"Sparemetoden som er tilpasset menneskehjernen"

Synes du det er vanskelig å sette av penger til dine eldre dager? I så fall er du ikke alene. Vi mennesker er nemlig ikke programmert til å tenke langsiktig. Hjernen vår ønsker raske belønninger, og nettopp derfor har mikrosparing blitt så populært!

Hver femte kunde i SpareBank 1 Østfold Akershus har nå tatt i bruk mikrosparing – en sparemetode hvor man overfører et selvvalgt beløp til en egen konto hver gang du bruker bankkortet. Ved å sette opp et lite fast trekk hver gang du betaler med kort så har du plutselig nok på konto til å kjøpe det du ønsker deg. 

– Den store fordelen med denne sparemetoden er at man sparer uten å legge merke til det selv. En gjennomsnittlig kunde i Østfold Akershus sparer i gjennomsnitt 900 kroner i måneden. Trenger barna en ny sykkel, begynner nettbrettet å fuske, eller drømmer du om å ta med kjæresten til Køben eller London? Med mikrosparing er du kanskje ikke så langt unna målet, sier Heidi Erøy Hansen, kommunikasjonssjef i SpareBank 1 Østfold Akershus.

– Ikke bare kan du få en god følelse hver gang du bruker penger, fordi du samtidig gjør noe fornuftig for deg selv. Med mikrosparing kan du alltid ha noe morsomt å se frem til – enten du sparer til noe til glede for deg selv eller hele familien!


Best å spare om sommeren

I perioder som i sommerferien eller i forbindelse med jul og påske, hvor man vet at det går mye penger, kommer det godt med å ha spart opp litt ekstra. Når feriepengene kommer inn på kontoen, går kortet også varmere enn ellers i året. Det kan være en god anledning til å sette noen sparemål for høsten – for med mikrosparing sparer du penger når du bruker penger.


Kom i gang med mikrosparing

Med et enkelt tastetrykk inn på mobil- eller nettbanken kan du følge med på sparekontoen i sanntid. Hvor mye du ønsker å legge på regningen når du trekker kortet i butikken er naturligvis opptil deg. Men om du legger på 20 kroner og er en gjennomsnittlig kortbruker, har du nok til en flybillett til New York, en iPader eller en SPA-weekend allerede til høstferien i år.

Slik kommer du i gang:

1) Gå inn på mobilbanken

2) Trykk på «Start sparing» og huk av for mikrosparing

3) Velg selv hvor mye du skal spare. Du kan selv velge mellom å spare et fast beløp, en prosentandel av det du handler, eller om du vil runde opp

4) Velg hvilke kort du vil spare med, og hvilke kontoer du skal spare på.

5) Sånn, da er du i gang med mikrosparing!