Sammen forebygger vi hvitvasking

Norske myndigheter har bedt alle norske banker om å sørge for at kundeinformasjon og legitimasjon er oppdatert. Med oppdatert informasjon er du bedre beskyttet mot ID-tyveri, svindelforsøk og andre former for økonomisk kriminalitet.

Information in English

Legitimering 

Har du fått SMS, e-post eller en melding i din nettbank om å legitimere deg? 

Kom innom et av våre kontor med gyldig legitimasjon. Dersom du har lang avstand til kontorene kan du også legitimere deg i en annen SpareBank 1 bank.


Send inn bilde av passet ditt
Har du fått SMS, e-post eller en melding i din nettbank om å legitimere deg? Send oss et bilde av passet ditt. 

Kundeinformasjon

Oppdatering av kundeinformasjon gjøres ved å klikke på knappen under. Du må logge inn med BankID. 


Har du ikke BankID?
Last ned og skriv ut kundeerklæringen i knappene under, fyll ut og signer. 

Utfylt og signert skjema bes returnert til banken:

Send inn digitalt her: Send dokument til banken

Send per post
SpareBank 1 Østlandet
v/ SDS Drift
Postboks 203
2302 Hamar
Norge 

 

Avslutt kundeforhold

Har du fått melding om oppsigelse fra banken, eller ønsker du av andre årsaker å avlutte alle bankkontoene dine? 

Husk at lån og kreditter må være nedbetalt før du kan avslutte kundeforholdet.


Noe du lurer på?

Legitimasjonskravet er skjerpet både i Norge og internasjonalt. Dette betyr ikke at vi mistenker kundene våre, men formålet er å forhindre økonomisk kriminalitet i møte med den digitale utviklingen. Alle med BankID utstedt av oss, og som ble kunde etter 1. mars 2007, må i henhold til reglene være legitimert med pass. For øvrige kunder vil banken også godta annen gyldig legitimasjon,  i tråd med hvitvaskingsregelverket.

Vi anbefaler at kundene legitimerer seg med pass. Med pass mener vi norsk pass, norsk nasjonalt ID-kort, utenlandsk pass, reisebevis for flyktninger eller norsk utlendingspass .

Du trenger ikke pass for å være kunde, men vi må ha en gyldig legitimasjon. Har du ikke pass kan du for eksempel vise førerkort eller bankkort med bilde fra en annen bank. For å få BankID er det krav om at du viser pass.

Skal du ha BankID må du ifølge norsk regelverk legitimere deg med pass. Blir du kontaktet må du derfor komme innom banken med gyldig pass hvis du fortsatt ønsker å bruke BankID fra vår bank.

Dersom du bor et annet sted i Norge kan du møte ved et annet SpareBank 1-kontor. Oppholder du deg utenlands må du ta kontakt med banken.

Du kan også sende inn bilde av passet ditt med mobiltelefonen. Det kan du ordne her ved å logge deg på med BankID.

Myndighetene har bedt alle norske banker om å ha kjennskap til hvordan kundene bruker bankens produkter og tjenester – og denne informasjonen skal registreres og oppdateres  jevnlig gjennom hele kundeforholdet. Derfor stiller vi disse spørsmålene også til deg som har vært kunde i mange år.

Det er viktig at du svarer på alle spørsmålene slik at informasjonen vi har om deg er oppdatert og riktig. Dersom vi ser at det mangler svar fra deg, kan en konsekvens bli at mobilbank, nettbank, kort og konto sperres midlertidig inntil vi har registrert din besvarelse. Har du spørsmål? Kontakt Kundeservice på telefon 915 07040


Vi trenger legitimasjon på flere av våre kunder

Myndighetene har bestemt at alle bankkunder må være legitimert overfor banken. Formålet er å forhindre økonomisk kriminalitet. Selv om du kanskje har vært kunde hos oss i mange år, og vi kjenner deg godt, kan det hende du må legitimere deg på nytt. Alle dette angår får beskjed fra banken. 

Les mer om legitimasjonskravet

Derfor ber vi om legitimasjon og oppdatert kundeinformasjon

Les mer