Avdragsfrihet

Er du permittert eller har mistet inntekten på grunn av koronakrisen? Nå kan du søke om å utsette avdragene på lånene dine, slik at du i en periode bare betaler renter og omkostninger. Vi har fjernet gebyret for å få avdragsutsettelse.

ost-dame-pc

Bekymret for boliglånet?

Vi strekker oss langt for å hjelpe deg. Er du berørt av situasjonen med koronaviruset kan du enkelt søke om avdragsfrihet gjennom våre digitale kanaler. Kunder som trenger det, betaler i en periode bare renter og omkostninger. Vi har fjernet gebyret for å få avdragsutsettelse.

 

Priseksempel boliglån for unge med 6 mnd avdragsfrihet: Nominell rente 1,85%, effektiv 1,93%. 2 mnok over 25 år, 6 mnd avdragsfrihet. Kostnader kr 524.744. Totalkostnad 2.524.744,-

Verdt  å vite om avdragsfrihet

Når den avdragsfrie perioden er over, øker summen på de månedlige innbetalingene. Du beholder da den samme nedbetalingstiden som før. Kontakt oss om du ønsker å forlenge nedbetalingstiden, så tar vi gjerne en vurdering. 

Vurderer du avdragsfrihet på lånet?

- Dersom du klarer å betale avdrag på lånet som du pleier, er dette helt klart det beste. Får du imidlertid store utfordringer med økonomien din kan avdragsfrihet på lånet være et godt alternativ i en begrenset periode, sier forbrukerøkonom Magne Gundersen i SpareBank 1.

Bekymret for billånet eller forbrukslånet?

Er du berørt av situasjonen med koronaviruset strekker vi oss langt for å hjelpe deg. Hvis du har blitt permittert kan du få inntil tre måneder avdragsfrihet på lånet ditt. Har du behov for mer enn tre måneders avdragsfrihet gjør vi en individuell vurdering av dette.

Lånet leveres av SpareBank 1 Finans Østlandet 
Billån. Priseksempel: Nom. rente 3,35 %, eff. rente 5,49 %, egenkapital 35 %, 150.000 kr o/5 år, etableringsgebyr kr 2.899. Kostnad kr 21.388, totalt kr 171.388

Forbrukslån. Priseksempel: Nom fra 15,95%, eff fra 23,50%. 65.000,- o/5 år, etabl.geb 3.899,-. Tot 105.936,-

Får du problemer med å betale på kredittkortet?

Blir du berørt av koronasituasjonen slik at det skaper utfordringer for deg å betale din månedlige kredittkortregning fra SpareBank 1, kan du ta kontakt med oss slik at vi kan hjelpe deg. Vi har flere muligheter til å hjelpe deg ved å tilby deg betalingsfri måned, nedbetalingsplan eller refinansiering avhengig av din betalingssituasjon. 

Priseksempel ved utsatt betaling: Effektiv rente 23,9 %, 15.000 kr, o/12 mnd, kredittkostnad 1.518 kr. Samlet kredittbeløp 16.518 kr.

Koronasituasjonen:
Slik kan banken hjelpe deg

Ta kontakt med oss hvis du er bekymret for din økonomiske situasjon. - Gjennom eksempelvis å tilby avdragsfrihet i en periode kan vi utgjøre en stor forskjell for de som nå blir rammet, sier Kari Gisnås, konserndirektør for personmarked i SpareBank 1 Østlandet.

- Ta tidlig kontakt med oss, så kan vi sammen vurdere løsninger som kan være aktuelle for deg, sier Gisnås.

ost-kari-gisnas