Smart bilforsikring

Smart bilforsikring gir deg enda flere fordeler sammenlignet med tradisjonell bilforsikring.

  • Slipp å bekymre deg for kjørelengden.
  • Lavere pris hvis du har god flyt i kjøringen. Uansett ikke høyere.
  • Bli en bedre sjåfør, med live tilbakemeldinger og kjørescore.Slik virker forsikringen

Smart bilforsikring gir deg fordeler dersom du kjører med flyt og bidrar til å redusere risikoen for skader. Med en smartplugg i bilen og en app på telefonen er du i gang med Smart bilforsikring og kan oppnå lavere pris og andre fordeler på bilforsikringen din. Du får uansett ikke høyere pris.

Du får tilsendt en smartplugg som du enkelt setter i bilen din. Den kobles via Bluetooth til en egen app som heter Spinn, og så er du klar til å kjøre.


Hvilken bilforsikring skal du velge?

Minikasko
Minikasko inkluderer ansvarsforsikringen, men dekker i tillegg skader som følge av brann, tyveri og innbrudd i bilen. Du får også dekket glasskader og veihjelp. Minikasko dekker ikke skader på egen bil som følge av kollisjon og utforkjøring.

Dame med bil med smart bilforsikring har motorstopp
Kasko
Kaskoforsikringen inkluderer minikasko, men dekker i tillegg skader på egen bil som følge av kollisjon og utforkjøring. Hvis du har en nyere bil anbefaler vi kasko. Skjer det noe og du ikke har råd til å skaffe tilsvarende bil, bør du ha kasko.

To personer med smart bilforsikring har krasjet
Toppkasko
Toppkasko er en kaskoforsikring som også dekker leiebil i inntil 45 dager når din egen bil er på verksted. Er du veldig avhengig av bilen din i hverdagen bør du gå for toppkasko. Er bilen nyere enn 8 år, dekkes også maskinskade.

Person med smart bilforsikring kjører bil

Smart bilforsikring - en ny type forsikring


Personvern og bruk av data

Vi tar personvern veldig alvorlig. Dataene og informasjonen vi samler inn vil vi kun bruke til å fastsette prisen på din forsikring, i tillegg til at den gir deg som sjåfør tilbakemeldinger på kjøringen din. Vi henter for eksempel ikke inn informasjon om hvor du befinner deg, eller hvor fort du kjører i forhold til fartsgrensene. Vi vil aldri bruke dataene i oppgjørssammenheng. Se video for å lære mer om personvern og Smart bilforsikring.


Spinn-appen

For å ta i bruk Smart bilforsikring trenger du Spinn-appen og en smartplugg i bilen.


Gebyr på uforsikrede kjøretøy i 2018

Husk at alle kjøretøy som har skiltene på skal ha ansvarsforsikring. Fra 1. mars 2018 får bileiere gebyr fra Trafikkforsikringsforeningen for hver dag bilen er uforsikret, så det er lurt å huske på forsikringen.

Årsavgift blir Trafikkforsikringsavgift

I 2018 blir årsavgiften omdøpt til Trafikkforsikringsavgift til staten. Det er forsikrings­selskapene som skal kreve inn den nye avgiften, sammen med betalingen for forsikring av kjøretøy.

Les mer om overgangen


Har du hatt uhell eller skade på bilen?


Hva lurer andre på?

SpareBank 1 har de mest fornøyde forsikringskundene*. Du kan sammenligne våre priser med priser fra andre selskaper på Finansportalen.no

*Norsk kundebarometer 2017 og EPSI 2016

Forsikringen leveres av SpareBank 1 Forsikring