Urolige tider - slik kan vi hjelpe deg og bedriften

Mange bedrifter på Østlandet er, eller vil bli berørt av koronasituasjonen. Vi står parat til å hjelpe deg.

Trenger dere avdragsfrihet?

I nettbank bedrift kan dere selv søke om avdragsfrihet hvis bedriften har behov for det.
Søk avdragsfrihet

Ikke AS eller nettbank bedrift? Da kan du søke her: 
Søk om avdragsfrihet uten nettbank bedrift

Søk avdragsfrihet leasing hos Finans Østlandet

Likviditetslån med statsgaranti

Nå kan små og mellomstore bedrifter søke likviditetslån.

Vi tar imot søknader fra egne kunder og vurderer disse fortløpende.
Les mer og søk likviditetslån

Benytt mal for budsjettmodell som vedlegg i søknaden dersom du ikke har et annet oppsett for budsjett. 

Hva dekker forsikringene?

Lurer du på om bedriftens forsikringer dekker driftstap? Og hva med personalforsikring?

Se hva forsikringene dekker

 

Koronavirus og pensjon?

Her finner du svarene på de viktigste spørsmålene om permitteringer og pensjon for bedrifter.

Les mer om pensjon

 

Spørsmål om kontantstøtte for næringslivet? 

Regjeringens kompensasjonsordning med kontantstøtte gjelder for bedrifter med vesentlig omsetningsfall som følge av koronasituasjonen. Foretak med minst 30 % omsetningsfall kan få kompensasjon. Det er laget en egen nettside for søknadsprosessen. 

Les mer på www.kompensasjonsordning.no


Har du spørsmål rundt kompensasjons- og garantiordningen?

TheVIT sine rådgivere er oppdatert på koronakrisen og hvordan du kommer best mulig ut av den.


Koronatiltak for bedrifter

Gjennom myndighetenes nye lånegarantiordning er målet at bankene skal få større handlingsrom til å bistå bedrifter rammet av koronakrisen. - Vi skal følge opp og gjøre vårt beste for å hjelpe levedyktige bedrifter til å holde hjulene i gang, sier Hans Olav Wedvik, konserndirektør for bedriftsmarked.


På lag med landbruket i en krevende tid

Koronakrisen treffer også jord- og skogbruk. - Husk at våre landbruksrådgivere alltid er der for deg. Ta kontakt, enten du trenger hjelp, gode råd eller en sparringspartner, oppfordrer landbruksansvarlig Ann Brudevoll.korona ikon

Spørsmål og svar

Du kan søke om gebyrfri avdragsutsettelse her. I søknaden oppgir du en kort beskrivelse av grunnlaget for hvorfor du søker - holder du stengt, har kundegrunnlaget falt bort eller lignende.

For aksjeselskap kan søknad sendes via innloggede sider i nettbanken. Dersom du har behov for tilleggskreditt en periode, anbefaler vi at du tar kontakt med din rådgiver. 

Vi opererer som normalt og fortsetter å gi lån etter våre gjeldende kriterier.  

Ta kontakt med oss så raskt som mulig dersom du ser du vil få økonomiske utfordringer eller er usikker på hvordan du skal håndtere økonomien din som følge av koronakrisen. Banken er innstilt på, innenfor de rammene vi rår over, å finne tilpassede løsninger for din bedrift. Vi skal gjøre vårt for å bidra til at vi sammen kommer oss gjennom krisen.

Dersom bedriften rammes økonomisk som følge av koronaviruset, kan du søke om avdragsutsettelse i tre måneder hos vårt leasing-selskap SpareBank 1 Finans Østlandet. Send en e-post til: Kundeservice.bedrift@sb1fo.no

Myndighetene oppfordrer til samfunnsdugnad, og den er vi med på. Banken er et solid konsern, og vi vil gjøre vårt for å bidra til at de negative konsekvensene for næringsliv og privatpersoner i vår region begrenses.

Vi vil fortsette å låne ut penger og tilby våre tjenester for å holde hjulene i gang. Våre rådgivere er parate til å bistå med sin kompetanse, både til private og bedrifter. Vi ønsker å være tett på.  Vi vil så langt som mulig fortsette å følge våre kunder og lokalsamfunn gjennom opp- og nedturer, slik vi har gjort i 175 år. Les hele saken her

Permitterte ansatte kan meldes ut ved driftsinnskrenkninger om ikke annet er avtalt internt i bedriften, dette er i henhold til §4-3 i lov om innskuddspensjon. De kan meldes ut fra permitteringstidspunktet. Dette kan dere selv gjøre i pensjonsportalen. I denne spesielle situasjonen er det også mulig å sette lønn på arbeidstaker som 0 for en periode.

Her svarer vi på de viktigste spørsmålene om permitteringer og pensjon for bedriften.

 

For enkelte bedrifter som nå står i en svært krevende økonomisk situasjon kan endringer i spareprosenten være et alternativ for å redusere løpende kostnader midlertidig, endringen kan gjøres i pensjonsportalen.

Her svarer vi på de viktigste spørsmålene om permitteringer og pensjon for bedriften.

Forsikringsselskapene opplever stor pågang i forbindelse med koronasituasjonen. Her finner du spørsmål og svar om både reiseforsikring og forsikring til bedrifter.