Trygg bilhandel med TUT

TUT er en gratis tjeneste som hjelper både selger og kjøper gjennom trinnene til en trygg og enkel bilhandel.

Digital kjøpekontrakt signert med BankID.
Bekymringsfri betaling via banken.
Enkel flytting av bombrikken din.

Flere fordeler for både kjøper og selger

Kjøpekontrakten er et viktig dokument for å unngå problemer med handelen i etterkant. I TUT blir informasjonen i kjøpekontrakten automatisk utfylt for deg underveis. Både kjøper og selger signerer kjøpekontrakten med BankID.

I TUT må både kjøper og selger identifisere seg med BankID. Det sikrer at du vet hvem du handler med, og reduserer risikoen for å bli svindlet.

I TUT er både kjøper og selger trygge når betalingen utføres med egne penger. Pengene står trygt hos SpareBank 1 og overføres fra kjøper til selger først når kjøpekontrakten er signert. SpareBank 1 sletter også en eventuell heftelse på bilen.

Å kjøpe en bil med billån er både trygt og fornuftig. Det er trygt fordi betalingen utføres av SpareBank 1 og en eventuell heftelse slettes samtidig. Det er fornuftig fordi billånet sikrer nedbetaling i takt med verdifallet på bilen og du unngår restlån etter salg.

Når dere er ferdig med bilhandelen og kjøpekontrakten er signert, hjelper vi deg videre til Statens vegvesen sin digitale løsning der du fullfører eierskifte av bilen.

I TUT er det enkelt å flytte AutoPASS-avtalen når har solgt bilen. Du bekrefter at du vil flytte avtalen din og TUT ordner resten. Du slipper dermed å logge inn hos AutoPASS-selskapet ditt.

I TUT får kjøper en måned gratis bilforsikring. Da er du som selger trygg på at kjøper har egen forsikring, og kjøper er forsikret fra første dag.

I TUT kan du søke om finansieringsbevis - da vet du hvor dyr bil du kan kjøpe. Finansieringsbeviset blir lagret både i TUT og i mobilbanken, og det er gyldig i 3 måneder.

Video placeholder image

Transaksjon uten trøbbel

Det er lønnsomt å selge bilen selv! Med TUT får du en digital bruktbilhandel som forenkler hele prosessen, og siden begge signerer med BankID er dere trygge på hverandres identitet.

Løsningen hjelper både kjøper og selger gjennom alle stegene i handelen, og sørger blant annet for at kjøpekontrakt, finansiering og omregistrering går som en drøm.

Du trenger ikke å være kunde i banken for å bruke TUT.7 ting du bør sjekke før du kjøper bruktbil

Kilometerstand, årsmodell og EU-kontroll sjekker du hos Statens vegvesen.

Hvis det er gjeld på bilen, kan du i verste fall miste den siden gjelden følger bilen, og ikke eieren. Det tar cirka tre dager før en heftelse blir registrert. Sjekk bilen i Brønnøysundregisteret, og ta vare på utskriften i tilfelle det dukker opp problemer senere.

Velger du finansiering i TUT-løsningen eller gjennom oss direkte sikrer vi at heftelser i kjøretøyet vil bli slettet.

Pass på at selgerens legitimasjon stemmer med navnet på eieren i vognkortet. Hvis du betaler til en som ikke eier bilen, risikerer du å tape både pengene og bilen. Send sms til 2282, der du skriver «REGNR» før registreringsnummeret ditt: REGNR AA00000. Tjenesten koster tre kroner. 

Serviceheftet viser bilens historikk, og kan gi god informasjon om arbeidet som er gjort på den. Statens vegvesen har også kjøretøyopplysninger via SMS. Sjekk også tilstanden på bilen; prøvekjør den, og sjekk den på et autorisert verksted. Et tips er å bruke tilstandsrapporten fra Forbrukerrådet og Norsk Bilbransjeforbund

En garanti skal gi deg bedre rettigheter enn det loven allerede gjør. Det kan for eksempel være lengre klagefrist, eller gratis reparasjon. For at garantien skal gjelde, må alle servicer være fulgt.

Når du kjøper bruktbil er det viktig å skrive en ordentlig kjøpekontrakt. En digital kjøpekontrakt signert med Bank-ID beviser hva som er avtalt og er enkelt tilgjengelig hvis du bruker TUT. Det kan også lønne seg å ta vare på annonsen for bilen.


Spørsmål og svar om TUT