Urolige tider - slik kan vi hjelpe deg og bedriften

Mange bedrifter på Østlandet er eller vil bli berørt av koronasituasjonen. Vi står parat til å hjelpe deg.

Trenger dere avdragsfrihet?

I nettbank bedrift kan dere selv søke om avdragsfrihet hvis bedriften har behov for det.
Søk avdragsfrihet

Ikke AS eller nettbank bedrift? Da kan du søke her: 
Søk om avdragsfrihet uten nettbank bedrift

Søk avdragsfrihet leasing hos Finans Østlandet

Likviditetslån med statsgaranti

Nå kan små og mellomstore bedrifter søke likviditetslån.

Vi tar imot søknader fra egne kunder og vurderer disse fortløpende.
Les mer og søk likviditetslån

Benytt mal for budsjettmodell som vedlegg i søknaden dersom du ikke har et annet oppsett for budsjett. 

Hva dekker forsikringene?

Lurer du på om bedriftens forsikringer dekker driftstap? Og hva med personalforsikring?

Se hva forsikringene dekker

 

Koronavirus og pensjon?

Her finner du svarene på de viktigste spørsmålene om permitteringer og pensjon for bedrifter.

Les mer om pensjon

 

Spørsmål om kontantstøtte for næringslivet? 

Regjeringens kompensasjonsordning med kontantstøtte gjelder for bedrifter med vesentlig omsetningsfall som følge av koronasituasjonen. Foretak med minst 30 % omsetningsfall kan få kompensasjon. Det er laget en egen nettside for søknadsprosessen. 

Les mer på www.kompensasjonsordning.no


Har du spørsmål rundt kompensasjons- og garantiordningen?

TheVIT sine rådgivere er oppdatert på koronakrisen og hvordan du kommer best mulig ut av den.


Koronatiltak for bedrifter

Gjennom myndighetenes nye lånegarantiordning er målet at bankene skal få større handlingsrom til å bistå bedrifter rammet av koronakrisen. - Vi skal følge opp og gjøre vårt beste for å hjelpe levedyktige bedrifter til å holde hjulene i gang, sier Hans Olav Wedvik, konserndirektør for bedriftsmarked.På lag med landbruket i en krevende tid

Koronakrisen treffer også jord- og skogbruk. - Husk at våre landbruksrådgivere alltid er der for deg. Ta kontakt, enten du trenger hjelp, gode råd eller en sparringspartner, oppfordrer landbruksansvarlig Ann Brudevoll.


Støtt de lokale bedriftene

Mange bedrifter går gjennom en tøff tid. For de bedriftene som fortsatt holder åpent, er det viktig å holde hjulene i gang. For å gjøre det, trenger de hjelp fra kundene sine – oss.

Vi gir idrett og frivillighet ekstra koronakroner

Flere lag og foreninger sliter som følge av koronakrisen. For å hjelpe våre samarbeidspartnere deler vi nå ut ekstraordinære gavemidler til de som er hardest rammet. Hensikten er å sikre aktiviteter og tilbud for barn og unge fremover.


Oslo-kontorene har foreløpig redusert åpningstid kl 10 - 14.

Smittevern går fortsatt foran, og derfor har vi noen oppfordringer:

  • Følg myndighetenes råd om godt smittevern.
  • Hold deg hjemme om du er syk.
  • Hold minimum 1 meter avstand til kunder og bankens ansatte.
  • Respekter våre merkede anvisninger i lokalene.

Se oversikt over kontorer her.

Takk for din tålmodighet 😊

Ta kontakt med banken dersom du får problemer eller er usikker på hvordan du skal håndtere økonomien som en følge av koronakrisen

Vi ønsker å bidra til å redusere risikoen for spredning av koronaviruset. Derfor anbefaler vi alle som har spørsmål eller ønsker kontakt med oss om å bruke chat, telefon eller nettmøte.

Har du allerede avtalt et møte kan vi gjerne ta det på telefon, hvis du heller ønsker det.

korona ikon

Spørsmål og svar

Du kan søke om gebyrfri avdragsutsettelse her. I søknaden oppgir du en kort beskrivelse av grunnlaget for hvorfor du søker - holder du stengt, har kundegrunnlaget falt bort eller lignende.

For aksjeselskap kan søknad sendes via innloggede sider i nettbanken. Dersom du har behov for tilleggskreditt en periode, anbefaler vi at du tar kontakt med din rådgiver. 

Vi opererer som normalt og fortsetter å gi lån etter våre gjeldende kriterier.  

Ta kontakt med oss så raskt som mulig dersom du ser du vil få økonomiske utfordringer eller er usikker på hvordan du skal håndtere økonomien din som følge av koronakrisen. Banken er innstilt på, innenfor de rammene vi rår over, å finne tilpassede løsninger for din bedrift. Vi skal gjøre vårt for å bidra til at vi sammen kommer oss gjennom krisen.

Dersom bedriften rammes økonomisk som følge av koronaviruset, kan du søke om avdragsutsettelse i tre måneder hos vårt leasing-selskap SpareBank 1 Finans Østlandet. Send en e-post til: Kundeservice.bedrift@sb1fo.no

For å redusere spredningen av koronaviruset oppfordrer vi alle kunder til å ta kontakt via digitale løsninger. Den enkleste måten å kontakte oss på er skriv til oss, bruke chat eller å avtale et nettmøte. Du kan også ta direkte kontakt med din rådgiver. Nettbanken og mobilbanken er tilgjengelig døgnet rundt.

Se oversikt over kontorene her.

Myndighetene oppfordrer til samfunnsdugnad, og den er vi med på. Banken er et solid konsern, og vi vil gjøre vårt for å bidra til at de negative konsekvensene for næringsliv og privatpersoner i vår region begrenses.

Vi vil fortsette å låne ut penger og tilby våre tjenester for å holde hjulene i gang. Våre rådgivere er parate til å bistå med sin kompetanse, både til private og bedrifter. Vi ønsker å være tett på.  Vi vil så langt som mulig fortsette å følge våre kunder og lokalsamfunn gjennom opp- og nedturer, slik vi har gjort i 175 år. Les hele saken her

Mange bedrifter lurer på hvordan de skal ta betalt for tjenestene sine i disse koronatider. På vipps.no finner du gode råd og tips

Permitterte ansatte kan meldes ut ved driftsinnskrenkninger om ikke annet er avtalt internt i bedriften, dette er i henhold til §4-3 i lov om innskuddspensjon. De kan meldes ut fra permitteringstidspunktet. Dette kan dere selv gjøre i pensjonsportalen. I denne spesielle situasjonen er det også mulig å sette lønn på arbeidstaker som 0 for en periode.

Her svarer vi på de viktigste spørsmålene om permitteringer og pensjon for bedriften.

 

For enkelte bedrifter som nå står i en svært krevende økonomisk situasjon kan endringer i spareprosenten være et alternativ for å redusere løpende kostnader midlertidig, endringen kan gjøres i pensjonsportalen.

Her svarer vi på de viktigste spørsmålene om permitteringer og pensjon for bedriften.

Forsikringsselskapene opplever stor pågang i forbindelse med koronasituasjonen. Her finner du spørsmål og svar om både reiseforsikring og forsikring til bedrifter.