Finansiere kjøretøy eller utstyr

Trenger du maskiner, bil eller annet utstyr til bedriften din, kan du velge mellom å lease eller kjøpe dem.

Er tiden inne for å bytte ut eller kjøpe nytt? 

Når du skal anskaffe utstyr, maskiner og kjøretøy til bedriften, kreves det ofte store investeringer. Vi hjelper deg gjerne med finansieringen, enten det er leasing eller lån. 


Slik fungerer leasing og nedbetalingslån for bedrifter

Felles både for lån og leasing er at bedriften din har full bruksrett på kjøretøyet eller utstyret, og det er du som har ansvaret for forsikring, vedlikehold og service.

Nedbetalingslån

Når du velger å finansiere med lån, blir du formell eier av det du skaffer deg. Ved kjøp av kjøretøy, innebærer dette at bedriften din blir registrert som eier i vognkortet. Nedbetalingstiden vurderes i hvert enkelt tilfelle, og er blant annet avhengig av hva slags utstyr du låner til.

Snakk gjerne med oss om lånet bør være annuitetslån eller serielån. Hva du trenger av egenkapital, avhenger blant annet av hva du låner til, nedbetalingstiden og endelig kredittvurdering. 

Vær obs på at dersom du får tilskudd til deler av eller hele investeringen, kreves det i noen tilfeller at bedriften din er formell eier.

Leasing

Leasing er en fleksibel form for finansiering som passer når bruksretten er det viktigste. Leasing innebærer at bedriften leier kjøretøy eller utstyr for en periode i stedet for å kjøpe det.

Vi tilbyr leasing til alle næringsdrivende og offentlig sektor registrert i Brønnøysundregistret. Vi kjøper utstyret og leier det ut til din bedrift.

Bedriften binder ikke opp annen pantesikkerhet siden vi vanligvis kun tar pant i utstyret som leases.


Låne eller lease?

Det viser seg ofte at leasing har flere fordeler enn lån. Ved leasing slipper bedriften  å forskuttere merverdiavgift på hele investeringen, og det stilles sjelden krav om ekstra sikkerhet.

I de fleste tilfeller der løpetiden på leasingavtalen er kort (inntil 7 år), er skattemessig utgiftsføring raskere ved leasing sammenlignet med lånefinansiering.

  

Kjekt å ha klart når du skal søke finansiering

Nyoppstartet bedrift (under 2 år)
Vi vil se åpningsbalanse, budsjett og forretningsplan, og eventuelle kontrakter på oppdrag.

Etablert bedrift
Vi vil se regnskapet for siste måned, siste kvartal og/eller siste år.
Fortell oss gjerne dersom investeringen er nødvendig i forbindelse med nye forretningsplaner, og vis oss budsjettene du har satt opp. Send oss kopi av eventuelle nye kontrakter.