Slik bør du ta betalt for bruktbilen!

Det er lett å få kalde føtter når store pengesummer skal overføres fra en privatperson til en annen. Nå har det endelig kommet en helt trygg betalingsløsning for bruktbil. 


Vi har utviklet en tjeneste som ikke bare gjør at kjøper og selger kan føle seg trygge på sikker og effektiv betaling. Tjenesten inneholder alt du trenger for å gjennomføre hele salget digitalt og er gratis og tilgjengelig for alle.

TUT-transaksjon uten trøbbel

Den nye digitale tjenesten Trygg bilhandel, eller TUT som vi kaller den, loser deg effektivt gjennom hele bruktbil-salget, fra tilstandsrapport og kontrakt til betaling, bare ved hjelp av noen tastetrykk.

Trygg identifisering

Alt du trenger å gjøre er å logge deg inn på tjenesten med BankID, registrere kjøretøyet ditt og invitere kjøper inn i tjenesten. Registrering med BankID sikrer at begge parter kan være helt trygge på den andres identitet. En digital sjekkliste sørger for en grundig oversikt over bilens tilstand og ut fra de registrerte opplysningene genereres en digital kjøpekontrakt, i henhold til kjøpsloven. Kontrakten kan forandres og lagres underveis til begge parter er enige om innholdet og ligger alltid tilgjengelig i løsningen. Til slutt signeres kontrakten med BankID.

Sikkert som banken

Nå er det på tide å betale og kjøper velger selv betalingsmåte. Hvis man velger å lånefinansiere kjøpet via SpareBank 1 står banken som garantist for at pengene blir betalt og at eventuelle heftelser på bilen blir slettet. Hvis kjøper ikke ønsker å ta opp lån tilbyr SpareBank 1 oppgjørskonto med garanti for sikker overføring av pengene. Søknad om billån med god rente og valgfri nedbetaling gjøres med få tastetrykk, og SpareBank 1 gir svar på søknaden der og da.

Gratis forsikring

Når du bruker TUT kan bilselger velge å kjøpe en bruktbilgaranti som en ekstra trygghet for kjøper. Kjøper får også tilbud om gratis bilforsikring i en måned fra SpareBank 1. Forsikringen gjør at det er helt avklart hvem sin forsikring kjøper kjører på ved overtagelse og sørger slik for ekstra trygghet.

Sikkert som banken for både kjøper og selger.