Det du ikke vet har du godt av

Skulle du ønske at du kunne spare mer penger, men synes det er vanskelig å komme i gang? Her er den enkle sparemetoden som gir raske resultater – uten at du merker det på hverdagsøkonomien!


Undersøkelser viser at de fleste ikke har kontroll på hva de bruker pengene sine på, eller hvor ofte de ”drar kortet” i løpet av en uke. Så hva om du lot nettbanken overføre noen kroner hver gang du var ute og handlet?

Mikrosparing er en spareform som hjelper deg med å spare hver gang du bruker penger. For hver gang du bruker bankkortet, kan du runde opp beløpet eller overføre et selvvalgt beløp til sparekontoen du har tilknyttet sparingen.  

– Vi mennesker synes det er mye enklere å bruke penger enn å spare penger. Med mikrosparing kan du gjøre begge deler, samtidig! Dersom du for eksempel bruker kortet én gang om dagen og legger på en 20-kroning for hvert kjøp, har du spart 7300 kroner i løpet av et år. Med andre ord kan du finansiere flybilletter til New York, hele julegavehandelen eller konfirmasjonsselskapet til høsten med penger du «ikke visste at du hadde», sier Heidi Erøy Hansen, kommunikasjonssjef i SpareBank 1 Østfold Akershus.


Ferieforbruk = feriesparing

Hver femte kunde i SpareBank 1 Østfold Akershus har tatt i bruk den populære sparemetoden. Og særlig nå i sommerferien kommer mange til å spare mye.

Det er nemlig i de neste ukene at bankkortet går aller varmest i betalingsterminalene. En gjennomsnittlig kunde bruker bankkortet omtrent tre ganger daglig om sommeren, sammenliknet med én gang om dagen ellers i året.

Og med hyppig kortbruk, øker også det totale forbruket. Faktisk er det bare i den siste uka før jul at vi bruker mer penger enn i sommerukene. Og det er særlig i dagene etter sankthans, når feriepengene kommer inn, at forbruket virkelig skyter fart.

Så ønsker du å spare litt hver gang du handler, finnes det ingen bedre anledning til å starte med mikrosparing enn akkurat nå!


Perfekt for kortsiktige sparemål

Nå tenker du kanskje at dette er et selvbedrag, at du er lurere enn som så. Men mer enn halvparten av nordmenn under 44 år skulle ønske de sparte mer –  de finner bare ikke motivasjon i å spare til bil, båt eller sette av penger til sine eldre dager. Når det er snakk om feriereiser, derimot, eller å ha litt ekstra på konto til uforutsette utgifter, er motivasjonen en helt annen.


Kom i gang med mikrosparing

Om du starter i dag, har du nok til noe ekstra allerede i høstferien. Hadde ikke det vært flott?