Innlandets matpris

Hvem vil du skal vinner heder, ære og 25.000 kroner?
SpareBank 1 Østlandet og Innlandet Bondelag deler ut en pris til en god ambassadør for lokale råvarer.

Avstemning avsluttet

Årets avstemning for Innlandets matpris er nå avsluttet.  Vinneren ble presentert på Midt i Matfatet 2022 den 18. september. 

Vi gratulerer Grimset Gård v/Julie Engeloug som årets vinner!


Årets kandidater

Vang Gård v/Per Odd Gjestvang og Camilla Rostad

Per Odd Gjestvang og Camilla Rostad driver en av Norges mest innovative grønnsaksgårder, Vang Gård på Toten.

Vang Gård jobber aktivt med produktutvikling og bærekraft gjennom driften på gården hvor det produseres løk, purre, stangselleri, gulrot og mange ulike kålvekster – både konvensjonelt og økologisk. 

 

I tillegg til dyrking av grønnsaker på 1.500 daa. overtok de i år et av Norges største drivhus for agurkproduksjon. I fjor åpnet de også planteutsalg og gårdsbutikk i et av drivhusene på gården hvor de selger sommerblomster, urter og grønnsakplanter, samt at de promoterer andre lokale produsenter. Virksomheten distribuerer gjennom blant annet Gartnerhallen.

Se mer på deres facebookside.


Bjørnhild Vigerust

Bjørnhild er melkebonde på fulltid på fjerde året, og driver to gårder på Dovre og i Lom sammen med Bjørn. "Men dæ æ e som bestemme!", som hun pleier å si.

Ku er livet, og som selvutnevnt kufluenser deler hun fra hverdagen som bonde på godt og vondt, gjennom Instagram-kontoen @_rosabonde. Å inspirere, engasjere og informere både kollegaer og forbrukere er målet - gjerne med en rosa tvist! 

Se mer på deres instagram.

Grimset Gård v/Julie Engeloug

Grimset gård ønsker å gi alle besøkende en bringebæropplevelse. De satser på selvplukk og selger alt direkte fra gården på i Løten.

Gimset Gård gleder seg over at så mange kommer for å nyte gode og smakfulle bær fra Løten. Her kan du ta med venner og familie for en dag i flotte omgivelser. Du kan nyte bringebærsnurr og kaffe i Grimset kjeller`n, mens barna leker i trehytta.   

I tillegg til å gi opplevelser er vi en fullverdig gård med produksjon av slaktegris, såkorn, setteløk og utleie for møter og selskaper. Vi er stolte av å kunne vise frem landbruket og hvor maten kommer fra. 

Se mer på deres facebookside.


Valmsnes Gård v/ Jonas Ruud-Lund og Julie Dahl

På Valmsnes gård i Åmot kommune tilbyr Jonas og Julie overnatting i tillegg til melkeproduksjon, foredling av melk og prisbelønt smør i gårdens ysteri.

Både Jonas og Julie er født og oppvokst i Oslo, og kjøpte gården i 2013. Gården har blitt utviklet gradvis for hvert år i takt med økt  kunnskap og etterspørsel. Melkekufjøset ble restaurert og ombygd til løsdrift med melkerobot i fjor og i år bygges det et kvige og ungdyrfjøs. Optimisten for fremtiden er stor tros tøffe tider i landbruket med økte utgifter på de fleste innsatsfaktorer.

Melka og meieriproduktene blir nå produsert på fornybar energi fra det nyinstallerte  solcellepanelet. Hver uke sendes det meierivarer gjennom Dagens Mat til restauranter og butikker i Oslo og det prisbelønte smøret er nå på menyen i flere anerkjente restauranter og hoteller i hovedstaden. 

Se mer på deres facebookside.

Slik gjennomføres konkurransen

Alle kan foreslå kandidater frem til 30. august 2022. Av alle kandidatene som foreslås i konkurransen, vil representanter fra SpareBank 1 Østlandet og Innlandet bondelag plukke ut fire bedrifter som går videre til en åpen avstemning på nett.

De fire utvalgte kandidatene vil synliggjøres via våre og bondelaget sine nett- og Facebooksider i september, slik at alle som ønsker kan gi sin stemme. Avstemningen vil foregå fra 6. til 13 september. Vinneren er den av de fire som får flest stemmer.

Vinneren blir presentert på Midt i Matfatet 2022 den 18. september.

Tidligere vinnere

2022: Grimset Gård v/Julie Engeloug
2021: Nora Sandberg
2020: Ikke gjennomført
2019: Eggen Gardsysteri
2018: Tyinlam
2017: Linda Suleng
2016: Louise Gjør
2015: Valborg Alhaug


Hvem kan delta?
Alle kan foreslå en kandidat til Innlandets matpris. Kandidaten kan være en enkeltperson eller en bedrift.

Hvem kan foreslås?
Kandidaten du foreslår bør inneha en eller flere av følgende kriterier:

  • Fremmer mat og landbruket på en positiv måte
  • Er nyskapende, fremtidsrettet og viser innovasjonsevne
  • Er en god ambassadør og bidrar til økt optimisme og rekruttering i næringen
  • Har forankring i Innlandet med fokus på lokalprodusert mat.

Du kan foreslå kandidater frem til 30. august 2022. 

Hva er premien?
Kandidatene konkurrerer om en premie på kr 25.000,-.

Når og hvordan vet jeg hvem som har vunnet?
Av alle kandidatene som foreslås i konkurransen, vil representanter fra SpareBank 1 Østlandet og  Innlandet Bondelag plukke ut fire kandidater. Disse vil synliggjøres via Facebook og de respektives nettsider i september, slik at alle som ønsker kan være med å stemme frem sin favoritt. 

Avstemningen mellom de fire utvalgte kandidatene avholdes mellom 6. til 13 september. Vinneren er den av de fire som får flest stemmer. Vinneren blir presentert på Midt i Matfatet 2022.

Hva skjer med mine personopplysninger?
Du legger ikke igjen personopplysninger. Du skal kun registrere informasjon om den du mener bør vinne.

SpareBank 1 Østlandet som administrator
Som administrator forbeholder banken seg retten til å slette innlegg med personangrep, diskriminerende ytringer, reklame, pornografi, innhold som strider mot opphavsrett eller som på annen måte strider mot norsk lov.
Det samme gjelder innlegg som er irrelevante, i den forstand at de omhandler helt andre temaer enn beskrevet i konkurransereglene.

Diskvalifisering ved regelbrudd
SpareBank 1 Østlandet forbeholder seg retten til å diskvalifisere deltagere som jukser eller bryter konkurransereglene.

Endring i konkurransereglene
SpareBank 1 Østlandet forbeholder seg retten både før, under og etter konkurransen, til å gjøre endringer i konkurransen og dens vilkår for å delta.

Aksept av konkurransereglene
Ved å delta i konkurransen har deltakeren akseptert disse konkurransereglene.