Kjøpekontrakt for bil? Da bør du velge denne!

Nettet florerer av kjøpekontrakter for bil, men det er ikke likegyldig hvilken du velger.


En god og detaljert kjøpekontrakt er avgjørende når du skal kjøpe eller selge bil privat, siden den sikrer deg mot eventuelle tvister i etterkant av handelen. Det finnes mange maler på nettet, men en skiller seg likevel positivt ut.

Mer enn en kjøpekontrakt

SpareBank 1 har utviklet en tjeneste som inneholder mer enn en offentlig godkjent digital kjøpekontrakt. Den gir deg samtidig tilgang til alt annet du trenger for å kunne gjennomføre eierskiftet av kjøretøyet trygt og enkelt på nett.

TUT – transaksjon uten trøbbel

Tjenesten heter TUT - transaksjon uten trøbbel, og er tilgjengelig og gratis for alle. Her finner du både en sjekkliste som gir grundig oversikt over bilens tilstand, kjøpekontrakt og en hundre prosent sikker betalingsløsning. I tillegg får kjøper tilbud om finansiering med svar på dagen, og mulighet til å tegne gratis bilforsikring i en måned.

Framtidens måte å kjøpe og selge bruktbil på

Slik fungerer TUT: Kjøper eller selger logger seg inn på tjenesten med BankID, og inviterer den andre parten inn i tjenesten. Registrering med BankID sikrer at både kjøper og selger kan være helt trygge på hverandres identitet. En digital sjekkliste sørger for oversikt over bilens tilstand og ut fra de registrerte opplysningene genereres den digitale kjøpekontrakten, i henhold til kjøpsloven. Kontrakten kan forandres og lagres underveis helt til begge parter er enige om innholdet. Til slutt signeres kontrakten med BankID.

Pålitelig betalingsløsning

Å få inn penger for bilen hvis kjøper ikke betaler som avtalt er dyrt og tidkrevende. Derfor inneholder TUT en hundre prosent sikker betalingsløsning. Hvis kjøper velger å lånefinansiere kjøpet via SpareBank 1 står banken som garantist for at pengene blir betalt og at eventuelle heftelser på bilen blir slettet. Hvis kjøper ikke ønsker å ta opp lån tilbyr SpareBank 1 et betalingsalternativ hvor det garanteres for sikker overføring av pengene. En måned gratis bilforsikring sørger for at det er helt avklart hvem sin forsikring ny eier kjører på ved overtagelse.

TUT garanterer altså for mer enn en god kjøpekontrakt – den er den tryggeste og enkleste måten å gjennomføre en trygg bilhandel på i 2018.