighet for å få spart opp noen midler, råder Jørn.Hva er ditt beste råd til de som kanskje er litt sent ute med både sparing og planlegging av egen bolig?

– Ta kontakt med oss for å høre hva som skal til, og hvordan vi kan planlegge et løp. Man må jo ha hundretusener i inngangsbillett for tiden, så start med boligsparing så fort du har sjans.Han råder også førstegangskjøpere – uansett hvor gamle de er – til å være realistiske med tanke på hva de har råd til.

– Vi ser at det kommer søknader som er litt urealistiske. Kunden tenker gjerne at de skal ha en bolig til 4 millioner. Da sparrer vi med dem: «Kanskje er 1,8 millioner kroner mer riktig pris for deg?» Det er mange som setter pris på den praten.En samtale med en rådgiver i banken kan fort gi deg noen ekstra tusenlapper å kose deg med.

– Ja, eller som du kan spare, sier Jørn Tore Nilsen og ler. 

 

Jørn Tore Nilsen
Senior finansrådgiver

DET ER IKKE FOR SENT: Det finnes gode avtaler for førstegangskjøpere gjennom LOfavør i SpareBank 1 Østfold Akershus, selv om du har fylt 34. Finansrådgiver, Jørn Tore Nilsen, oppfordrer boligkjøpere til å ta kontakt for en samtale.