«Lur deg selv» til å spare 900 kroner i måneden

Vanskelig å få til, sier du? Les dette før du bestemmer deg. Med denne metoden kan du nemlig finansiere ny gressklipper, høstferie til London eller nesten hele julehandelen – helt uten at du merker det!

Mikrosparing er metoden som får sparekontoen til å vokse hver gang du bruker bankkortet ditt. Helt enkelt «runder du opp i kassa» med et selvbestemt beløp hver gang du handler. Jo oftere du handler, jo mer sparer du.

Hele 1 av 5 kunder i SpareBank 1 Østfold Akershus har allerede tatt i bruk den populære sparemetoden, og i gjennomsnitt sparer de 900 kroner i måneden!


Smarte tips for raske sparemål

1) Start med mikrosparing i sommer

I sommerferien bruker vi i gjennomsnitt mer penger enn ellers i året, og vi trekker kortet oftere enn ellers. Med andre ord er sommeren en ypperlig anledning til å «kickstarte» sparingen. Kanskje har du allerede nådd sparemålet ditt til høsten?


2) Lag dine egne spareregler

Sett opp et fast kronebeløp, en prosentandel av det du handler for, eller rund opp til nærmeste tier, femti- eller hundrelapp hver gang du bruker kortet.

Hvor mye klarer du å spare uten å legge merke til at pengene «forsvinner» fra kontoen? Du står fritt til å justere sparebeløpet når du vil!


3) Spar til et bestemt formål

«Konfirmasjon 2020». «Jentetur til Paris». «Nettbrett til barna». «Hyttetur med gutta». Gi sparekontoen et navn! Når du sparer til noe spesielt, er det enklere å holde motivasjonen oppe og glede seg over sparingen. Et konkret sparemål gjør det også enklere å motstå fristelsen om å bruke av sparekontoen til andre ting.


4) Sett overkommelige mål

Mange synes det er vanskelig å komme i gang med sparingen. Sett deg noen sparemål som kan innfris innen kort tid. Raske belønninger er nemlig den beste motivasjonsfaktoren for å fortsette å spare. Hvis du trekker kortet to ganger om dagen og legger 20 kroner på totalbeløpet i hele juli, starter du august måned 1200 kroner på kontoen. Med andre ord har du finansiert en skolesekk eller et restaurantbesøk for to på feriepengene – helt uten at du har merket det.