Kundeverdi Østlandet

Skomaker Våge våget å satse!

Han vokste opp som barn av en skomaker, valgte en karriere i militæret, og nå driver han nisjebutikken Skomaker Våge på Gjøvik. – Det ble som et nytt oppdrag, sier Isac Våge, nå 3. generasjons skomaker.

- Det var ikke rare omsetningen å ta over, men jeg hadde lidenskapen og staheten til at dette skulle jeg få til å bli noe bra, sier Isac. 

Når Isac valgte å ta over sin fars butikk på Gjøvik, var det lite å bygge på. Samfunnet bar preg av bruk og kast, og behovet for det gamle skomaker-yrket virket å være over. Med hjelp og veiledning fra en skomaker-mentor satset han alt.

 Tøff oppstart

- Jeg søkte om støtte både hos Nav og Innovasjon Norge, men fikk avslag.

 Da var det bare å brette opp armene, bygge sten for sten, og satse på kvalitetsvarer og kvalitetshåndtverk.

 - Det gikk opp og ned, og noen nesestyvere fikk jeg, sier Isac, men jeg hadde lagt en plan og den fulgte jeg.

 Gründerlivet er preget av lange dager, lite penger og betydelig innsats.

 - Å være nøysom, tålmodig og tåle perioder med lite penger, er et must for å overleve som gründer, sier Isac. Mitt råd til de som går med gründer-drømmen er å investere det lille du tjener til å forbedre det du er i ferd med å bygge opp. Går det bra noen måneder og pengene tikker inn, ikke bruk de opp, invester i framtiden! Slike investeringer er fornuftige og vil kapitalisere over tid, mener han.

 Ønsker netthandelen velkommen

- En må følge med tiden og utviklingen, og jeg har også valgt å være tilgjengelig på nett, både med salg av rekvisita og sko, men også reparasjoner.

 Dette har vært en positiv opplevelse og har økt omsetningen til butikken.

 - I dag er jeg en godkjent Red Wing Shoe –reparatør, sier Isac, dette er ett amerikansk skomerke som er kjent for ypperste kvalitet.      

En viktig støttespiller

- Det har vært viktig å ha banken på lag når jeg har ønsket å investere for å utvikle butikken. 

I dag samarbeider han tett med banken, og bruker de blant annet som diskusjonspartner når nye ideer og løsninger skal utvikles og investeres i. I tillegg til en fornuftig låneplan, er pensjonsordning, forsikringer og øvrig banktjenester på plass.  

- En god bank er en god støttespiller i hverdagen, både for bedriften og for meg privat, slår Isac fast.